ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.12.2022 | 13:13

Χρειάζεται προσοχή

Πριν 6 μήνες βγήκε η απόφαση για την διατροφή. Χωρίσαμε με την πρώην σύζυγό μου γιατί δεν μπορούσε άλλο μέσα στο γάμο και "πνιγόταν" ή μάλλον καλύτερα ήθελε την ζωή της όπως ήταν όταν ήταν ελεύθερη. 10 χρόνια παντρεμένοι με ένα αγοράκι 4 χρόνων. Δύσκολη εγκυμοσύνη κλπ. και εγώ πάντα δίπλα της. Προχωρήσαμε λοιπόν σε διαζύγιο, γιατί πιστεύω ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε για το παιδί. Το θέμα είναι ότι εγώ σήμερα τα βγάζω πέρα πολύ δύσκολα οικονομικά, το σπίτι μας το ειχα αγοράσει με στεγαστικο μόνος μου πριν παντρευτούμε και τώρα πρέπει να πληρώνω διατροφή, το δάνειο και ενοίκιο γιατί δεν μπορώ να μένω μαζί τους πλέον. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση αλλά ευτυχώς μπορώ να βλέπω το παιδί όποτε θέλω. Θέλει πολύ προσοχή η επιλογή συντρόφου όχι αψυχολόγητες κινήσεις και θα πρότεινα γάμο σε πιο μεγάλη ηλικία στα 35+ ώστε να είστε σε καλύτερη οικονομική κατάσταση. Επίσης να έχετε πάντα έναν λογαριασμό με ένα καλό πόσο που να το ξέρετε μόνο εσείς.
20
 
 
 
 
σχόλια

Δεν γενικευω αλλα ειναι μια απο τις πολλες που παντρευονται για να δεσουν ο γαιδαρο τους. Μετα ασφυκτιουν στο γαμο και χωριζουν. Ζουν τη ζωαρα τους ελευθερες αλλα πληρωνει το θυμα. Ποσσες τετοιες υπαρχουν; Απειρες. Ισχυει βεβαια και το αντιστροφο. Με γυναικες θυματα αλλα κατα βαση οι γυναικες κυνηγανε να εξασφαλιστουν και μετα να καθονται.

Μακάρι να σου πάνε όλα καλά! Κι επίσης, σκέψου ότι τουλάχιστον όταν με το καλό αποπληρώσεις το στεγαστικό σου, το σπίτι θα παραμείνει δικό σου. Αν το είχες αποπληρώσει όντας έγγαμος, νομικά θα δικαιούτο το μισό σπίτι η σύζυγος, κάτι τέτοιο ισχύει αν δεν κάνω λάθος. Κάτι καλό βγήκε, λοιπόν, που πήρατε διαζύγιο τώρα και όχι αργότερα.

Καλή τύχη στην ζωή σου φίλε μου..
Το στεγαστικό έπρεπε να το πληρώνει και η μάνα, αλλά ο νόμος στα διαζύγια ευνοεί τις γυναίκες, τα έχω πει αυτά πολλάκις.

@TheDude
Το στεγαστικό το πληρώνει αυτός που το πήρε και εναλλακτικά ο εγγυητής. Αν εσύ μετά πας και της το δώσεις, δε σημαίνει ότι την ευνόησε ο νόμος, αλλά κάτι άλλο για σένα(όχι εσένα προσωπικά, κατάλαβες) που δε θα αναφέρω γιατί θα με κόψει το ΕΣΡ.

@Nefeligeretis

Δεν ξέρω αν το παραχώρησε ο ίδιος σε εκείνη ή ο νόμος αλλά εγώ βλέπω το αποτέλεσμα. Ο φίλτατος έμεινε χωρίς σπίτι και πληρώνει ένα σκασμό λεφτά. Τουλάχιστον πριν (υποθέτω) έβαζε και η γυναίκα λεφτά στα έξοδα του σπιτιού/νοικοκυριού. Τώρα που πήρε το σπίτι ΓΙΑΤΙ να μην πληρώνει και αυτή - με δικαστική απόφαση - τις δόσεις του δανείου? (εκεί σκάλωσα εγώ).
Ο φίλτατος έχει και extra νοίκι να πληρώσει. Μου φαίνεται αδικία η όλη κατάσταση..
Θα μπορούσε κάλλιστα το παιδί να μένει με τον πατέρα και η μητέρα να ήταν σε ενοίκιο, το οποίο είναι και το πιο λογικό...Γιατί δεν συνέβη?
Σαφώς και υπάρχουν νόμοι στα διαζύγια υπέρ των μανάδων, έχουμε αναλύσει πάλι το θέμα.

Συνέχεια ακούς για περιπτώσεις διαζυγίων όπου οι γυναίκες τους παίρνουν και τα σώβρακα. Πολύ σπάνια ακούς για περιπτώσεις όπου οι άνδρες επωφελούνται ή έστω υπάρχει δίκαιη αντιμετώπιση. Γενικά μιλάω, όχι απαραίτητα για την περίπτωση του εξ.
--------------
Σβήνονται σχόλια μου, κάποιος θα κλάφτηκε πάλι.

@TheDude
Πώς να στο κάνω πιο λιανά ότι ο εξομολογούμενος της παραχώρησε το σπίτι; Κανένας νόμος, κανένας δικαστής.
Και το στεγαστικό το ξεπληρώνει αυτός που το πήρε, όχι όποιος μένει στο σπίτι. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Το υπόλοιπο σεξιστικό παραλήρημα δε θα το σχολιάσω πάλι. Σε έχω άλλωστε προσκαλέσει να έρθεις όποτε θες να παρακολουθήσεις δίκες διαζυγίων και διατροφών και μετά μπορείς να εκφέρεις γνώμη για το ποιον "δικαιώνει" συχνότερα το δικαστήριο. Που για μένα δεν πρόκειται περί δικαίωσης κανενός, αφού όταν αποφασίζεις να κάνεις οικογένεια με κάποιον/α οφείλεις να έχεις προνοήσει για τα πάντα και κυρίως για το παιδί σου.

@TheDude
Τι ωραία που τα λες. Σύμφωνα με το σκεπτικό σου, λοιπόν, όλ@ μπορούμε να πάρουμε δάνεια παντός τύπου, να βρούμε ένα κορόιδο, να το παντρευτούμε και να το βάλουμε να πληρώνει τις δόσεις. Διαβάζεις τι λες ώρες ώρες ή είσαι στοχοπροσηλωμένος στις διατροφές και τα διαζύγια;
Το στεγαστικό ο εξ. το πήρε πριν παντρευτεί και σου ξαναλέω ο μόνος που οφείλει να το αποπληρώσει είναι ο ίδιος και ο εγγυητής. Τι εννιαία σύνολα, διαιρέτες και αδικίες λες, δεν ξέρω...
Κατά τα άλλα, τζουτζούκο θα σου πω ένα μυστικό για να σε σώσω από ανάλογη εμπειρία που θα χρειαστεί η γυναίκα να σου πάρει τα "σώβρακα", δηλαδή κανένα 200αρι με 300αρι το μήνα για το παιδί σου και ανάλογα το μισθό σου. Λέγεται προγαμιαίο συμβόλαιο/συμφωνητικό.
Πραγματικά, όμως, είσαι το ζωντανό παράδειγμα για το γιατί η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά με βάση τους νόμους. Σε κάνω εικόνα να λες σε δικαστική αίθουσα: "μα κύριε δικαστά ΑΥΤΗ ήθελε να τον χωρίσει πρώτη, δε θα την πληρώσει κιόλας ο πελάτης μου" και εκεί πραγματικά δε θα έβρισκες πέτρα να κρυφτείς. Ούτε καν τη δικιά μου.

Προς ενημέρωσή σας, επειδή έχω κάνει σχετική συζήτηση με νομικό, τα προγαμιαία συμβόλαια κλπ δεν έχουν καμία νομική ισχύ στην Ελλάδα. Κοινώς στην χώρα μας, οι άντρες προχωρούν σε γάμο με την ελπίδα ότι δεν θα τους τύχει κάτι αντίστοιχο.

@TheDude
Ειδικός δεν είμαι, αλλά με τη σημερινή του μορφή το προγαμιαίο συμβόλαιο είναι βασισμένο στο αγγλοσαξονικό δίκαιο και αναγνωρισμένο σε καμιά δεκαριά μόλις χώρες, οπότε δεν έχει να κάνει με το Ελλαδιστάν εν προκειμένω. Όμως, όπως είπα και στο Red Judge υπάρχουν διατάξεις στον Αστικό Κώδικα κάθε (Ευρωπαϊκού τουλάχιστον) κράτους που ρυθμίζουν τις περιουσιακές σχέσεις μεταξύ συζύγων και μπορούν να "αποκλείσουν" έναν εκ των δυο από τα αποκτηθέντα εκτός γάμου, όπως πχ. στην περίπτωση του εξ. από το σπίτι.

@Red Judge
Αν το έλεγα γαμικό σύμφωνο κοινοκτημοσύνης που έχει νομική ισχύ, θα με καταλάβαινε κανείς; Υπάρχουν διατάξεις στον αστικό κώδικα που ρυθμίζουν τις περιουσιακές σχέσεις μεταξύ των συζύγων πριν και κατά τη διάρκεια του γάμου, οπότε οι άντρες δε χρειάζεται να ελπίζουν σε τίποτα παρά μόνο σε έναν καλό δικηγόρο.

@TheDude
Μαζί με τα δικά σου, σβήνονται και τα δικά μου. Ποιος εύθικτος ή ποια εύθικτη πατάει αναφορές; Έχουμε συζήτηση εδώ, αφήστε την έστω να ολοκληρωθεί!
Σου έλεγα ότι αν είχα γυναίκα να με κάνει ό,τι θέλει, με σένα νομίζεις θα ασχολούμουν! Αλλά τι να σε κάνω που είσαι ο τζουτζούκος μου κατ'αποκλειστικότητα; <3

@TheDude
Ο νόμος δεν παραχωρεί σπίτια σε κανέναν/καμία, εφόσον δεν του/της ανήκουν. Επομένως, έχεις την απάντηση σου. Ο φίλτατος πληρώνει το στεγαστικό που ο ίδιος πήρε, όπως και θα περάσει αποκλειστικά στην κατοχή του το σπίτι μόλις το αποπληρώσει. Η σύζυγος ή ο όποιος άλλος μπει ή είναι στη ζωή του δεν έχει την υποχρέωση να γνωρίζει σε τι κινήσεις έχει προβεί στον πρότερο βίο του, ώστε να την/τον επιβαρύνουν και οι συνέπειες.
Ο νόμος επίσης δεν κρίνει με βάση το τι θεωρείς εσύ άδικο ή δίκαιο, ειδάλλως δε θα είχε μείνει μάνα με το παιδί της, σύμφωνα με τα λεγόμενα σου. Αν κάπως σε ανακουφίζει πάντως, η τύπισσσα προφανώς μένει στο σπίτι του, αλλά πληρώνει για όλα τα πάγια έξοδα του σπιτιού και του παιδιού που δεν είναι και λίγα στις μέρες μας. Οπότε να η δίκαιη λύση που αναζητάς.

@Nefeligeretis

Η τελευταία σου φράση είναι αστεία. Προφανώς πληρώνει διατροφή ο πατέρας οπότε τα έξοδα που δεν είναι λίγα, επιβαρύνουν κυρίως αυτόν μιας που έχει δάνειο, διατροφή και νοίκι..
Επίσης αυτό που λες περί υποχρέωσης, δεν πάει έτσι φίλτατε..Από την στιγμή που έμενε ΚΑΙ μένει ακόμα στο σπίτι του πρώην της, πρέπει να την επιβαρύνουν και εκείνη οι όποιες συνέπειες που λες..Όχι να μένει τζάμπα και να πληρώνει ο άλλος.

Ο νόμος με τι κριτήρια έκρινε το αποτέλεσμα που περιγράφει ο φίλος..Γιατί δεν πήγε η γυναίκα σε νοίκι?
Που είναι ο νόμος να βοηθήσει και τον πατέρα ?
Σχεδόν πάντα οι γυναίκες επωφελούνται κυρίως από τα διαζύγια..Χωρίζουν, πληρώνει ο άλλος και στο νιμού τους αυτές.

Υ.Γ. Σε πιάνει συχνά πυκνά το φεμινιστικό σου ρε γαμώτο και δεν βλέπεις την ωμή πραγματικότητα.

Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά οι αιχμές που αφήνεις για την πρώην συζυγό σου προσωπικά καθόλου δε μου άρεσαν, ώστε να μπορέσω να δώσω βάση στις συμβουλές και νουθεσίες σου. Αγόρασες σπίτι με στεγαστικό πριν καν παντρευτείς μας γράφεις. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν τώρα να μένει η πρώην συζυγός σου με το παιδί σ'αυτό και εσύ στο ενοίκιο; Αυτό σημαίνει ότι είτε της το παραχώρησες για να μην αλλάξει περιβάλλον το παιδί(τίμιο και σεβαστό αν το έκανες αυτό), είτε ότι δεν είναι εξ'ολοκλήρου πλέον στην κατοχή σου και επιβαρύνεσαι με ένα στεγαστικό μόνο εσύ, ενώ δε θα έπρεπε.
Όλα είναι επιλογές, αλλά η ηλικία και το να αποκρύπτεις καταθέσεις δεν αποτελούν δικλείδα ασφαλείας στο γάμο, αν αυτό ήταν το μήνυμα που ήθελες να μας περάσεις.

ΚΙΝΗΣΗ

Scroll to top icon