ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.7.2022 | 23:25

Ζηλεύω τις φίλες μου

Ας εξομολογηθώ και εγώ, αν και Ίσως φάω κράξιμο.. Λοιπόν εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχω βαλτώσει σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Φυσικά και κάνω προσπάθεια αλλά τα αποτελέσματα είναι φτωχά. Το θέμα μου είναι ότι συγκρινομαι με τις φίλες μου. Η ζωή τους είναι πάρα πολύ καλή. Έχουν υγεία, οικονομική ανεξαρτησια, συντρόφους που να της αγαπούν, υποστηρικτικό γενικά περιβάλλον και άλλα πολλά. Εγώ πώς να το πω, δίπλα τους αισθάνομαι τελείως αποτυχημένη (και είμαι). Αρχίζουν και μου βγαίνουν πολυ άσχημα συναισθήματα, όπως ζήλεια προς αυτές, αν και δεν το δείχνω. Αλλά πραγματικά νιώθω την ανάγκη να απομακρυνθω. Προφανώς και δε θέλω να "χάσουν" αυτά που εχουν. Η δική μου η ζωή θέλω να πάει καλύτερα που είναι μονίμως στην "εντατική".
6
 
 
 
 
σχόλια

Εσυ δεν εχεις υγεια? Εχεις το σημαντικοτερο, για τα αλλα μπορεις να παλεψεις. Να συγκρινεσαι οχι με τους αλλους αλλα με την προηγουμενη ζωη σου , κανε βηματα προς τα εμπρος λοιπον.

Προς εξομολογουμένη:

Το ότι σε πειραζει που δεν έχεις αυτά που εχουν είναι απόλυτα λογικο, έτσι είναι φτιαγμενος ο άνθρωπος. π.χ. ένας μη εμφανίσημος άνδρας θα ζηλέψει που δεν έχει την καλλονη που κυκλοφορει με τον εμφανίσημο. Ένας φτωχός θα ζηλέψει που δεν έχει την άνεση του πλουσιου. Απλά όλα αυτά πρεπει να έχουν ένα μέτρο και να θέτεις στον εαυτό σου κάποιους κανόνες.
1) δεν προσπαθεις να αποκτήσεις αυτό που διαθέτει το προσωπο που ζηλευεις βάζοντας του τρικλοποδιά για να βρεθεις στη θέση του. π.χ. ψέματα σε κοντινό του προσωπο για να τον απομακρυνει και ταυτόχρονα να πλησιασει εσενα
2) όσο μπορείς να μην μεταφέρεις την αρνητικότητα που σε διακατέχει εξαιτίας της κατάστασης σου. Να χαίρεσαι παντα με τη χαρά τους και να λυπάσαι όταν περνανε δυσκολιες. Αυτό είναι φιλία!
Επίσης θα προτεινα να ζητήσεις τη βοήθεια τους ώστε να λυσεις τα προβλήματα σου. π.χ. Να σου βρουν κάποιο αξιόπιστο άτομο για γνωριμία. Για να αποκτήσεις και εσυ αυτο που σου λείπει και όπως λες ζηλευεις σε αυτες.
Τελος, αυτά που λες οτι διαθέτουν δεν είναι καθόλου αυτονοητα. Ουτε η υγεία είναι σίγουρο ότι θα διαρκεσει, ουτε η οίκονομικη ανεξαρτησία και αυτό που λες για υποστηρικτικό περιβαλλον μπορεί να μην ισχυει για όλες, πολυ πιθανον κάποιες να λαμβάνουν αρνητικότητα στο κοντινό τους περιβαλλον και απλά να θέλουν να δείχνουν δυνατές.

"ζωή τους είναι πάρα πολύ καλή" οι ίδιες κ ο ψυχολόγος τους (ίσως) τ ξερουν αν ισχύει... πισω απ την κλειστή πόρτα πολλά αλλάζουν απ την έξωθεν βιτρίνα

Δεν μπορεί να σε κατηγορήσει κανείς που νιώθεις έτσι. Βλέπεις να έχει πάει μπροστά ο περίγυρός σου και ν' αντιμετωπίζουν μεν προβλήματα, απλώς άλλης φύσης, δηλαδή σίγουρα όχι το πού θα βρουν γνωριμίες για πιθανή σοβαρή σχέση, το πού να βρουν δουλειά που να μη μισήσουν σ' ένα μήνα απ' την πρόσληψή τους και πού θα βρουν τα λεφτά που να ξοδέψουν σε κάτι πέρα από απλή επιβίωση. Εν μέρει κιόλας κάπου θα νιώθεις ότι τα δικά τους προβλήματα σού είναι ασύλληπτα, ενώ τα δικά σου για εκείνες μακρινά, κάπου απ' το παρελθόν τους που ούτε καν θυμούνται πια. Λογικό, λοιπόν, που αυτή η διαφορά στην οπτική σας σού δημιουργεί μια εσωτερική δυσφορία, η οποία σου βγαίνει σε ζήλεια προς εκείνες και σε μια μνησικακία προς τον εαυτό σου, που δεν έχεις καταφέρει ακόμα όσα εκείνες. Κοίτα κάτι, όμως: όσο είσαι σε θέση να το διαχειριστείς, αυτό ήδη δεν σε κάνει αποτυχημένη. Για μένα, αποτυχημένος είναι όποιος παραιτείται και κατηγορεί κι από πάνω άλλους που τα έχουν καλύτερα (χωρίς να τα έκλεψαν απ' την τσέπη του), όποιος αντί να κοιτάξει πώς ν' ανέβει, κοιτά να λασπώσει όποιον τα κατάφερε. Επίσης, παρά τα όσα θεωρείς για "αποτυχίες" σου, οι φίλες σου θέλουν να συνεχίσουν να σ' έχουν δίπλα τους, έτσι δεν είναι; Και σ' έχουν δίπλα τους όχι επειδή μ' εσένα φόντο οι ίδιες δείχνουν πετυχημένες, αλλά γιατί βλέπουν κάτι καλό σ' εσένα. Να θεωρείς ότι γράφεις τη δική σου ιστορία επιτυχίας, δεν θα κρατήσει για πάντα η ύφεσή σου. Κάποιοι τα βρήκαν πιο εύκολα χωρίς να προσπαθούν ιδιαίτερα, ενώ κάποιοι άλλοι πρέπει να πασχίσουν έστω για να παραμείνουν στην επιφάνεια. Κράτα στη ζωή σου θετικούς ανθρώπους, αυτούς που βλέπουν πιθανότητες τριγύρω και όχι μόνο εμπόδια κι απογοητεύσεις, και αυτό ήδη θα σου δώσει κάποιους "πόντους." Πίστεψέ με, δεν θα ήθελες για φίλους σου άτομα σε παρόμοια θέση μ' εσένα, γιατί εκείνοι μπορεί να μην είχαν το δικό σου πλεονέκτημα της καλής διαχείρισης και αντ' αυτού θα ήταν μες στην κλάψα και την πικρία, κάτι που μεταδίδεται πιο εύκολα κι απ' τον ιό. Με αυτό δεν σου λέω ότι οι φιλίες σου πρέπει να γίνουν η μόνη πηγή ευτυχίας σου και να πιάνεσαι απ' αυτές σαν σανίδα για να μη βουλιάξει η αυτοεκτίμησή σου, απλώς δες τις σαν ευλογία που έχεις στη ζωή σου για κάποιο λόγο.

Scroll to top icon