ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.8.2022 | 21:00

Ψηφιακός ναυαγός

Νιώθω τόσο αποξενωμένος από την παρέα μου, όλοι έχουν σχέση και κάθε φορά που βγαίνουμε, μιλάνε διαδικτυακά με τις κοπέλες τους.. και δεν είναι μόνο αυτό.. Εγώ δεν έχω social, ούτε fb ούτε insta, δεν μ'αρέσουν γενικά και όσες κοπέλες έχω γνωρίσει από dating apps ή και από κοντά, πάντα ξενέρωναν όταν τους το έλεγα, δε ξέρω αν πρέπει να ενδώσω και να δημιουργήσω προφίλ σε κάποιο social μόνο και μόνο για να μπω σε αυτό το τρυπάκι, το σκέφτομαι σοβαρά όμως καθώς η άλλη επιλογή είναι να είμαι μόνος μου αφού και οι φίλοι από κοντά με τα κινητά τους είναι και αν πάμε για κανά καφέ ή καμία βόλτα, από τις 2-3 ώρες που θα είμαστε μαζί, ούτε την μία δε θα μιλάμε...
7
 
 
 
 
σχόλια

Συγνώμη που επεμβαίνω (δεν είμαι αυτός που έγραψε την εξομολόγηση) αλλά που ακριβώς κολλάνε αυτά τα 2 (dating apps και social apps) μεταξύ τους; Το ένα είναι για να επικοινωνείς γενικά με φίλους, γνωστούς, να ανεβάζεις status, κτλπ. Το άλλο για να γνωρίσεις άτομα για σχέση. Γιατί να πρέπει να θεωρείται αυτονόητο οτί κάποιος που θα έχει dating app "πρέπει" να έχει και social; Καταρχάς, δεν απαιτούνται για την εγγραφή σε οποιοδήποτε dating app το να έχεις απαραίτητα fb/insta, μπορείς να κάνεις εγγραφή μέσω email ή κινητού. Και κατά δεύτερον, μπορείς απλά να μη θέλεις να έχεις social. Δηλαδή κάποιος άμα δεν έχει social και τρώει άκυρα από κοπέλες που μιλάει μαζί τους σε κάποιο dating app μόνο και μόνο επειδή δεν έχει social, είναι λογικό; Επίσης, επειδή έτυχε να μιλήσω σε μία κοπέλα για παρόμοιο λόγο και μου είπε πως "άμα κάποιος δεν έχει social είναι περίεργο επειδή έτσι δημιουργείται η ανασφάλεια του άμα είναι αληθινός" , και επειδή μπορεί να το γράφεις για αυτό, να υπενθυμίσω πως ακόμα και social να έχει κάποιος και με 100 φωτογραφίες, δεν μπορείς να επαληθεύσεις οτί υπάρχει στα αλήθεια και αν ναι, οτί μοιάζει με το εικονιζόμενο άτομο στο προφίλ. Μπορεί να πήρε τις φωτογραφίες από άλλο προφίλ ή να τις επεξεργάστηκε. Ενώ αν βάλεις βιντεοκλήση από το dating app (τα πιο γνωστά τουλάχιστον έοχυν αυτή τη δυνατότητα), μπορείς να επαληθεύσεις πως ο άλλος είναι αυτός που βλέπεις στις φωτογραφίες μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

Μόνο για τους φίλους μπορώ να σου πω... είναι όντως άβολο να επιλέγεις να βγεις για την παρέα και παρέα να μην υπάρχει ουσιαστικά. ( όλοι αμίλητοι να κοιτάζουν το κινητό τους).

Προσπάθησε να διαλέγεις παρέα που δεν θα εμφανίζει το κινητό στο τραπέζι ή πρότεινε να περπατήσετε.

εννοειται θα κανεις προφιλ και σε facebook και σε instagram. στο fb εκτος οτι μπορεις να εχεις επαφη με ατομα που ειστε μακρια, μπορεις να εισαι και σε ομαδες που σε ενδιαφερουν και απο διαφορα χομπυ, αλλα και ειδησεις. πχ, γουσταρεις τα 4χ4. εχει πολλες ομαδες να μπεις να δεις σχετικα μαυτο. στο insta ομως επειδη ειναι σαιτ της αυτοπροβολης κυριως, μη κανεις υπερβολες, βαλε εκει 2-3-4 δικες σου φωτο να φαινεσαι καλα, να φαινεσαι ποιος εισαι και πως εισαι εμφανησιακα, νορμαλ φωτο και οχι ποζεριες σαν το μοιραιο πριγκιπα,. και ετσι θα ανεβασεις λιγο το κασε σου. παντως οχι υπερβολες, οπως συνηθως οι γυναικες κανουν ανεβαζοντας καθε μερα τις ιδιες φωτογραφιες απο τον εαυτο τους λογο των τρομερων ανασφαλειων που εχουν διψωντας για likes. οχι απεφυγε το αυτο. ειναι κωμικοτραγικο απλα..

Προφανως εισαι 5 χρονων και δεν γνωριζεις τον εθισμο που εχουν τα social media. Προτεινεις σε εναν ανθρωπο που εχει γλιτωσει απο ολη αυτη την τρελα και τους δηθεν που δειχνουν τις ψευτικες ζωες τους να φτιαξει social media. 9/10 που εχουν καιρο social media θα σου πουν οτι τα βαρεθηκαν και οτι δεν βλεπουν τιποτα καινουριο αλλα δεν τα κλεινουν γιατι βαριουνται και δεν εχουν τι να κανουν να περασουν την ωρα τους. Σου θυμιζει τιποτα αυτο? Εθισμος λεγεται! Αδερφε που εγραψες το post μην φτιαξεις social , ειναι η καταντια της κοινωνιας μας. Ολοι προβαλουν τους εαυτους τους οτι περνανε καλα και οτι εχουν λεφτα ενω τα πραγματα δεν ειναι ετσι. Μπορει να σου δωσει την δυνατοτητα να λες 2 κουβεντες παραπανω με ολους αυτους τους ψευτικους ανθρωπους αλλα σε λιγο καιρο το μονο που θα καταφερεις θα ειναι να συγκρινεις τις ψευτικες ζωες τους και με την κανονικη ζωη σου. Παντα θα εισαι απο κατω τους εκτος αν σε παρει και σενα η μπαλα και γινεις και εσυ ψευτικος.

Πολύ λυπητερό αυτό ,να βγαίνετε αυτή τη λίγη ώρα και να είναι οι φίλοι σου με τα κινητά στο χέρι. Και εσύ να κάθεσαι να ξεροσταλιαζεις για μια τους κουβέντα. Δεν αξίζει σε κανέναν αυτο. Και φυσικά λύση στο πρόβλημα δεν είναι να κάνεις προφίλ σε κάποια social εφαρμογή. Ειχε ανέβει πριν λίγο διάστημα παρόμοια εξομολόγηση. Anti-social δε σημαίνει αντικοινωνικος ούτε απόμακρος. Απόμακρη είναι η στάση να βγαίνεις με έναν φίλο και να είσαι με το κινητό στο χέρι.
Μην αλλάξεις για τους άλλους. Κράτα σταθερές τις αξίες μέσα σου. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι σαν εσένα που θα το εκτιμήσουν . Δε θα είσαι για πάντα μόνος.
Και social δε θα κάνεις για χάρη των άλλων αλλά εφόσον το νιώσεις εσύ και μόνο για σένα
Την καλημέρα μου :)

Scroll to top icon