ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.2.2022 | 12:43

διαφορά ηλικίας και βιολογικό ρολόι

(Δυστυχώς) δουλεύουμε μαζί, είμαι κάποια χρόνια μεγαλύτερη αλλά σε ηλικία που το βιολογικό ρολόι αρχίζει να χτυπάει, μου αρέσει πολύ, ξέρω ότι του αρέσω κι εκείνου, αλλά... δεν βλέπω σημαντικές κινήσεις από την πλευρά του. Αυτή η εξομολόγηση δεν είναι για να ζητήσω "λύση". Μέχρι τώρα του έδειχνα το ενδιαφέρον μου και δεν λέω, ανταποκρινόταν σε μεγάλο βαθμό. Αλλά σκέφτομαι ότι δεν θέλω να τον φέρνω σε δύσκολη θέση, ότι αν ήθελε τόσο πολύ τότε θα είχαμε βγει ήδη για έναν καφέ, ότι δεν θα αναρωτιόμουν. Ενδεχομένως να σκέφτεται ότι δεν έχει το "περιθώριο" με εμένα να περιμένουμε 2-3 χρόνια για να δούμε πού θα μας βγάλει -και έχει δίκιο. Αυτό ήθελα να πω. Ότι την πάτησα στα καλά καθούμενα και τώρα πρέπει να δω πώς θα το "ξεπεράσω". Με παίρνει πίσω, γιατί στενοχωριέμαι... Δεν μπορώ να αλλάξω κάτι. Υπομονή να μου περάσει, μόνο :(
3
 
 
 
 
σχόλια

Ε κοίτα, τι είχες τι έχασες. Καλύτερα έτσι παρά το να ήσουν με το σύντροφό σου μια έτσι μια γιουβέτσι που θα σε είχε στο περίμενε 2-3 χρόνια και μετά μπορεί και να γυρνούσε να έλεγε ότι αχ, ξέρεις, δεν είμαι έτοιμος τελικά. ΟΚ, ξέρω ότι φαντάζει απίθανο να βρεις κάποιον στην ίδια φάση μ' εσένα, να το έχει έτοιμο το παιδικό δωμάτιο σπίτι του και να ψάχνει μόνο την κατάλληλη γυναίκα. Εξάλλου, καμιά φορά κάποιος δεν ξέρει αν στη θεωρία είναι έτοιμος για οικογένεια ώσπου να το διαπιστώσει με την κατάλληλη σύντροφο δίπλα του. Αλλά στον άνθρωπο που δεν προσπάθησε καν να σε προσεγγίσει, να σε γνωρίσει (και όχι απλώς να υποθέτει σε τι φάση του βιολογικού σου ρολογιού βρίσκεσαι), λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν αξίζει. Άφησέ το εκεί που είναι, ένα ελαφρύ φλερτ που πέρασε. Κι αν τυχόν σε προσεγγίσει ο συγκεκριμένος ή κάποιος άλλος και θελήσει να βγείτε κλπ. δεν είναι ντροπή να του πεις το τι ψάχνεις. Και η μητρότητα είναι μια χαρά σχέδιο ζωής. Αν κάποιος δεν το έχει στα πλάνα του στο πλησιέστερο μέλλον μαζί σου, πολύ απίθανο να εμφανιστεί αργότερα στη σχέση σας.

Καταρχάς είναι καλό που έχεις αυτογνωσία περί βιολογικού ρολογιού και ηλικίας, διότι πολλές φίλτατες εδώ είναι σε άρνηση.

Δεύτερον, είναι δικαίωμα σου να θες παιδί, αλλά κατ'εμέ δεν πρέπει να τα βιάζεσαι αυτά διότι στην απελπισία/βιασύνη μπορείς να κάνεις λάθος επιλογές.

Επίσης είναι δικαίωμα και επιλογή του φίλτατου να θέλει 2-3 χρόνια και οτιδήποτε άλλο πιστεύει. Είναι ορθό να το παραδέχεσαι.

Ωστόσο, δεν είναι ντροπή να του ζητήσεις άμεσα και ευθέως να βγείτε. Δεν έχεις να χάσεις κάτι και δεν θα σε βασανίζει η απορία.

Ότι και να κάνεις, μην τον πιέσεις για οτιδήποτε και άσε την κατάσταση να κυλήσει ομαλά, άσχετα με το αποτέλεσμα.

Δεν ειναι κανεις σε άρνηση, εσυ είσαι σε άρνηση και θεωρεις νορμαλ ενας 50αρης να κανει παιδι ενώ μια 50αρα οχι. Και ακόμα και όταν σου λεμε πως υπάρχει η κατάψυξη ωαρίων εισαι σε άρνηση και τους λες Ε ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΩΣ ΤΑ 60 παιδι τοτε.

Scroll to top icon