ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.7.2023 | 23:49

...

Μενω στο εξωτερικο και συγκατοικω με μια κοπελα. Απο την πρωτη στιγμη που συγκατοικησαμε ειχαμε συμφωνησει οτι οι λογασιασμοι θα πληρωνονται ισοτιμα δια δυο. Πριν καποιους μηνες μου ανακοινωσε οτι στο προσεχες διαστημα θα μετακομιζε σε αλλη πολη λογω δουλειας κ αποφασισα κ γω οτι οταν φυγει θα βρω να μεινω καπου αλλου οποτε συμφωνησαμε απο κοινου οτι η τελευταια μερα μας στο σπιτι θα ηταν 15 Ιουλιου. Τελικα εκεινη εφυγε 2 βδομαδες νωριτερα γιατι επρεπε να κανονισει καποια πραγματα με το καινουργιο σπιτι. Οταν της εστειλα τους τελευταιους λογαριασμους για να πληρωσει (για ιουλιο), μου ειπε οτι δεν θεωρει οτι πρεπει να πληρωσει γιατι εφυγε 2 βδομαδες νωριτερα. Καταλαβαινω οτι δεν ηθελε να πληρωσει νερο και ρευμα αφου δεν εκανε χρηση, αλλα λογαριασμοι οπως το wifi και council tax (κατι σαν φορος κατοικιας) ειναι μια συγκεκριμενη τιμη καθε μηνα οποτε εφοσον το ονομα της ηταν ακομα στο συμβολαιο του σπιτιου μεχρι 15 ιουλιου, θεωρητικα δεν οφειλε να συνεισφερει τουλαχιστον γι αυτα τα δυο μεχρι την τελευταια μερα? Συμφωνησαμε μαζι οτι η τελευταια μερα μας θα ηταν 15 ιουλιου, επειδη αυτη αποφασισε να φυγει νωριτερα αυτο σημαινει οτι εγω πρεπει να επιβαρυνθω και να πληρωσω ενα επιπλεον ποσο το οποιο δεν θελω να πληρωσω? Δεν ειναι καν τοσο μεγαλο ποσο και δεν ρωταω αν νομικα εχω δικιο ή οχι (αλλωστε οι λογαριασμοι ειναι ολοι στο ονομα μου οποτε και να μην πληρωσει δεν μπορω να κανω τιποτα) αλλα πιο πολυ ηθικα. Εσεις πως το βλεπετε? Καταλαβαινω οτι θεωρητικα ειναι αδικο να πληρωσει γιατι δεν μενει στο σπιτι απο την αλλη κ εγω ειχα πληρωσει λογαριασμους για ενα μηνα χωρις να βρισκομαι στο σπιτι. Επισης, συμφωνησα να μενω με εναν αλλο ανθρωπο με τη λογικη οτι θα πληρωνουμε δια δυο τους λογαριασμους, δεν εγινε καμια συμφωνια οτι θα πληρωνει η καθεμια αναλογα με το ποσες μερες βρισκεται στο σπιτι καθε μηνα. Απλα με πιανει το παραπονο ρε γαμωτο γιατι εγω οταν ημουν Ελλαδα το περασμενο καλοκαιρι για ενα μηνα δεν σκεφτηκα καν το ενδεχομενο να μην πληρωνα τους λογαριασμους για εκεινο το μηνα, το θεωρουσα σαν ενα παγιο εξοδο που πληρωνω καθε μηνα ειτε βρισκομαι στο σπιτι ειτε οπουδηποτε αλλου. Δεν της ειπα ποτε "α σορυ δεν πληρωνω το μεριδιο μου αυτο το μηνα, πληρωσε εσυ £300 αντι για £150 που θα πληρωνες κανονικα". Δεν ηθελα εκεινη να επιβαρυνθει και να πληρωσει παραπανω επειδη απλα εγω αποφασισα να λειπω για ενα μηνα. Οταν ομως ηρθε η στιγμη που εγινε το αναποδο, εκεινη δεν σκεφτηκε καν οτι αν εκεινη δεν πληρωσει θα επιβαρυνθω εγω. Ειναι αυτο που λεμε ρε παιδι μου οτι μερικες φορες ειναι καλυτερο να εισαι εγωιστης και να κοιτας μονο την παρτη σου γιατι και που εισαι πονοψυχος κανεις δεν το εκτιμαει, μονο το εκμεταλλευονται.
4
 
 
 
 
σχόλια

η συμφωνία είναι υπεράνω όλων Άρα ως τις 15 έχει υποχρέωση είτε είναι στο σπίτι είτε όχι Δυστυχώς οι περισσότεροι κοιτάζουν τ κώλο τους κ οχι τ σωστό Δεν θ βγαλεις άκρη τ πήρε ο άνεμος

Εσύ όμως άφηνες το σπίτι γιατι έφευγες για διακοπές ,αυτή έφυγε γιατί ξενοικιασε. Δεν ξέρω ,θεωρώ πως έχει δίκιο η κοπέλα που δεν ήθελε να πληρώσει γιατί δεν έφυγε για διακοπές και ούτε θα ξαναγυρνουσε μετά. Αν και άτοπο και από μέρους της που σου ειχε πει ότι θα φύγει 15 αλλά τελικά έφυγε νωρίτερα . Αυτά όμως συμβαίνουν και τελικά ξενοικιασε νωρίτερα...Ξενοικιασε...δεν έφυγε διακοπές.

Ξενοικιαζω σημαινει οτι τη μέρα που φευγω ληγει κ το συμβολαιο μου κ οτι το σπιτι απο εκείνη τη μερα ειναι διαθεσιμο προς ενοικιαση. Το δικο μας συμβολαιο εληγε 2 βδομαδες αφου εκεινη εφυγε απο το σπιτι κ επαναλαμβανω οτι μαζι αποφασίσαμε αυτη την ημερα ως ημερα ληξης του συμβολαιου, δεν ειναι δηλαδη οτι απλά εγω γουσταρα να κατσω παραπανω. Τι σημασια εχει αν εγω εφυγα για διακοπές κ εκεινη έφυγε εντελως? Δεν αλλαζει κατι στην ουσια του πραγματος, στο οτι δηλαδη κ οι δυο ημασταν απουσες απο το σπιτι. Ηταν ακομα ενοικος του σπιτιου για 2 βδομαδες αφου εφυγε. Ουτε εγω χρησιμοποιουσα ρευμα οταν ημουν ελλαδα αλλα το πληρωσα. Ποια η διαφορα?

Σας είπα την άποψη μου ,έτσι το βλεπω ,τι να πω ,άνθρωπος είναι έφυγε νωρίτερα .Συμβαίνουν αυτά . Δε θα το έκανα θέμα . Έχει διαφορά για μένα ,άλλο όταν ήσασταν Ελλάδα για διακοπές και άλλο αν αφήνατε νωρίτερα ένα σπίτι με συγκάτοικο . Ναι είχε πει ως 15 ,έτρεχε το κοινό σας συμβόλαιο ως τότε αλλά προφανώς χρειάστηκε να τo αφήσει νωρίτερα ,εγώ δε θα είχα απαιτήσει να πληρώσει κάτι αφού ουσιαστικά ξενοικιασε νωρίτερα , ανεξαρτητα από τι έλεγε το κοινό μας συμβόλαιο. Έτσι το βλεπω.

Scroll to top icon