ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.7.2023 | 05:36

Δυση και ανατολη

Ο ηλιος ποτε δεν δυει, ο ηλιος ποτε δεν ανατελλει. Ο ηλιος ειναι σταθερος, ακινητος. Η γη γυριζει γυρω απο την τροχια του. Ο ανθρωπος εχει την ταση να ρομαντικοποιει την κρυα απεραντοσυνη του διαστηματος και δινει σε ολα καποιο νοημα, ενα "γιατι" , εναν μυθο, τα ντυνει με ποιηση και θαυμασμο και τα καταφερνει περιφημα σε αυτο. Του αρεσουν οι συμβολισμοι και οι αντιθεσεις. Μαυρο - ασπρο, καλο - κακο, ανατολη - δυση, ζωη - θανατος. Οταν συνειδητοποιησεις πως ειναι στο χερι σου να δωσεις το δικο σου νοημα, το δικο σου ορισμο για ολα, ως ανθρωπος που εισαι κεσυ, ειτε εισαι κυνικος ρεαλιστης ειτε hopeless romantic, ειναι ολα -κυριολεκτικα και μεταφορικα- στο χερι σου. Το καλοκαιρι ποτε δεν τελειωνει και ας χαλαει ο καιρος μετα τον Σεπτεμβρη σιγα σιγα. Το καλοκαιρι ειναι μεσα μας, ειναι η διαθεση των ανθρωπων να βγουνε, να πανε ταξιδια, να γλεντησουν, να κανουν γνωριμιες, να απολαυσουν τη φυση. Με τον ιδιο ενθουσιασμο και την ιδια εκρητικη ενεργεια που ζουμε το καλοκαιρο στο επακρο του, καθε στιγμη, καθε μερα, ναι, ετσι πρεπει να ζουμε 365 μερες τον χρονο, ειτε χιονιζει ειτε βρεχει. "Εισαι οσο νιωθεις" που λενε οι σοφοι στους ηλικιωμενους που στα 70 τους εκφραζουν τις αναγκες/επιθυμιες τους για μεγαλα πραματα οπως π.χ να πανε στην Ντισνευλαντ, να μαθουν Τανγκο, να τραγουδησουν το Sole Mio καραοκε, να ανεβουν στο Εβερεστ, ή οτιδηποτε δημιουργησει η ακορεστη φαντασια τους και η θεληση τους για ζωη. Ετσι ακριβως ειναι, οσο νιωθουμε ειμαστε, αλλοι νιωθουν 20αρηδες και ας πατησαν τα 60, αλλοι νιωθουν σαν να τα εχουν δει ολα ενω δεν ειδαν ακομα τιποτα. Το μονο κακο ειναι οτι στην καθημερινοτητα ξεχναμε πως η ζωη ειναι ενα θαυμα (οπως και αν το δεις το περι προελευσης της ζωης, κτλπ) και δεν συνειδητοποιουμε πως δεν ηρθαμε σε αυτον τον κοσμο για να περιμενουμε το ποτε θα ζησουμε. Η ζωη δεν ειναι αναμονη. Η ζωη ειναι πραξη. Εδω και τωρα, ακριβως επειδη δε ξερεις το "μετα" που θα εισαι, το "εδω" το ελεγχεις (στο βαθμο που μπορεις) και αυτο πρεπει αν εχει σημασια. Ο χειμωνας, το καλοκαιρι, η δυση, η ανατολη...ολα μερος του ιδιου συνολου ειναι..
4
 
 
 
 
σχόλια

Έχεις απόλυτο δίκιο, ειδικά στο η ζωή δεν είναι αναμονή αλλά πράξη νομίζω αντικατοπτρίζει το 99% των ανθρώπων που μένει στην αναμονή " θέλω πάρα πολύ να κάνω αυτό αλλά κάποια στιγμή" ποια στιγμή; Αυτή η στιγμή δεν έρχεται ποτέ γιατί απλά είμαστε πολύ βολεμενοι στην καθημερινότητα! Τελικά ίσως είμαι απο αυτούς που πρέπει να τα κάνω πράξη, δεν θα περιμένω να φτάσω 80 χρόνων εάν ζήσω βέβαια κ τόσο και μετά να πω, ήθελα πολύ να κάνω αυτό εκείνο αλλά δεν το έκανα!

Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο υπάρχουν και αποχρώσεις του γκρι και δεν είναι μόνο 50, υπάρχουν και χρώματα. Ότι θέλει ο άνθρωπος, κάποιες φορές ο ρομαντισμός συναντά την αντίληψη και την λογική και σε κατευθύνει είτε το ένστικτο είτε η καρδιά. Όλα παίζουν. Πάντα θα έχουμε κάτι να μετανοιωνουμε. Και αυτό έχει την γλύκα του

Ωραίες αμπελοφιλοσοφιες για να περνάει η ώρα, γενικά ωραία τα λόγια... μόνο που στην πράξη χωλαινουν λίγο μιας και δεν ξεκινάνε όλοι οι άνθρωποι από την ίδια αφετηρία, ούτε έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες Πάντως συμφωνώ πως καλό είναι ο κάθε άνθρωπος να παίρνει τη ζωή στα χέρια του και να κάνει το καλύτερο που μπορεί.

Scroll to top icon