ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.8.2023 | 20:15

Δε πιστεύω σε αγάπες και έρωτες

Το ακούω συνέχεια αυτό το τραγούδι τις τελευταίες 4 μέρες, από τότε που έκοψα κάθε επαφή με μία κοπέλα που με ενδιέφερε υπερβολικά πολύ και πίστεψα πως είχα δεθεί μαζί της....της είπα τα πάντα για μένα, περιστατικά κακοποίησης και μπούλινγκ, πράματα που ποτέ δεν είπα και σε καμία... και αυτή τι έκανε αφού επί 5+ μήνες μου έδινε την εντύπωση εμμέσως πλην σαφώς οτί της αρέσει η παρέα μου, νιώθει όμορφα και άνετα μαζί μου και πως θέλει να περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί; Τα ξαναβρήκε με τον πρώην της. Εσύ να της μιλάς όλη μέρα (κυριολεκτικά) , να είσαι 24 ώρες το 24ωρο available για όποιο προβληματάκι έστω της προκύψει με κάποια φίλη της, να την έχεις αναγάγει στην "Μία" της καρδιάς σου και να λες μέσα σου "τελείωσε, αυτό ήταν, βρήκα τον άνθρωπό μου, η αναζήτηση του άλλου μου μισού επιτέλους ολοκληρώθηκε"...και ένας ξεχασμένος πρώην (ο οποίος μάλιστα την είχε απατήσει στο παρελθόν αλλά του το συγχώρεσε αυτή, τέτοιο κόλλημα) να εμφανίζεται από το πουθενά και μπουμ, όλα καταρρέουν μέσα σε ένα σύννεφο στάχτης, όλα να γίνονται συντρίμμια, κάθε σου όνειρο, κάθε σου ελπίδα, όλα να ισοπεδώνονται... ποτέ δε θα καταλάβω πως γίνεται να κάνουν friendzone ένα άτομο που πραγματικά νοιάζεται για αυτές αλλά έναν μα*** * (μη το γράψω καλύτερα) πρώην να τον υποδέχονται με κόκκινα χαλιά στη ζωή τους και ας τις πρόδωσε και ας τις πλήγωσε, και ας έπεσαν στα πατώματα για αυτόν και είχαν κατάθλιψη. Γιατί; Γιατί;...
5
 
 
 
 
σχόλια

Καταλαβαινω πως γνωρισες μια κοπελα η οποια σου αρεσε πολυ, θεωρησες οτι ειναι διαφορετικη απο οσες εχεις γνωρισει και σε εκανε να ηθελες να περασεις το υπολοιπο της ζωης σου μαζι της, ομως ειναι σημαντικο να αντιλαμβανεσαι οτι οσο εντονα συναισθηματα κ να νιωσεις για καποια, δεν μπορει ολη σου η ζωη ξαφνικα να περιτρεφεται γυρω απο εναν ανθρωπο και πρεπει ακομα κ οταν εισαι πολυ ερωτευμενος να ΄παιρνεις χαρα κ απο αλλα πραγματα ωστε να μην βασιζεται η ευημερια σου 100% σε αυτη την κοπελα. Απ αυτα που λες βλεπω οτι ησουν υπερβολικα διαθεσιμος προς την κοπελα κ υπερβολικα κολλημενος πανω της πραγμα που ισως την πιεσε. Ακομα ομως κ αν η ιδια δεν πιεστηκε, ποσο υγιες το θεωρεις εσυ το να γνωριζεις μια κοπελα κ ξαφνικα παυεις να λειτουργεις ως μοναδα με τα δικα σου ενδιαφεροντα, τους δικους σου φιλους, τους δικους σου στοχους κ να γυριζουν ολα γυρω απο κεινη?
Προσφατα χωρισα εναν συντροφο μου κ το πρωτο πραγμα που μου ειπε ειναι "νιωθω χαλια, νιωθω οτι κανεις δεν με αγαπα πλεον". Το θεωρησα πολυ λυπηρο αυτο που ακουσα, ηταν σαν να μου λεει οτι ημουν η μονη που του εδινα αγαπη στη ζωη του κ γι αυτο με χρειαζοταν γιατι μονο μεσω εμου ενιωθε σημαντικος. Εγω ομως ξενερωσα ακουγοντας κατι τετοιο, θεωρω οτι σε κανενος τη ζωη δεν πρεπει να ειμαστε η μονη ευχαριστηση, πρεπει να εχεις κ αλλα πραγματα που σε κανουν χαρουμενο, οχι μονο εναν ανθρωπο. Γιατι αν ειναι ετσι, τοτε σημαινει οτι η ευτυχια σου βασιζεται σε καποιον αλλον, του οποιου τα συναισθηματα κ τις επιλογες δεν μπορεις να προβλεψεις ουτε να καθορισεις. Δηλαδη δεν μπορεις να καθορισεις το αν η κοπελα σου θα σταματησει καποια στιγμη να σε αγαπαει, οποτε ειναι καλυτερο να βασιζεις την ευτυχια σου σε περισσοτερα πραγματα (κ ανθρωπους) γιατι ετσι δε ρισκαρεις να χασεις τα παντα χανοντας αυτο τον ενα ανθρωπο.
Γι αυτο θα πω οτι το λαθος ειναι κατα βαση δικο σου που εδωσες τα παντα για μια κοπελα που καλως ή κακως εκανε μια αλλη επιλογη στη ζωη της κ δεν φροντισες να συνεχισεις να παιρνεις χαρα κ απο αλλες πηγες με αποτελεσμα τωρα να θρηνεις την απωλεια. Σε κανεναν μη δινεις τοση εξουσια ωστε να θεωρει οτι μπορει να σου καταστρεψει την ψυχολογια σε ενα δευτερολεπτο. Η ευτυχια σου πρεπει να ειναι μια συναρτηση πραγματων.

Συμφωνώ απόλυτα. Εξομολογούμενε, είναι αξιοθαύμαστο που ήσουν διαθέσιμος να στηρίζεις την κοπέλα όσο μπορείς, ν' ακούς ό,τι προβλήματά της και να θέλεις να τη μάθεις, αλλά κάπου πρέπει να την απομυθοποιήσεις. Δυστυχώς, δεν είναι αρκετά έξυπνη αν έχει κόλλημα με τον πρώην που της φέρθηκε τόσο άθλια. Και ναι, κάποιοι θα σου πουν "μα δεν μπορείς να επιλέξεις το από ποιον ελκύεσαι," αλλά όχι, μπορείς, ειδικά αν είσαι γυναίκα και έχεις περιορισμό στην αναπαραγωγική σου ηλικία και στους πόρους σου. Αν πάει η άλλη με το συναίσθημα, τότε πάει, θα πέφτει σε μ***κες όπως λες, που θα εκμεταλλεύονται την τυφλή της αγάπη, δεν θα της παρέχουν τίποτα, ούτε συναισθηματικά ούτε υλικά, και μετά θα πάει σαράντα χρονών ν' αναρωτιέται γιατί είναι μόνη κι άτεκνη και δεν μπορεί να βρει κάποιον νορμάλ εκεί έξω για οικογένεια. Μα γιατί μόνο οικογενειακώς δεν σκέφτονται οι "αλφάδες" που την ελκύουν. Τι να πει κανείς, άξια της μοίρας της η κοπέλα. Κι έχεις δίκιο που είσαι πικραμένος, και παρατηρώ ότι αφενός δεν θες να πεις κάτι αρνητικό για εκείνη, κι αφετέρου είναι φως φανάρι ότι τα θέλει λίγο ο πισινός της. Τα καλά νέα είναι ότι δεν έχασες πολλά. Και κάτι άλλο, εξομολογούμενε: μη βιάζεσαι να κάνεις το λεγόμενο trauma bonding. Με άλλα λόγια, μη βιάζεσαι να εξομολογείσαι στην κοπέλα που σ' ενδιαφέρει τα άπαντα τραύματα στη ζωή σου ελπίζοντας ότι θα τη φέρεις πιο κοντά σου έτσι. Σίγουρα, το bullying είναι απαίσιο, όπως κι η όποια μορφή κακομεταχείρισης που δέχτηκες, αλλά μια κοπέλα που σ' ενδιαφέρει δεν είναι ούτε κολλητή σου ούτε ψυχοθεραπεύτριά σου, μα είναι η κοπέλα που θες να κορτάρεις και να την κάνεις να ενδιαφερθεί. Δεν λέω να κάνεις το περήφανο παγώνι και να λες ψέματα για το παρελθόν σου, απλώς μην εστιάζεις στα αρνητικά της προσωπικής σου ιστορίας, ιδίως όταν πρωτογνωρίζεις κάποιον (ακόμα και φίλο). Διαφορετικά, βγάζει κάτι σε victim signaling, υποσυνείδητα περνιέται το μήνυμα στο συνομιλητή σου ότι είσαι ένα μόνιμο "θύμα" στη ζωή σου, κι είναι κρίμα να αδικείς τον εαυτό σου έτσι με τα ίδια σου τα λόγια. Πίστεψέ με, ούτε εσένα θα σ' άρεζε αν γνώριζες μια κοπέλα, μια χαρά ελκυστική και εκφραστική, αλλά με την πρώτη γνωριμία, να σου και το "αχ και βαχ, ο μπαμπάς μου έπινε, η μάνα μου μ' έδερνε, ο πρώην μου με κεράτωσε, η φίλη μου με πρόδωσε..." Θα ένιωθες σα να σου φορτώνουν βάρη για τα οποία όχι μόνο δεν είσαι έτοιμος, αλλά και για τα οποία δεν έχεις ευθύνη και θα σε χαλούσε που η κοπέλα έχει μόνο αρνητικά να θυμάται στη ζωή της και να αυτοπαρουσιάζεται ήδη σαν θύμα. Άσε που αν ήσουν μ***κας, παίρνεις εξουσία έτσι πάνω στην κοπέλα, γιατί είναι σα να σου έχει δώσει έτοιμες οδηγίες για το πώς να την πληγώσεις με τη σειρά σου. Αντί να βλέπεις τραύματα, είναι σα να βλέπεις "εργαλεία, διάλεξε και πάρε" για το πώς να τη χειριστείς και να της επιφέρεις ακόμα περισσότερη οδύνη. Κι επειδη, λοιπόν, ποτέ δεν ξέρεις αν ο άνθρωπος που μόλις γνώρισες είναι έντιμος σαν εσένα ή μ***κας, απέφευγε όποιες απόπειρες trauma bonding δια ροπάλου.

Προς "I am... if you want me to be"

συμφωνω σε ολα εκτος του "αλλά μια κοπέλα που σ' ενδιαφέρει δεν είναι ούτε κολλητή σου ούτε ψυχοθεραπεύτριά σου, μα είναι η κοπέλα που θες να κορτάρεις και να την κάνεις να ενδιαφερθεί. "

Φυσικα και ΕΙΝΑΙ και ολα αυτα μαζι. Αλλιως καθε φορα που εχεις εσυ καποιο προβλημα θα σου πετουσε απλα "δεν ειναι η ψυχολογος σου ή η κολλητη σορρυυυυ" και αντιστοιχα και εσυ σε αυτην. Ειναι ολα σε ενα απλα υπερτερει ασφαλως η ερωτικη ελξη και το παθος οποτε ειναι πρωτα η κοπελα σου αλλα εμπεριεχει μεσα λιγο πολυ ολα τα αλλα. Εκτος αμα δε μιλαμε για σχεση αλλα για ξεκαθαρο "σε θελω μονο για σεξ, δεν με ενδιαφερει τι περνας στη ζωη σου, εγω σε θελω μονο για αυτο" .

Εντάξει, όπως είπα, άλλο να βάζεις τον άλλον στη ζωή σου φανερώνοντας και τα ευχάριστα και θετικά και τα δυσάρεστα κι αρνητικά που σε αφορούν και άλλο να δείχνεις τις πληγές σου απ' την αρχή ελπίζοντας ότι θα δεθείτε γλείφοντας ο ένας τις πληγές του άλλου. Δεν είναι συνάντηση Ανωνύμων Αλκοολικών ή Bullyόπληκτων Θυμάτων για να ξεκινάτε απ' αυτό. Όχι, όμως, ότι στους πέντε μήνες γνωριμίας σας είναι πολύ νωρίς να φανερώσεις τις πληγές σου, αλίμονο. Για να έχει κανείς γνωριμία πέντε μηνών και να τα έχει πει αυτά, θα πρέπει κι η κοπέλα να έδωσε την εντύπωση ενός έμπιστου ατόμου, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ότι θ' άφηνε το φίλο μας εδώ στα κρύα του λουτρού. Και κάτι τελευταίο: η κοπέλα είναι κι αυτή θύμα κακοποίησης, πρόσφατης κιόλας, κι ας μην το αντιλαμβάνεται. Η απιστία κι ο πόνος που επιφέρει είναι τραύμα. Κι η κοπέλα αυτό που έκανε είναι να γυρίσει στο δήμιο της που τη βασάνισε μια φορά ήδη. Δυστυχώς, το μυαλό της αρχίζει να μαθαίνει στις κακοποιητικές συμπεριφορές, με αρχή την απιστία. Εγώ δεν θα εκπλαγώ αν επαναληφθεί το μοτίβο κι ο νυν πρώην ξαναγίνει απλώς πρώην.

Scroll to top icon