ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.9.2021 | 15:59

που είναι ο θυμός?

σας εχει συμβει ποτε κάποιος να σας έχει φερθεί τόσο άσχημα, να αδιαφορεί πλήρως για την υπαρξη σου και εσύ να έχεις θυμώσει ελάχιστα. θα έπρεπε τώρα να μην θέλω να τον ξανα δω ποτέ και παρόλα αυτά εγώ είμαι τόσο κουλ. ενώ έκανε χοντράδα. γιατί μου συμβαίνει αυτό? Ίχνος εγωισμού και αξιοπρέπειας δεν έχω μέσα μου? τι γίνεται? πως πιστευετε ότι προκύπτει αυτό? Σε σημείο πιέζω τον εαυτό μου για να ειμαι θυμωμένη....
4
 
 
 
 
σχόλια

Δεν είναι αυτό. Θυμώνεις με μια κατάσταση που σ' ενοχλείι όταν τρως δυνάμεις κι ενέργεια να την αλλάξεις και παρ' όλα αυτά εκείνη παραμένει πεισματικά. Αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος έκανε χοντράδα και δεν έχει απολογηθεί καν, σημαίνει ότι είναι χονδροειδής από τη φύση του, οπότε δεν μπορείς ν' απαιτείς κάτι που ο άλλος δεν ξέρει να προσφέρει ούτε και να το αλλάξεις. Τα γουρούνια δεν μπορούν να κοιτάξουν τον ουρανό. Ε και; Σιγά μη βγαίνουμε από τα ρούχα μας για τον κάθε τυχαίο που δεν ξέρει να μας φερθεί όπως αξίζουμε. Καμιά φορά η έλλειψη θυμού είναι ένδειξη σοφίας και, προπαντώς, εξοικονόμησης νεύρων. Ας είναι καλά κι ας βρει κάτι ανάλογο, εμείς ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ.

Δε μου έχει συμβεί. Αλλά κατά τη γνώμη μου αυτή είναι μια συμπεριφορά ενός ισορροπημένου υγιούς ανθρώπου, που τα χει βρει με τον εαυτό του και ξέρει πως το να θυμώνεις με κάποιον δηλητηριάζει μόνο τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ ψυχή και κανενός αλλου. Αυτό που λένε, μην κρατάς κακία κρατά απόσταση, είναι σοφό! Μπορεί να χει κάνει χοντράδα ο Χ αλλά ο θυμός ούτε την χοντράδα θα πάρει πίσω, ούτε θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Άρα, μπράβο! Μην το σκέφτεσαι πολυ. Είσαι υγιής που δε θυμώνεις.

Ακριβώς. Όταν ο άλλος σε απογοητεύσει τόσο βαθιά και συχεχώς, σιγά σιγά αρχίζεις να αδιαφορείς, γιατί καταλαβαίνεις ότι τελικά δεν αξίζει.

Scroll to top icon