ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.5.2023 | 10:39

Αφού δεν βρίσκω?

φΈχουν αρχίσει και οι γονείς μου να πετάνε σπόντες για το ότι είμαι δέν μπορώ να βρώ μια κοπέλα για να δημιουργήσω οικογένεια. Το καταλαβαίνω ότι ανησυχούν που με βλέπουν μπροστά από έναν υπολογιστή, αλλά αφού δεν έχω κανέναν να βγω, τι να κάνω; Ότι θα πάω και θα κάνω καμάκι και θα πετύχω πάλι την κάθε μια? Έχω φτάσει 46 και δεν βρίσκω κάποια αξιόλογη. τι να κάνω; Κι εγώ ψάχνω αλλά αισθάνομαι πολύ χάλια...
18
 
 
 
 
σχόλια

Εάν ψάχνεις μέσα από το κινητό ή την οθόνη φίλε, a priori έχει λήξει. Με τίποτα δεν μπορεί να αντικατασταθεί η φυσική επαφή και καλά κάνει και δεν γίνεται να αντικατασταθεί. Εδώ μιλάμε άψυχα. Ενώ εάν βγεις έξω με φίλους και βρεις άλλη παρέα με φίλες, μπορεί να γίνει κάνα κονε. Ελάχιστες οι περιπτώσεις που έχουν πετύχει οι διαδικτυακοί έρωτες, μη σου πω κατα προσεγγιση 1 (μια) στις 4 (σε χιλιαδες). Άσε τις αναζητήσεις τις διαδικτυακές, βγες έξω!

Στα 45+ είναι η καλύτερη ηλικία για τον άντρα να παντρευτεί, διότι ξέρει τι θέλει και στα επαγγελματικά είναι στα καλύτερά του. Ασε να λένε οι 30ρηδες που στα 45 θα έχουν ήδη ένα διαζύγιο παιδί και διατροφή.

Ρε συ, από πάντα δλδ, να διαφωνουμε;
Αυτό που θελώ να σου πω είναι να μην είσαι τόσο καθετος/η, γίνε λίγο πιο ευέλικτος/η.Υπαρχει και υποκειμενικοτητα! Δεν πάει να πει ότι υπάρχει μόνο μία συνταγή για να είναι κάποιος ευτυχισμένος/η με ότι αυτό συνεπάγεται. Σημασία έχει ο καθης/καθεμία εάν είναι οκ με τη ζωή του. Άσε τις αντιθέσεις και τα διπολα.

Αρχικά μην μπαίνεις σε τέτοιες παγίδες. Θα κάνεις δηλαδή οικογένεια για να ικανοποιήσεις τους γονείς σου; Σκέψου αν αυτό είναι κάτι που θέλεις ο ίδιος πραγματικά. Στα 46 σου αν μη τι άλλο υποτίθεται αυτά τα όρια πρέπει να τα έχεις θέσει. Πες τους να μην ανακατεύονται με τα προσωπικά σου. Από εκεί και πέρα, εφόσον περνάς τις ώρες σου στον υπολογιστή δοκίμασε να γνωρίσεις κόσμο μέσα από εκεί. Δεν είναι ό,τι καλύτερο αλλά η ζωή μας αυτό έχει γίνει, οπότε μην το απορρίπτουμε εντελώς. Πιστεύω είναι πολύ εύκολο να βρεις κάποια να μιλήσεις και αν όλα είναι καλά, να κανονίσεις να βγεις. Ξεκίνα από κάπου για να νιώσεις κάτι όμορφο για σένα και μην επικεντρώνεσαι στον στόχο της οικογένειας αναγκαστικά γιατί πάντα θα σε αγχώνει σε κάθε καινούρια γνωριμία σου.

Στα 46 πλέον ελπίζεις σε ένα θαύμα. Χωρίς να θέλω να σε αποθαρυνω. Γενικά αυτά αρχίζεις να τα κηνυγας πολύ μόλις τριανταρίσεις. Μετά, χάνεται το τρένο.

Οι περισσότεροι που παντρεύτηκαν στα 30 τους, στα 45 έχουν έναν γάμο ένα διαζύγιο, παιδιά, πληρώνουν διατροφή και ανέχονται το νέο αμόρε της πρώην τους. Μια χαρά είναι ο εξ. έχουν αλλάξει οι εποχές, οι γονείς του έζησαν σε εποχή που η συντροφικότητα, η αφοσίωση και η οικογένεια με τα καλά και τα άσχημα είχαν αξία. Πλέον όλα έχουν γίνει αναλώσιμα ακόμη και οι άνθρωποι όταν "χαλάει" μια σχέση δεν προσπαθούν να τη φτιάξουν αλλά την πετάνε και περνούν μια καινούρια σαν μια τηλεόραση.

Red judge με το συμπαθείο αλλά είσαι λάθος. Οποιος ενδιαφέρεται για γάμο και παιδιά, πρέπει το αργότερο μέχρι τα 35 να το έχει κάνει. Μετά τα 40 οι άντρες παραξενευουν κάργα και αν έχουν κάτσει και καιρό μόνοι τους ίσως να μπουν στο τριπ του γάμου λόγω πιέσεων από τον περίγυρο, αλλά πίστεψε με η συμβία τους δεν θα περάσει καθόλου καλά. Και αυτό γιατί συνήθως παίρνουν την πρώτη που θα βρεθεί μπροστά τους και όχι κάποια που γουσταρουν πραγματικά, γιατί μας αρέσει δεν μας αρέσει οι επιλογές όσο μεγαλώνουμε περιοριζονται αισθητά, πρέπει να είσαι σούπερ τυχερός για να βρεις αυτό που θες σε μεγάλη ηλικία. Ε αυτό σε συνδυασμό με την χρόνια μαγκουφιαση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σ έναν προβληματικό γάμο. Δεν λένε η μικρός μικρός παντρεψου.... και με το μικρός εγώ προσωπικά δεν εννοώ στα 20 η 25 αλλά στα 27 να αρχίσεις να το έχεις κατα νου και μέχρι τα 30 35 να το έχεις κάνει. Μετά τα πράγματα αρχίζουν και ζορίζουν. Τώρα θα μου πεις πως η εποχή δεν ευνοεί λόγω οικονομικών συγκυριών και είναι σωστό και αυτό, αλλά είναι μια άλλη κουβέντα. Εγώ λέω ποιο είναι το ιδανικό.

9.5.2023 | 03:19

Μα δεν έχετε καταλάβει μερικοί πως το να βρει κανείς σύντροφο δεν προγραμματίζεται, είτε είσαι άντρας είτε είσαι γυναίκα. Δεν είναι μια λίστα με τσεκ όπως κάνουμε λίστα για το σουπερμάρκετ και είμαστε σίγουροι πως θα τα έχουμε στο σπίτι μας. Τελείως λάθος το σκεπτικό σου για μένα.

Αν δεν βρεξεις κωλο ψάρι δεν τρως που λένε αγαπητή Rosie. Μην παραπλανάτε τον κόσμο με τη θεωρία του τυχαιου και απρόσμενου. Όποιος δεν κυνηγάει κατά κανόνα σχεδόν μένει μόνος. Τα βλέπω από γνωστούς άνδρες - γυναίκες κοντά στα 40.

Poor Yorick
10.5.2023 | 01:56

Τι έκφραση και αυτή! χαχαχα Πρώτη φορά την ακούω! Να κυνηγήσει με ψαροντούφεκο ή με την απόχη κανείς; χαχαχα
Σοβαρά τώρα, καλύτερα μόνος παρά με κάτι που δεν σου αρέσει και συμβιβάζεσαι. Αν δεν νιώσει η καρδιά κάτι, άστο καλύτερα... Δεν είναι όλοι ευνοημένοι σε αυτά και είναι κανόνας. Επίσης βλέπουμε αρκετούς σε αυτή την ηλικία
( 40) χωρισμένους με κουτσούβελα. Είναι μάλλον επειδή κυνήγησαν όπως λες και ''πέτυχαν'. Παντρεύτηκαν και νοικοκυρεύτηκαν.

Αγαπητή rosestar εννοείται πως δεν είναι λίστα για ψώνια, αλλά πάμε βάσει πιθανοτήτων. Πότε έχουμε πιο πολλές πιθανότητες να βρούμε το όσο το δυνατόν πιο συμβατό ταίρι για μας; Μα φυσικά όσο είμαστε νέοι γιατί πέρα από το ότι έχουμε λόγω νεότητας περισσότερες επιλογές, είμαστε και ψυχικά πιο ανοιχτοι κάτι που με τα χρόνια δυστυχώς χάνεται, αποκτά με 'αποσκευες' που λενε, κάτι που δυσκολεύει πολύ την σύναψη πετυχημένων ερωτικών σχέσεων. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις, άνθρωποι που βρήκαν τον άνθρωπο τους σε σχετικά μεγάλη ηλικία αλλά είναι αυτό που λεω:εξαιρέσεις. Καλό είναι να κοιτάμε την αλήθεια κατάματα όσο και αν δεν μας αρέσει. Όσα λίγα πετυχημένα ζευγάρια ξέρω, είναι αυτά που έκαναν σχέση και προχώρησαν σε γάμο εκεί γύρω στα 28 με 30 που κατά τη γνώμη είναι και η ιδανική ηλικία.

11.5.2023 | 02:54

Ναι εντάξει, δεν αντιλέγω. Απλώς αυτό που θέλω να πω είναι πως και οι πιθανότητες που λες, συγκαταλέγονται σε θέματα συγκυριών. Για κάποιους είναι δύσκολο και απλά δεν συμβαίνει για διάφορους λόγους. Δεν σημαίνει πως το εμφανίσιμο και με καλό χαρακτήρα άτομο βρίσκει κιόλας... Το θέμα είναι να μη γίνει εμμονή και οδηγήσει στη κατάθλιψη η χρόνια έλλειψη συντρόφου, διότι ο άνθρωπος που είναι καιρό μόνος ό,τι και να κάνει, έχει μια στεναχώρια μέσα του.

Red Judge, κάτι ξέρεις περισσότερο, εμένα πάντως εάν και είναι εκτός του πεδίου μου η ψιλη κουβεντούλα που έχει ανοίξει. Θα συμφωνήσω μαζί σου. Και η Rose Star έχει κι'αυτη τα δίκια της, δεν διαφωνώ και ο Poor Yorick. Αλλά νομίζω πως θα πρέπει να λήξει η κουβεντούλα εδώ, γιατί έχουν και διάβασμα τα παιδιά. Το εάν δεν βρέξει "κωλο ψαρι" Poor Yorick τι σημαίνει; θα ήθελες να μας εξηγήσεις;

Δοκίμασες να κάνεις κάτι ευεργετικό για τον εαυτό σου πέρα από το να κάθεσαι μπροστά σε μια οθόνη;
Μόνο έτσι θα αντιληφθείς ότι ούτε παρέα χρειάζεσαι για να βγαίνεις, ούτε καμάκι χρειάζεται να κάνεις. Αν αλλάξεις τον τρόπο που αισθάνεσαι και σκέφτεσαι, και οι γονείς σου θα πάψουν να ανησυχούν και όλα θα πάρουν σταδιακά το δρόμο τους.

Αυτο που μου εκανε εμενα εντυπωση ειναι οτι αρχισαν οι γονεις σου να σου πετουν σποντες στα 46 σου! Συνηθως οι γονεις ανησυχουν πολυ νωριτερα. Παντως πραγματι αν εισαι συνεχεια στον υπολογιστη δεν θα βρεις κοπελα. Βρες εναν φιλο στην ιδια θεση μ εσενα κι αρχιστε τις βολτες . Επισης κανε γνωστο στον περιγυρο σου, συγγενικο, φιλικο οτι εισαι μονος, μπορει να βοηθησουν,

Scroll to top icon