ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.11.2022 | 19:02

Παραξενεύομαι

Με την κοπέλα μου σε λίγες μέρες θα κλείσουμε ένα χρόνο σχέσης.Πρίν από 3 μήνες,έφυγε από το πατρικό της,και μένει μόνη της σε σπίτι που αγόρασε.Από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε,μου είχε πεί ότι αυτό ήταν επιδίωξη της,και μόλις εξασφαλίστηκε με μόνιμη δουλειά το έκανε πράξη.Την θαυμάζω που το πέτυχε στα 27 της και ξέρω ότι έχει προσπαθήσει πολύ για αυτό,έχω όμως ένα παράπονο,άς το πώ έτσι.Ναί μεν πηγαίνω στο σπίτι της συνέχεια και όποτε βολεύουν τα ωράρια της δουλειάς μας,και έχω μείνει και βράδια,όμως καταλαβαίνω ότι δέν θέλει να υιοθετήσουμε μία ρουτίνα σε αυτό.Μου δίνει να καταλάβω ότι θέλει να φύγω,κι εγώ το σέβομαι αλλά με στεναχωρεί παράλληλα.Δέν υπονοώ ότι μου κρύβει κάτι και ούτε θα ήθελα να της μπαστακωθώ,και έχω και κάθε πρόθεση να συμβάλλω οικονομικά,δέν είμαι τζαμπατζής,αλλά καταλαβαίνω ότι δέν θέλει.Μέσα σε 3 μήνες κατάφερε και το επίπλωσε κλπ και είναι ένα σπίτι που δέν του λείπει τίποτα,και σήμερα που μιλούσαμε,της είπα ότι θα ήταν πολύ ωραίο να υπάρχει και ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο,και άν θέλει να τα αναλάβω όλα εγώ.Η απάντηση της ήταν ότι είναι νωρίς και ότι βιάζομαι.Είμαι κάπως με την συγκεκριμένη γιορτή,μου αρέσει πολύ,και δέν νομίζω πως πρότεινα κάτι κακό.Το ύφος της ήταν για πρώτη φορά τόσο απότομο,που ένιωσα πως την έχω κουράσει χωρίς να θέλω.Προσπαθώ να καταλάβω πού κάνω λάθος.
14
 
 
 
 
σχόλια

Επίσης, υπάρχει και το ενδεχόμενο να θέλει να απολαύσει το σπίτι, τον δικό της χώρο, την ανεξαρτησία και όλα τα ωραία που προσφέρει το να έχεις έναν δικό σου χώρο. Αυτά είναι σημαντικά, ειδικά για όσ@ τα έχουμε στερηθεί....Οπότε επαναλαμβάνω, αν δεν γίνει ειλικρινής, ανοιχτή, χωρίς φόβο και ήρεμη συζήτηηση δεν θα λυθεί το θέμα.

Λοιπόν εξομολογούμενε καλησπέρα. Μην προσπαθείς να καταλάβεις που κάνεις λάθος, δεν κάνεις κάπου λάθος. Πρέπει να γίνει μια ανοιχτή και ειλικρινής συζήτηση και να πεις ξεκάθαρα ό,τι σε απασχολεί. Δηλαδή αυτά που γράφεις εδώ σε εμάς, να τα πεις σε εκείνη. Τι εννοώ: λες "Μου δίνει να καταλάβω ότι θέλει να φύγω,κι εγώ το σέβομαι αλλά με στεναχωρεί παράλληλα.Δέν υπονοώ ότι μου κρύβει κάτι και ούτε θα ήθελα να της μπαστακωθώ,και έχω και κάθε πρόθεση να συμβάλλω οικονομικά,δέν είμαι τζαμπατζής,αλλά καταλαβαίνω ότι δέν θέλει." Πες της το. Καταλαβαίνω οτι θέλεις να φύγω, το σέβομαι αλλά με στενοχωρεί αυτό γιατί θέλω να σε δω και άλλο. Και εκτός από αυτό, καλό ειναι να συζητηθεί το τι θέλει καθένας να προσφέρει σε αυτή την φάση. Είστε ήδη 1 χρόνο μαζί, αν εσύ επιθυμείς συγκατοίκηση ή το να περνάτε περισσότερες μέρες μαζί, πρέπει να το πεις ανοιχτά. Δεν είναι κάτι κακό. Αν εκείνη δεν το θέλει και εσένα αυτή η κατάσταση δεν σε κάνει ευτυχισμένο, καλό είναι να πάρεις λίγο χρόνο και να σκεφτείς αν είστε συμβατοί ή όχι. Είναι ρίσκο η ειλικρίνεια και το να πούμε ξεκάθαρα τι θέλουμε γιατί η απάντηση μπορεί να μην είναι η ιδανική για εμάς και να πληγωθούμε. Θεωρώ όμως οτι ειναι πιο καταστροφικό το να είμαστε σε μια σχέση που μας στεναχωρεί και να λαχταραάμε κάτι άλλο, αλλά παραλλήλα να το κρατάμε αυτό μέσα μας μόνο.
Τι λες; Θα τολμήσεις την ειλικρίνεια και την ανοιχτή συζήτηση; είναι 50%-50% το αποτέλεσμα αλλά θα ξέρεις ακριβώς που βρίσκεσαι. Good luck!

"Η απάντηση της ήταν ότι είναι νωρίς και ότι βιάζομαι"
Μπορεί να εννοούσε πως 14 Νοέμβρη είναι πολύ νωρίς για Χριστουγεννιάτικο δεντρο και να μη βιάζεσαι! χαχα

Όπως έχει γραφτεί ήδη, η κοπέλα μόλις γνώρισε τη χαρά του να μένει μόνη της σε δικό της χώρο και δυστυχώς πλέον δεν βιάζεται να συνδέσει την καθημερινή της ζωή μαζί σου. Ειδικά όταν εσύ τής δείχνεις ανοιχτά τέτοια πρόθεση. Καλά κάνεις μεν, ωστόσο καταλαβαίνεις ότι εκείνη δεν σε βλέπει σαν πρόκληση, δεν σε βλέπει σαν "το κελεπούρι που γρήγορα πρέπει να τυλίξει," αλλά πιστεύει ότι μπορείτε να συνεχίσετε να βγαίνετε ραντεβού και να βρίσκεστε στο χώρο της για τα επόμενα 2-3 χρόνια και μετά βλέπετε αν η αφεντιά της δεν βαρεθεί μαζί σου. Δεν μπορείς ν' αλλάξεις τις επιθυμίες της, όμως μπορείς ν' αλλάξεις τον τρόπο που διαχειρίζεσαι αυτή την κατάσταση και ν' αποφασίσεις για σένα τι πραγματικά θες. Αν έχεις υπομονή και βλέπεις πέντε καλούς λόγους να κρατήσεις αυτή τη σχέση, τότε συνεχίστε μαζί και όσο σε παίρνει. Στην τελική, αν ακόμα και μετά από ένα χρόνο που θα είστε μαζί εκείνη θα συνεχίσει να είναι στην ίδια φάση, εκ των πραγμάτων θα ξενερώσεις. Πάντως, κρίμα αν σε εκδιώκει έμμεσα έτσι απ' τη ζωή της. Δεν θα εκπλαγώ αν στα 35 της θ' ανοίγει dating apps καθισμένη μόνη στη διαμερισματάρα της. Καλού-κακού κάν' της δώρο μια γάτα αν αποφασίσεις να χωρίσεις.

Αυτό με την γάτα, γιατί; Προφανώς έχεις στο μυαλό σου πολλά στερεότυπα: γάτα, 35, dating apps. Γιατί τα αναφέρεις αυτά; Τι κακό έχουν;

Αν θέλεις την αλήθεια, η κοπέλα δεν σε βλέπει μέσα στο κάδρο της ζωής της. Κοινώς, έκανε χρήμα, αγόρασε σπίτι και θέλει να ζήσει την «ανεξαρτησία» της. Είναι αυτό που πάντα φωνάζω, ότι η γυναίκα θέλει έναν άνδρα δίπλα της με τα ίδια και περισσότερα.
Γνωρίζεις λοιπόν τι πρέπει να πράξεις. Για δικό σου καλό.

Δεν χρειάζεται όλοι να συζήσουν για να θεωρείται πως έγινε πιο επίσημη η σχέση τους. Είδαμε και κάποιους που συζούν για χρόνια μαζί και καταλήγουν να βολεύονται και να μην εξελίσσεται η σχέση τους με αποτέλεσμα να το διαλύουν άσχημα κιόλας γιατί τους τελείωσε. Δεν βλέπω τίποτα κακό στο να θέλει το χώρο της και να κρατάει μια απόσταση. Το πολύ μαζί για κάποιους φθείρει τη σχέση. Μην γκρινιάζετε και μεγαλοποιειτε τις καταστάσεις στο μυαλό σας. Δεν γεννήθηκαν όλοι για να θέλουν να συζούν και να είναι σιαμαίοι όλη την ώρα. Οι άντρες είναι που δεν αλλάζουν γνώμη σε αυτά τα θέματα και μένουν στάσιμοι και ίδιοι συνήθως. Η κοπέλα δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο τώρα, δεν αποκλείεται αργότερα να βαρεθεί την ανεξαρτησία της. Όπως και να έχει το αν μας θέλει κάποιος/α δεν φαίνεται από το να θέλει να συζήσει μαζί μας. Για κάποιους ήταν καταστροφική μια συγκατοίκηση. Αφήστε την σχέση σας να αναπνεύσει και ότι είναι θα φανεί. Μην περιμενετε συγκατοίκηση για να νιώσετε σίγουροι και λιγότερο ανασφαλεις. Δεν εγγυάται τίποτα,. Όλα είναι ρευστά στη ζωή.Αν στη σχέση σας είναι σωστή και θερμή να δίνει την δέουσα σημασία και να νοιάζεται δεν βλέπω κανένα θέμα.

Κατά τα άλλα οι άντρες εκτιμούν την ειλικρίνεια. Το είπε ξεκάθαρα πως είναι νωρίς για εκείνη. Στο χέρι του είναι να την ρωτήσει αν βλέπει τη σχέση τους να έχει μέλλον ή όχι, αν ήθελε να μην έχει απορίες αλλά κολωσε μην τυχόν φανεί πιεστικός. Όλα θέλουν τρόπο, όχι κόπο.

Ανακάλυψες και εσύ τον τροχό. Οι άντρες θέλουν μια καλή δουλειά και να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι ώστε να κάνουν οικογένεια. Οι γυναίκες θέλουν τα ίδια ακριβώς για να ζήσουν ελεύθερες. Στον αντίποδα όταν οι άντρες δεν είναι οικονομικά ανεξάρτητοι δεν σκέφτονται για οικογένεια ενώ σε αυτήν την περίπτωση οι γυναίκες το επιδιώκουν. Η κοπελα σου προφανώς σε σχολάει με συνοπτικές διαδικασίες.

Άκου φίλε.
Στα 27, μου ακούγεται εντελώς φυσικό κάποιος/α να θεωρεί ότι το μέλλον του επιφυλάσσει κάτι καλύτερο ή/και πιο ενθουσιώδες ή/και πιο συναρπαστικό.
Η πιο πάνω δήλωση σου φαίνεται παράλογη;
Εμένα όχι.

Στα 27 αφού βρήκε καλή δουλειά αγόρασε σπίτι, κάτι μου λέει ότι άλλος το πλήρωσε. Δεν το λέω επικριτικά, απλά το αναφέρω γιατί δεν βγάζει νόημα αλλιώς.

Τώρα όσον αφορά το υπόλοιπο ποστ, φίλτατε κάτι μου λέει ότι η κοπέλα δεν σε θεωρεί στα κυβικά της ή/και δεν νιώθει όπως νιώθεις εσύ.. Στο λέω από την άποψη του οικονομικού κυρίως. Όσο άσχημο και αν ακούγεται αυτό το συμπέρασμα βγάζω.

Σκάλωσα που είπες ότι ήταν απότομη λες και είσαι κανας κακομοίρης. Τώρα βέβαια δεν ξέρω την σχέση/συμπεριφορά σας, πάντως αργά ή γρήγορα θα φανεί.
Σε συμβουλέυω να είσαι χαλαρός και να της φέρεσαι ανάλογα με τον τρόπο που φέρεται εκείνη (σε συναισθηματικό κυρίως επίπεδο εννοώ).

Συμβαίνει ότι εσύ είσαι ένας συντροφικός άνθρωπος κ σου αρέσει η πολύ κοντινή επαφή , ενώ εκείνη από την άλλη είναι πιο ανεξάρτητη ,ίσως αποφευκτική στον τρόπο που προσκολλάται με τους άλλους (δες ψυχολογία -τύποι προσκόλλησης ) και πιθανόν βέβαια να μην είναι τόσο σίγουρη για την σχέση σας .

Scroll to top icon