ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.10.2021 | 14:09

Δεν ήμαστε όλοι γεννημένοι για γονείς

Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον που το "κάνε παιδί" ήταν ένας σημαντικός παράγοντας της οικογένειας μου. Άκουγα συνεχώς τους γονείς μου να μου λένε όταν ήμουν στη εφηβεία κ έβγαινα με αγόρια "Καταστάλαξε με έναν και κάνε οικογένεια. Άλλωστε τι θα πει ο κόσμος;" Όλο αυτό το είχα πάρει πολύ βαθιά μέσα μου, γιατί από τα πρώτα βήματα της εφηβείας μου κατάλαβα ότι δεν μου ταιριάζει να γίνω μάνα. Ναι μεν αγαπώ τα παιδιά, αλλά δεν νιώθω ψυχικά έτοιμη να διαχειριστώ το μεγάλωμα ενός παιδιού. Έχω κάνει αρκετές συνεδρίες με τον ψυχολόγο μου, ο οποίος είχε όντως καταλάβει ότι δεν είμαι ψυχικά έτοιμη για κάτι τέτοιο. Άργησα πολύ να βρω έναν άνθρωπο που να πλαγιάσω μαζί του χωρίς να κάνω παιδί. Όλοι ήθελαν παιδιά και οικογένεια (και το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικά γιατί όντως εκείνοι ήθελαν παιδί.) Πλέον στα 38 μου, βρήκα ένα άνθρωπο ο οποίος έχει το ίδιο "θέμα" με εμένα δεν θέλει παιδί και σέβεται απόλυτα την δική μου απόφαση όπως κ εγώ την δική του. Δεν ήμαστε όλοι γεννημένοι για γονείς. Αν δεν θέλετε να κάνετε παιδιά είναι κάτι απολύτως κατανοητό και αυτό αφορά εσάς. Προτού λοιπόν μπείτε στη διαδικασία για να φέρετε ένα παιδί στο κόσμο, κάντε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας "Θέλω στα αλήθεια παιδιά, η έτσι μου έχουν πει να θέλω;"
6
 
 
 
 
σχόλια

Δεν έχεις και άδικο. Δυστυχώς για εμάς τις γυναίκες υπάρχουν γενικά κανόνες, ότι πρέπει να έχουμε κάνει κάποια πράματα ήδη, επειδή τα χρόνια περνούν. Η γυναίκα πρέπει μέχρι και τα τριάντα της το πολύ να έχει παντρευτεί και να έχει κάνει οικογένεια, διότι μετά αχρηστεύεται και λήγει ως κονσερβοκούτι. Όποια δεν πέφτει σε αυτή την απελπισία που της δημιουργείται λόγο αυτής της ψυχολογικής καταπίεσης του περίγυρού της, φέρεται σωστά και με σεβασμό προς τον εαυτό της. Οι πιο πολλές θέλουμε τον άνθρωπό μας και να έχουμε κοινά οράματα. Είναι λάθος να γίνονται σχέσεις από φόβο μοναξιάς επειδή τα χρόνια περνούν. Σε κάποιους ανθρώπους δεν έρχονται όλα γρήγορα και καθυστερούν. Το θέμα είναι πιστεύω να έχεις βρει τον κατάλληλο σύντροφο και να νιώθεις όμορφα μαζί του. Αν υπάρχει επιθυμία για παιδί, τότε να συμβαίνει συνειδητά. Η πίεση όμως που ασκείται στη γυναίκα είναι τρομακτική. Εν ολίγοις και να μην έχει βρει αυτόν που της ταιριάζει, πρέπει να είναι με κάποιον έστω για να μην τη σχολιάζουν οι κουτσομπόληδες ότι είναι μόνη.

Απανταω εδω στην εξομολογουμενη γιατι δεν εχω λογαριασμο.
Με βρισκεις τοσο συμφωνη! Ετσι ακριβως αισθανομαι κ εγω κ δεν επιθυμω να κανω παιδια, ουτε με συγκινουσαν ποτε ουτε το ενιωθα ποτε αυτο το συναισθημα. Ευτυχως δεν εχω λαβει καμια πιεση απο την οικογενεια μου, ομως δεν εχω βρει εναν συντροφο που να σκεφτεται αντιστοιχα. Ειναι πολυ δυσκολο και χαιρομαι πολυ που εσυ το εχεις :) πραγματικα ειναι πολυ σημαντικο να ξερουμε αν αυτο μας ταιριαζει η οχι καθως τα παιδια δεν ειναι απλα ενα παιχνιδι η μεσο για να ανθισει η να κρατησει μια σχεση αλλα μια πολυ ενσυνειδητη επιλογη κ ωριμη. Χαιρομαι που δεν ειμαι η μονη σε αυτη τη κοινωνια που αισθανομαι ετσι κ το υποστηριζω. Καθε καλο στη ζωη σου

Λόγω που και εγώ δεν έχω λογαριασμό θα σου απαντήσω και εγώ από εδώ! Χαίρομαι πάρα πολύ γενικά που υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι συνειδητοποιημένοι και ώριμοι. Σίγουρα δεν κάνεις παιδί απλά για να κάνεις παιδί, γιατί ένα παιδί θέλει ευθύνες και ένας άνθρωπος ο οποίος δεν θέλει παιδιά και πιεστεί, φέρνει αλλά αποτελέσματα. Να περνάς πάντα καλά και εσύ!!!

Scroll to top icon