ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.2.2022 | 16:58

Τα καλύτερα χρόνια

Λένε ότι τα καλύτερα χρόνια για όλους τους ανθρώπους σε όλους τους τομείς είναι από τα 18 έως τα 29.Μόλις πάτησα τα 30 και συνειδητοποίησα πως δεν έκανα αρκετά πράγματα.Άραγε καλύπτεται αργότερα αυτό το κενό; Βέβαια άλλο να κάνεις κάποια πράγματα στα 20 και στα 25 και άλλο στα 30 στα 40 και στα 50.Μου φαίνεται πως έχασα κάτα κάποιο τρόπο τα 11 καλύτερα χρόνια της ζωής...
12
 
 
 
 
σχόλια

Αυτά περί ηλικίας είναι σχετικά. Ταξίδια μπορείς να κάνεις και στα 60 πχ, παιδιά όμως όχι.
Κάποια πράγματα καλώς ή κακώς έχουν ημερομηνίες λήξης.

Προς εξομολογούμενο/η :

-Φιλαράκι μου αναπολεί τα παιδικά του χρόνια διότι τοτε όπως με εκμυστηρεύτηκε ΄ περνουσε τέλεια.

-Εχω γνωστο στην γειτονιά μου που μέχρι τα 50 του ήταν υπερβαρος , δεν τον κοιτουσε γυναικα και αποφασισε μετα απο σκληρή γυμναστική και δίαιτα και τωρα που είναι στα 51 του έγινε κουκλος με κορμι λαμπάδα. Όταν τον συναντώ μου λεει ότι περνάει την καλύτερη περίοδο της ζωής του.

-Στο Πανεπιστήμιο που πάω υπάρχει 75χρονος τελειόφοιτος φοιτητης . Καλα διαβασες 75 ετών .Όλο με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του και ειμαι βέβαιος ότι περνάει την καλυτερη φάση την ζωή του διότι όπως μας είπε ήθελε πάντα να σπουδάσει.

Εν ολίγοις με τα παραπάνω παραδείγματα θέλω να πω ότι τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ χρόνια του ανθρώπου ΔΕΝ είναι τα ιδια για κάθε άνθρωπο.

νομιζω πρεπει να αρχισεις να φτιαχνεις διαθηκη σιγα σιγα. :p εμενα με κοιτανε καπως αφ υψηλου τα 30 ακομα αλλα με εχουν αναγκη γιατι χωρις εμενα να τα ζω δεν ειναι παρα ενας νεκρος αριθμος. εκτιμω οτι το να κανεις τωρα αυτα που θεωρεις οτι δεν εκανες τοτε ειναι ενας ωφελιμος τροπος να μη χασεις αλλα 11 χρονια απο τη ζωη σου. Για την ακριβεια, να ζησεις τα 11 επομενα στο τετραγωνο, σαν να ηταν 22. :)

Καλά σου λέει η/ο μονορωμη/ος. Βγες εκεί έξω και ζήσε και ασε τα νουμερα σε εμας τους λογιστές. Ειμαι 45 και διανύω την καλύτερη περίοδο της ζωής μου. Ζήσε, τόλμα, αγάπα και ολα θα πάνε καλά.

Πάντα θα υπάρχουν πράγματα που δεν κάναμε από τα 18 μέχρι τα 29. Μην πέφτεις στη λούμπα της κοινωνίας ότι τώρα πρέπει να κοιτάξεις γάμους και παιδιά. Κοίτα να κάνεις όσα σε κάνουν ευτυχισμένη,κρίση ηλικίας είναι αυτή αλλά μην τρελαίνεσαι. Ποτέ δεν είναι αργά.

Ισχύει ότι, 40s is the new 30s and 30s is the new 20s. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω οικονομικών συνθηκών. Στα 20 σου δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να κάνεις πράγματα που θέλεις, έτσι στα 30σου πλέον είσαι καλύτερα οικονομικά και θέλεις να καλύψεις το χαμένο έδαφος της προηγούμενης 10ετιας το ίδιο συμβαίνει στα 40 σου σε σχέση με τα 30σου και πάει λέγοντας.Οποτε όλα καλά, τώρα ξεκινάς.

Τα καλύτερα χρόνια του ανθρώπου είναι αυτά που νιώθει ψυχο-σωματικά καλύτερα . Το ''τι θα πρέπει να έχεις κάνει ως τα 30 σου'' είναι μία μπούρδα που κάνει τους ανθρώπους να συγκρίνονται και να νιώθουν άσχημα. Όλοι είμαστε σε κάτι ''πίσω''. Είμαι πίσω σε σχέση με μια κοπέλα που έχει κάνει οικογένεια στα 19 της και αυτή είναι πίσω σε σχέση με εμένα που σπούδασα. Κανείς δεν έχει ίδια διαδρομή με κανένα. Το κενό που αναφέρεις καλύπτεται όσο και το κενό μέσα σου. Δεν είναι ποτέ αργά να κάνεις τα πράγματα που θες να κάνεις. Βίωσε το ΤΩΡΑ και μην κολλάς σε ΄΄πρέπει '' ,''πριν'' και τι ''χαθηκε''. Είσαι 30 και αυτόν τον εαυτό έχεις για να ζήσεις τώρα.

Τα καλά της ζωής δεν τελειώνουν στα 30 όσο κι αν ακούγεται συχνά αυτό γιατί κυριαρχεί η θεοποίηση της νεότητας σήμερα. Δεν είναι πολύ περιοριστικό για όλους σε όλους τους τομείς να είναι αυτά τα καλύτερα χρόνια; Αντικειμενικά να το πάρουμε δεν γίνεται να ισχύει για όλους. Κάθε ηλικία για μένα έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Προσωπικά πιστεύω ότι κάπου εκεί κοντά στα 30 είσαι πολύ πιο συνειδητοποιημένος σαν άνθρωπος, δεν σε απασχολεί τόσο πολύ η γνώμη του κόσμου και δεν κυριαρχείσαι από την ανωριμότητα και την επιπολαιότητα των 20 χρόνων. Δεν μας λες τι ήταν αυτά που ήθελες να κάνεις αλλά εγώ σε καμιά περίπτωση δεν θεωρώ ότι σε μια τόσο μικρή ηλικία δεν μπορείς να τα καλύψεις , είτε αυτά είναι σπουδές, ταξίδια, φιλίες κτλ. απλά και μόνο λόγω ενός νούμερου και μιας κλισέ φράσης. Και ίσως και να τα χαρείς πιο πολύ τώρα, που το ξέρεις; Ειδικά άμα σκεφτείς ότι το προσδόκιμο της ζωής μας έχει αυξηθεί τόσο πολύ είσαι ακόμα στην αρχή. Have fun ;)

Scroll to top icon