ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.4.2023 | 14:17

Η ζωη ενος single ειναι ακριβη

Το να εισαι single τη σημερινη εποχη ειναι πολυ ακριβο. Η κοινωνια σχεδον σε "αναγκαζει" να εχεις συντροφο, γιατι το να νοικιασεις ενα σπιτι μονος σου (τουλαχιστον στο εξωτερικο που μενω) ειναι πανακριβο. Ξερω ζευγαρια που βιαστηκαν να μεινουν μαζι απο τον πρωτο καιρο της σχεσης τους καθαρα κ μονο γιατι ειναι πιο φθηνο να μοιραζεσαι το ενοικιο ενος σπιτιου παρα να μενεις σε 2 ξεχωριστα σπιτια. Αντιστοιχα ξερω παντρεμενα ζευγαρια που ενας απο τους βασικους λογους που δεν χωριζουν, παρολο που θα το ηθελαν, ειναι το οικονομικο. Οσο ημουν πιο μικρη έμενα σε shared houses, οπου μπορει να καταληξεις να μενεις με καθε καρυδιας καρυδι. Μεγαλωνοντας δεν γουσταρω να μενω με αγνωστους, οποτε τον τελευταιο καιρο νοικιαζα ενα 2-bedroom house με ενα φιλο. Ο φιλος ομως βρηκε κοπελα και θα μετακομισει μαζι της οποτε τωρα πρεπει να βρω νεο συγκατοικο. Μεχρι να συμβει αυτο, θα πρεπει να πληρωνω το ενοικιο μονη μου. Απο κει που πληρωνα το μισο ενοικιο του σπιτιου, τωρα το πληρωνω ολοκληρο (το σπιτι δε νοικιαζεται ανα δωματιο, αλλα συνολικα, οποτε αν φυγει ο συγκατοικος μου, εγω πρεπει να συνεχισω να πληρωνω το ενοικιο για ολο το σπιτι μεχρι να βρω αλλο συγκατοικο). Θα μπορουσα να βρω αλλο σπιτι, αλλα για 1-bedroom house θα εδινα πανω κατω τα ιδια λεφτα που δινω τωρα που μενω σε 2-bedroom house οποτε δεν αξιζει τον κοπο. Αλλο και αυτο παλι! Με ποια λογικη η τιμη ενος σπιτιου που προοριζεται για εναν ανθρωπο ειναι σχεδον η ιδια με την τιμη ενος σπιτιου που προοριζεται για 2 ανθρωπους? Δεν το καταλαβαινω. Δουλευω ολη μερα για να πληρωνω ενοικιο κ λογαριασμους μονη μου κ να βαζω ελαχιστα στην ακρη! Αν τωρα ειχα ενα συντροφο θα πληρωνα 700 λιρες λιγοτερο για ενοικιο κ αυτα τα λεφτα θα μου εμεναν στην ακρη. Αλλα μπορει να μη θελω να βρω συντροφο ή στην τελικη κ συντροφο να ειχα, μπορει να θελαμε να μενουμε χωρια! Γιατι να πρεπει να ειναι εξωφρενικα ακριβο το να νοικιασεις ενα σπιτι μονος σου? Γιατι να πρεπει να αναγκαζεσαι να μενεις με αλλον/αλλους αν θες να μπορεις να βαζεις λιγα λεφτα στην ακρη? Δηλαδη τι, μονο αν κανω παιδια αξιζω την ευνοια του κρατους? Αν για καποιο λογο δεν θελω ή δεν μπορω να κανω παιδια τοτε το κρατος δεν προκειται να με βοηθησει ποτε ως single γυναικα που σκοτωνομαι στη δουλεια κ που βαζω ελαχιστα στην ακρη? Κ μετα ακουμε για κακοποιητικες σχεσεις κ αναρωτιομαστε γιατι συμβαινουν. Ενας λογος ειναι κ αυτος! Το οτι αναγκαζεσαι να μενεις στο ιδιο σπιτι με καποιον απλα επειδη δε σε παιρνει οικονομικα να μεινεις μονος σου. Δεν ειναι δυνατον ενας ανθρωπος να δουλευει ολη μερα και να μπορει να επιβιωσει μονο μενοντας με καποιον αλλο/αλλους. Κ αν θελω να μεινω μονη μου δηλαδη, γιατι να μην εχω αυτη την επιλογη? Γιατι να πρεπει να πληρωνω τα διπλα σε ενοικιο κλπ για να εχω την "πολυτελεια" να ζω μονη μου?
5
 
 
 
 
σχόλια

Εγώ μπερδεύτηκα στο εξής: Ενώ εξηγήσατε πως συγκατοικούσατε με κάποιον φίλο/συγκάτοικο ο οποίος μετεγκαταστάθηκε μαζί με τη σύντροφό του σε άλλο σπίτι, πώς ξαφνικά προκύπτει ότι η ζωή ενός single είναι ακριβή αφού σε σας προϋπήρχε το status single? Οι δαπάνες, άνευ συγκατοίκου, είναι μαγαλύτερες και αυτό το γνωρίζουμε από τα φοιτητικά μας χρόνια. Δε μαθαίνουμε κάτι καινούργιο. Όσον αφοά το ενοίκιο, για ένα "2-bedroom house", η κοστολόγηση της αγοράς λαμβάνει υπόψη τα 2 άτομα, ανεξαρτήτως αν εκεί κατοικεί ένας.
Οι κακοποιητικές σχέσεις εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα σε ζευγάρια με εντελώς διαφορετικό ιστορικό από αυτό που αναφέρετε.
Τέλος πάντων, θεωρώ πως η ανάλυση σκέψεων στο κείμενο περιέχει πολλά λάθη και οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα.

Το να έχεις συγκάτοικο είναι ένα καλό σχολείο, έχει περισσότερα συν απ' ότι πλην. Αν σου συμβεί κάτι άσχημο - επικίνδυνο και είσαι εντελώς μόνη είναι πολύ δύσκολα.
Η χειρότερη τιμωρία στις φυλακές είναι η απομόνωση γιατί ένα άτομο που δεν έχει άλλα άτομα να μιλήσει - συναναστραφεί αρχίζει σιγά σιγά να χάνει την αίσθηση εαυτού και κυριολεκτικά τρελαίνεται. Ο Νίτσε πέθανε μόνος και τρελός

Από τη μια, καλή η οπτική, κι από την άλλη, προσωπικά καλύτερα να πεθάνω ακαριαία και να πάω χαρούμενη και ήσυχη στο πεντακάθαρό μου στούντιο, παρά να μ' επαναφέρουν στη ζωή χάρη στην έγκαιρη κλήση για βοήθεια από τον λέτσο συγκάτοικό μου. Και να επιζήσω, τότε είτε θα πάω σύντομα από τα νεύρα μου για την ακαταστασία του άλλου ή θα γίνω φόνισσα του "σωτήρα" μου αν ξαναδώ άπλυτα πιάτα τρίτη μέρα στοιβαγμένα στο νεροχύτη ή ανοιχτές κονσέρβες να βρωμοκοπάνε στο ψυγείο. Όσοι είμαστε control freaks με την τάξη και την καθαριότητα, προτιμούμε να δίνουμε 800 λίρες για ένα επί ένα αντί για 400 για συγκατοίκηση σε δυάρι που θα μας πριονίζει τα νεύρα καθημερινά.

equinox, ενδιαφέρουσα η προσέγγιση σου, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι. Απο την άλλη αν δεν μείνεις και καθόλου μόνος/η ουσιαστικά δεν μαθαίνεις και πότε να στέκεσαι στα πόδια σου. Ακόμα και οι οικονομικές δυσκολίες που θα σου προκύψουν στην προσπάθεια σου να συντηρήσεις ένα σπίτι, θα σε πάνε ένα βήμα παραπέρα. Είμαι της άποψης πως ένας άνθρωπος πρέπει να μάθει από πολύ νωρίς να ζει χωρίς δεκανίκια, να μάθει να τα βγάζει πέρα μόνος του, αλλιώς θα είναι μια ζωή εξαρτωμενος. Και στο φινάλε, δεν σημαίνει πως όποιος ζει μόνος του είναι και μονος του. Υπάρχουν οι φίλοι, η οικογένεια, οι κατά καιρούς ερωτικές σχέσεις κλπ.

Και το να μένεις με άλλους, πολλές φορές οδηγεί σε ενοχλήσεις, καβγάδες, που πολλές φορές καταλήγουν σε βία. Για να μη συζητήσω το να μένεις με τους γονείς. Δεν εξελίσσεσαι ποτέ αν δεν μείνεις μόνος σου κάποια στιγμή.

Scroll to top icon