ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.9.2022 | 10:15

Άσχημοι εσωτερικά άνθρωποι

Δεν έχω social media και δεν μου αρέσει το διαδικτυακό φλερτ. Πολύ περισσότερο απεχθάνομαι το ξερό πέσιμο. Είμαι και μεγάλος άνθρωπος στη μέση ηλικία με αξιοπρέπεια κι αυτοσεβασμό. Ωστόσο ακούστε τι έπαθα. Παρακολουθούσα στο YOUTUBE ένα βίντεο όπου μια κοπέλα έκανε ανάλυση και σχολιασμό σε κάτι που άπτεται των ενδιαφερόντων μου. Είμαι χρόνια συνδρομητής στο κανάλι της, σχολιάζω κάτω από τα βίντεο και ανταλλάσσουμε απόψεις γύρω από το θέμα στο οποίο αναφέρεται σχεδόν σε κάθε βίντεο. Σε ένα βίντεό της λοιπόν έκανε σαρκαστικό, έξυπνο χιούμορ πάνω στο θέμα που ανέλυε. Κι εκτός από την άποψή μου πάνω στο θέμα στο σχόλιό μου τής ανέφερα πως ήταν τέλεια στο σημείο του βίντεο που έκανε το χιούμορ. Και την άλλη μέρα μού έρχεται στο mail μου όπως γίνεται συνήθως όταν υπάρχει απάντηση σε κάποιο σχόλιο, ένα mail από το YOUTUBE ότι ο τάδε απάντησε στο σχόλιό σας σε αυτό το βίντεο. Και μπαίνω και βλέπω μια απάντηση κάτω από το σχόλιό μου όπου ένας με ένα ανόητο ψευδώνυμο αναφερόταν στην κοπέλα ρωτώντας την αν κατάλαβε ότι της την πέφτω. Αυτό έγραφε τίποτα άλλο. Δηλαδή ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα. Δεν δίνω σημασία στα διαδικτυακά σχόλια, ξέρω ότι το ίντερνετ είναι μια χοάνη που μπορείς να βρεις και να ακούσεις τα πάντα. Όπως είπα δεν έχω social media, κι αν είχα δεν θα τα χρησιμοποιούσα για κάτι τέτοιο. Έχω μόνο κανάλι στο YOUTUBE, στο οποίο υπάρχουν μόνο τα βίντεο από άλλους που μου αρέσουν και είμαι συνδρομητής και σε διάφορα κανάλια που με ενδιαφέρουν. Κι όμως συνήθως στους πιο εντάξει ανθρώπους πάντα παρεξηγούνται-συνήθως επίτηδες- οι προθέσεις. Έχω δει άπειρα σχόλια από άλλους που είναι πέσιμο στην ψύχρα κι αγένεια σε διάφορα βίντεο, μπαίνει ο άλλος ας πούμε και ρωτάει στην ψύχρα τον/την YOUTUBER τη σαχλαμάρα του ή λέει τη χυδαιότητά του και νιώθει πως δεν τρέχει τίποτα. Τολμηρός σου λέει. Έτσι περνιέται. Αφήστε το εμφυλιοπολεμικό κλίμα μεταξύ σχολιαστών. Το συμπέρασμά μου είναι ότι γυμνοσάλιαγκες και λιγούρηδες και άξεστοι υπάρχουν πολλοί. Αλλά να κάνουν μαθήματα συμπεριφοράς τέτοιοι άνθρωποι ή να παρεξηγούν εσκεμμένα τις προθέσεις του άλλου αυτοί που είναι τελείως χύμα πάει πολύ. Αλλά συμβαίνει. Και δυστυχώς συμβαίνει κι έξω από το διαδίκτυο. Η κοπέλα πάντως που έχει το διαδικτυακό κανάλι προς τιμήν της το διέγραψε σχετικά γρήγορα το σχόλιό του.
6
 
 
 
 
σχόλια

"Δεν δίνω σημασία στα διαδικτυακά σχόλια". That's a lie. Δίνεις πολύ σημασία και νιώθεις αδικημένος αυτή τη στιγμή. Μην νιώθεις. Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι, ότι τους κατέβει λένε.

Αντιλαμβάνομαι ότι σου αρέσει αυτή η κοπέλα και υπάρχει μια συχνή αλληλεπίδραση μαζί της, έστω κι αν είναι κάτω από τα βίντεο της. Και αυτό είναι απολύτως θεμιτό.
Το θέμα είναι ότι παρόλο που ισχυρίζεσαι ότι δεν έχεις social media, μου δίνεις την αίσθηση ότι δεν έχεις αντίστοιχα και επαφή με τον πραγματικό κόσμο, αφού και εκεί έξω ο καθένας/η καθεμιά/το καθένα θα πει και θα σχολιάσει ό,τι του κατέβει. Αλίμονο αν καθόμασταν να ασχολούμαστε, είτε διαδικτυακά, είτε στην πραγματικότητα, με το τι λέει ο ένας και ο άλλος. Να μην αφήνεις να σε επηρεάζουν τόσο τα λόγια ή τα γραπτά των άλλων και να μην αλλάξεις κάτι στην αλληλεπίδραση σου με την κοπέλα, αυτή είναι η γνώμη μου.

Βρε μήπως σου αρέσει η κοπέλα και θίχτηκες που είπε χαζομάρα ο άλλος?
λολ

(Αν δεν ασχολείσαι με social -αν και το Youtube - δεν απέχει και πολύ, αλλά ούτε σου αρέσει το ξερό πέσιμο, τότε πως θα γνωρίσεις κάποιον-α? Ρητορική ερώτηση)

Scroll to top icon