ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.11.2022 | 22:19

Πρόβλημα με οικογένεια

Καλησπερα σας, είμαι σε σταδιο φυλο μετάβασης για όσους γνωρίζουν... Δεν θέλω να εκφέρετε γνωμη σας παρακαλω αν δεν έχετε κάτι ουσιαστικό να πειτε... Το προβλημα ειναι το εξής, ότι από την οικογένεια μου δεν έχω καμία στήριξη, μάλιστα δε μου εχουν κανει τρελό πολεμο, τόσο ψυχολογικό όσο και σχεδόν σωματικό πετωντας πραγματα από τα νευρα τους. Ο λόγος όσο κι αν δεν το πιστεψετε είναι θρησκευτικός κυρίως καθώς είναι φανατικά θρησκευόμενοι με κάποια θέση αξίωμα στην εκκλησία, και κάτι τέτοιο μου λένε είναι απαίσιο και ντροπή. Ωστόσο δυνατότητα να αλλάξω σπίτι ακόμα δεν έχω, παρολοπου εργάζομαι και αναγκαστικά παω με τα νερά τους... Αλλα για ποσο? Η ορμονοθεραπεια ήδη έχει δραστικές αλλαγές επάνω μου... Τι να κάνω?
7
 
 
 
 
σχόλια

Έλα που δεν πιστεύουμε ότι είναι θρησκευτικός ο λόγος... Από εκεί πηγάζει η βλακεία του κόσμου και το ότι παραμένουν κλειστομυαλοι.
Δεν ξέρω πραγματικά το να σε συμβουλέψω. Είναι μια τόσο σημαντική στιγμή της ζωής σου, φαντάζομαι την περιμένεις πολύ καιρό ... Εύχομαι να έχεις άλλα άτομα τα οποία νοιάζονται για εσένα και θα σε στηρίξουν.
Αν πάλι είσαι μόνος/μόνη, βάλε τα δυνατά σου και κοίτα να χαρείς αυτή την μεγάλη αλλαγή, μην στο χαλάσουν άδικα.

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, πάρε την βοήθεια ψυχολόγου για να έχεις εξειδικευμένη υποστήριξη σε αυτή την απαιτητική περίοδο που διανύεις. Προστάτευσε με την βοήθεια ειδικού την ψυχή σου και την ψυχική υγεία σου εφόσον η οικογένειά σου έχει αυτή την στάση.

''Δεν θέλω να εκφέρετε γνωμη σας παρακαλω αν δεν έχετε κάτι ουσιαστικό να πειτε''

Δεν άρχισες καλά...Μάλλον περιμένεις να ακούσεις αυτά που θες.
Τέτοια θέματα έχουν βαθύτερο ψυχολογικό υπόβαθρο. Η βοήθεια από ψυχίατρο/ψυχολόγο επιβάλλεται.
Τέσπα δεν το αναλύω κάνε ότι νομίζεις, προφανώς δεν μας πέφτει λόγος. Βρες τα κατάλληλα άτομα που είναι αρμόδια για τέτοιου είδους θέματα. Πάντως να ζητάς βοήθεια σε μια στήλη για θέμα που αφορά αλλαγή φύλου είναι τουλάχιστον τραγικό.

Υ.Γ. Τι φάση με τα ταυτίζομαι? λολ
------------------
@Nefeligeretis

Οτιδήποτε έχει να κάνει με ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η αλλαγή φύλου, έστω και με την διαχείριση απέναντι στην οικογένεια του, θεωρώ ότι ΔΕΝ είναι εδώ είναι το κατάλληλο μέρος.
Από που και ως που ο κάθε τυχαίος αναγνώστης θα δώσει τέτοια συμβουλή λες και είμαστε στο μυαλό των γονιών του ή του/της εξ.? Πως είμαστε κατάλληλοι για να δώσουμε συμβουλή σε κάτι τόσο σοβαρό?

Πάμε παρακάτω, έχεις ακούσει περί gender dysphoria? Επίσης για ενδοοικογενειακή βία/κακοποίηση, κατάθλιψη και άλλες τέτοιες καταστάσεις που πολλές φορές συνδέονται με άτομα όπως ο/η εξ? Ε λοιπόν εξού και το ψυχολογικό υπόβαθρο που ανέφερα.
Θα συμφωνήσω ότι τρέχουν σοβαροί λόγοι...Τώρα όσον αφορά την έγκριση, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Στο Ελλαδιστάν είμαστε οπότε κρατάω κάποια επιφύλαξη. (Όχι ότι στο εξωτερικό είναι καλύτεροι, εκεί δίνουν ορμόνες και φάρμακα σε παιδάκια από πολύ μικρή ηλικία. Αλλά άσε θα πάει αλλού η κουβέντα.)
Επίσης δεν αναλύω το θρησκευτικό κομμάτι. Εκεί υπάρχει πολύ σαπίλα όπως όλοι γνωρίζουμε.

Υ.Γ. Δεν με αφορά τι θα κάνει ο/ε εξ, ούτε κατακρίνω την επιλογή του. Απλά αναφέρω κάποια πράγματα σχετικά με το θέμα τα οποία δυστυχώς συμβαίνουν. Μακάρι να έχει την κατάληξη που θέλει η όλη αυτή κατάσταση με την αλλαγή φύλου. Αν νομίζεις ότι λέω κάτι παράλογο ή μη λογικό, πολύ ευχαρίστως να το συζητήσουμε. :)
---------
@The constellation of the Southern Cross
Όπως είπα και πριν, θεωρώ ότι δεν είμαστε αρμόδιοι για κάτι τέτοιο, ούτε ξέρουμε λεπτομέρειες. Θα έλεγε κανείς ότι πριν κάποιος-α ξεκινήσει την διαδικασία αλλαγής φύλου και ξέροντας ήδη την στάση των γονέων του, θα έχει προβλέψει από πριν πιθανές λύσεις.
Anyway, πιστεύω αν μιλούσε από κοντά σε κάποιο δικό του άτομο όπως φίλο/συγγενή ή σε κάποιον ειδικό, να είχε καλύτερα αποτελέσματα, νομίζω είναι λογικό αυτό που λέω.

@TheDude
Δε μας ζητάει βοήθεια για την αλλαγή φύλου, αλλά για τη διαχείριση που γίνεται στην οικογένεια του/της. Επιπλέον, δεν ανέφερε πουθενά ότι δεν έχει ήδη συμβουλευτεί κάποιον/α ειδικό πριν προχωρήσει τη διαδικασία, οπότε για τι ψυχολογικό υπόβαθρο μιλάς; Για να έδωσε ο/η ψυχίατρος την έγκριση να προχωρήσει στην αλλαγή φύλου, προφανώς συντρέχουν σοβαροί λόγοι και δεν "τρώει" ένα σωρό ορμόνες και χειρουργεία, γιατί δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει.

@TheDude
Δεν είπα ότι λες κάτι παράλογο, αλλά μάλλον στο πρώτο σχολίο σου εκ παραδρομής φάνηκε να εννοείς κάτι άλλο.
Από'κει και πέρα ο/η εξ. δε θεωρώ ότι διαφέρει από κάποιον/α άλλον/η που μας ζητάει συμβουλή για τα οικογενειακά ή προσωπικά του/της. Εκεί γιατί "πεταγόμαστε" και λέμε ο καθένας ό,τι πιστεύει και εδώ λες ότι δεν είμαστε στο μυαλό των γονέων του/της εξ.;
Πάντως, αγαπητέ/ή εξ. συμφωνώ ότι πρόκειται για λεπτό ζήτημα για να τοποθετηθεί έτσι απλά ο καθένας και εφόσον δεν υπήρξε πρόβλεψη πριν προχωρήσει η διαδικασία για το πως θα σε αντιμετωπίσουν στο ίδιο σου το σπίτι, πρέπει- κατά τη γνώμη μου- να υπάρξει τώρα. Γιατί βρίσκεσαι ήδη σε μια ευάλωτη- μεταβατική περίοδο της ζωής σου και το μόνο που σου λείπει είναι να έχεις από πάνω σου ανθρώπους να σου κάνουν μαθήματα ηθικής και θρησκευτικών.

@Nefeligeretis

Συμφωνώ ότι σε άλλα θέματα πεταγόμαστε και λέμε την γνώμη μας αλλά σε κάμποσα τουλάχιστον, έχω αναφέρει πάλι ότι δεν είναι το κατάλληλο μέρος για απαντήσεις. Θεωρώ ότι κάποια θέματα έχουνε μεγαλύτερη βαρύτητα και είναι αδύνατον να λυθούν εδώ. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω για το θέμα του/της εξ. και της οικογένειας του.
Τώρα βέβαια κάτι φορές σε κάτι κουλά ποστ (και μη), απαντάω εντελώς χιουμοριστικά/σαρκαστικά. :)

Scroll to top icon