ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.12.2021 | 23:56

Με φλερτάρει το παντρεμενο αφεντικο

Με φλερτάρει το παντρεμενο αφεντικο μου μπροστά στο ίδιο του το παιδί και χρειάζομαι τη δουλεια. Τόσο καιρό κάνω υπομονή αν του πω στα ίσια οτι αυτό που κάνει με ενοχλεί θα χάσω τη δουλειά? Τη χρειάζομαι.
15
 
 
 
 
σχόλια

Δηλαδή ή πρέπει να τα πεις στα ίσια ή να μην λες τίποτα ; Υπάρχει και η μέση λύση. Εφόσον σε ενοχλεί η συμπεριφορά του δείξτου το. Όταν σου κάνει ένα κοπλιμέντο απάντησε με κάτι εντελώς άσχετο. Με λίγα λόγια προσπάθησε να έχεις μια συμπεριφορά που θα τον κάνει να ξενερώσει εφόσον θες να παραμείνεις εκεί και ιδανικά ψάχνε και για άλλη δουλειά.

Από τη στιγμή που λέει ότι την ''φλερτάρει'' και πράγματι εννοεί αυτό δεν γίνεται αυτό που λες. Θα πρέπει να πει ψέματα και υπερβολές και εκεί περνάμε σε άλλα...Ας γράψει η κοπέλα παράδειγμα πώς την φλερτάρει για να το ξεκαθαρίσουμε.
Το βασικό πρόβλημα όπως και να 'χει είναι κοινωνικοταξικής φύσεως και έχει να κάνει με το ότι το αφεντικό εκμεταλλεύεται την ταξική του θέση για να φλερτάρει ενδεχομένως πιεστικά ή ακόμα και να παρενοχλεί σεξουαλικά μια εργάτρια χωρίς ιδιαίτερο φόβο για επιπτώσεις. Σίγουρα πιο σπάνια, αλλά γίνεται και από γυναίκες αφεντικά ή προϊστάμενους προς νεαρούς άντρες εργαζόμενους.

@Λύκος

Είναι ανήθικο και αντιεπαγγελματικό. Μια χαρά γίνεται αυτό που είπα. Δεν χρειάζεται να την χουφτώσει που λέει ο λόγος για να θεωρηθεί άσεμνη συμπεριφορά. Μόνο και μόνο που της το κάνει αυτό-και μάλιστα μπροστά στο παιδί του-από την στιγμή ειδικά που δεν τον προκαλεί η ίδια, είναι άθλιο.

Κάτι τέτοια άτομα αν δεν τους ταρακουνήσεις με τον καλό ή με τον άγριο τρόπο, δεν βάζουν μυαλό.
Γενικά, οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης/κατάχρησης εξουσίας.

Στον αέρα μιλάμε τώρα, αφού δεν ξέρουμε τι λέει και τι κάνει.
Άμα λέει π.χ. ''τι όμορφη που είσαι σήμερα'' δεν είναι άσεμνη συμπεριφορά, ακόμα και αν το λέει κάθε μέρα δεν στοιχειοθετείται κατηγορία.

Αν λέει ή και κάνει κάτι παραπάνω μπορεί να γίνει η καταγγελία που λες αρκεί πρώτα η κοπέλα να έχει βρει άλλη δουλειά να πάει...Γιατί όπως φαίνεται από την ανάρτηση έχει ανάγκη να δουλέψει εκεί. Φαντάζομαι αν δεν την ένοιαζε και τόσο δεν θα ανέβαζε εξομολόγηση εδώ, απλά θα έφευγε.

@Λύκος
Ένα τηλ. να κάνει στο αρμόδιο τμήμα και να τους πει ότι το αφεντικό της την φλερτάρει και την φέρνει σε δύσκολη θέση, τον έχουν κατσαδιάσει. Δεν χρειάζεται καταγγελία, απλά αναφορά.

Η άσεμνη συμπεριφορά δεν σημαίνει οτι πρέπει να της κάνει ντε και καλά παραπάνω. Στις μέρες μας ειδικά, μια τέτοια αναφορά από γυναίκα θα του τρίξει τα κόκκαλα. Όσο τον αφήνει έτσι τόσο αυτός πιέζει και συνεχίζει.

Αλίμονο αν αφήνουμε τέτοιες καταστάσεις να φτάσουν στο απροχώρητο μέχρι να πάρουμε μέτρα.

Έχει καταντήσει βαρετό να γράφεις πάλι τα ίδια. Το είπαμε τόσες φορές, δεν έχει αποφασίσει ότι θέλει να φύγει (γι αυτό έγραψε εδώ). Αυτά που λες οδηγούν στην απόλυση, άρα γίνονται μόνο με την προϋπόθεση ότι το έχει αποδεχτεί αυτό.

@Λύκος Νίκος

Αφού δεν καταλαβαίνεις και αναγκάζομαι να στα εξηγώ πάλι. Είναι κουραστικό.
Λοιπόν την γνώμη μου την είπα επί του θέματος, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Υ.Σ. Μια παρόμοια περίπτωση είχε συμβεί σε μια δουλειά που ήμουν παλιότερα. Η κοπέλα όταν τον έκανε αναφορά όχι μόνο δεν απολύθηκε, αλλά το αφεντικό της μετά ήταν Παναγίτσα..

Bye μικρέ.

Scroll to top icon