ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.5.2024 | 16:12

Ετεροντροπή

Προ πέντε λεπτών συνέβη μπροστά μου μια χυλόπιτα. Λίγα μέτρα μακριά μου. Μεταξύ νέων ατόμων, στα είκοσι plus. Πω, πω, πόσο ντρέπομαι. Έχω ξαναζήσει παρόμοια φάση αλλά ποτέ δεν θυμάμαι πόσο στ' αλήθεια ντροπιαστική είναι η απόρριψη μέχρι που το ξαναέζησα μ' ένα ακόμα παράδειγμα.
6
 
 
 
 
σχόλια

Θα φανεί στερεότυπο (και είναι) αλλά θα το πω : Συνήθως οι άντρες όταν τρώνε χυλόπιτα είναι που ντρέπονται και τα βάζουν με τον εαυτό τους. Ενώ όταν τρώνε οι γυναίκες τσαντίζονται και τα βάζουν με αυτόν που τους την έριξε.

Καλό είναι να μη βλέπουμε μονόπλευρα τα πράγματα. Εγώ σαν άνδρας, έχω δει και το αντίθετο. Ότι οι γυναίκες είναι όλο μέσα στα χαριεντίσματα και τις ευγένειες αρχικά δίνοντας το "πράσινο φως" όπως λες, και στη συνέχεια, κάποιες από αυτές απορρίπτουν με την άνεσή τους τον άνδρα που θα τολμήσει να τις φλερτάρει ανοιχτά, ακόμα και να είναι της αρεσκείας τους. Νορμάλ άνδρες να κάνουν ότι ενδιαφέρονται για μία γυναίκα ενώ δεν το εννοούν, δεν υπάρχουν. Μιλάς για μία μειοψηφία κομπλεξικών ανδρών που ηδονίζονται να απορρίπτουν. Και εφόσον δεχθούμε ότι επίσης υπάρχει ανάλογη μειοψηφία κομπλεξικών γυναικών που δίνει πράσινο φως ώστε να απορρίπτει, αυτό εξηγεί και κατά ένα μικρό μέρος το ότι ρίχνουν χυλόπιτες αμφότερα τα φύλα. Και όχι μόνο οι άνδρες όπως υπονοείς στο σχόλιό σου.
Επίσης, η απάντηση που δίνεις δεν εξηγεί το γιατί υπάρχει η διαφορά του πώς το παίρνουν τα δύο φύλα που έγραψα αρχικά. Δίνεις δηλαδή μόνο μία ερμηνεία στο γιατί θυμώνουν οι γυναίκες, αποφεύγοντας να τοποθετηθείς στις περιπτώσεις που συμβαίνει το αντίθετο (όταν ντρέπονται οι άνδρες μέσα τους με την αντίστοιχη απόρριψη).

@Rainbow, σχόλιο 30.5.2024/10: 47
Αναρωτιέμαι τί σχέση μπορεί να έχει το άκυρο παράδειγμα με τους παντρεμένους άνδρες σε σχέση με τα νέα άτομα είκοσι plus που αναφέρει η εξομολόγηση. Πραγματικά.
Πόσοι άντρες παντρεμένοι υπάρχουν (ή που γνωρίζεις εσύ) από το σύνολο των ανδρών που ρίχνει χυλόπιτα σε μία γυναίκα ; Είναι πολλοί λες ; Εδώ προηγουμένως, σου έγραψα για "μειοψηφία κομπλεξικών ανδρών που χαίρεται να απορρίπτει γυναίκες" και εσύ φέρνεις ως επιχείρημα τώρα τη μειοψηφία της μειοψηφίας ;
Εξίσου άκυρη και η εξήγηση που δίνεις ότι "ο πρώτος που θα τα βάλεις μετά είναι ο εαυτός σου". Για τις γυναίκες δηλαδή, που τσαντίζονται με τον άντρα και όχι με τον εαυτό τους δεν ισχύει ;
Και σε τί να μην είμαι απόλυτος εγώ, δεν έχω καταλάβει...σε κάτι που έχω ο ίδιος παρατηρήσει ;
Τέλος πάντων, εγώ το έχω σκεφτεί και μία λογική εξήγηση μπορώ να δώσω, που και αυτή απλή υπόθεση είναι :
Ότι τον άνδρα τον έχουν μάθει από μικρό ότι κυρίως αυτός πρέπει να παίρνει την πρωτοβουλία και η γυναίκα είναι "τρόπαιο" που πρέπει να διεκδικηθεί με το σωστό τρόπο (επειδή υπάρχουν και οι λανθασμένοι τρόποι προσέγγισης). Επομένως, παίρνει πάνω του την ευθύνη όταν μετά κάτι πάει στραβά και τα βάζει με τον εαυτό του.
Τη γυναίκα πάλι, την έχουν μάθει ότι κυρίως αυτή είναι το τρόπαιο και αρκεί να επιδεικνύει (και να αναδεικνύει) τα φυσικά της θέλγητρα για να γοητεύσει. Αυτό δεν απαιτεί ακριβείς "τρόπους προσέγγισης και φλερτ" όπως στον άνδρα γιατί μαθαίνεται ενστικτωδώς και φυσικά από τη μικρή ηλικία του κοριτσιού (που επίσης ωριμάζει νωρίτερα). Δηλαδή πώς θα σταθεί, πώς θα ντυθεί, τί make up θα βάλει, πώς θα χαμογελάει...
Επομένως, όταν τρώει τη χυλόπιτα, λογικό μου φαίνεται να τα βάλει (έστω και υποσυνείδητα) με αυτόν που έμεινε ασυγκίνητος στα θέλγητρα αυτά.
"Όποιος μένει ασυγκίνητος στα κάλλη της Θεάς Αφροδίτης... τιμωρείται 😉"
Έτσι απλά.

@Rainbow, σχόλιο 1.6.2024/03: 53
Περίμενε Κωνσταντίνα, ένα ένα.
Μιλάμε γενικά για "χυλοπιτίαση" έτσι ; Την τρώνε αμφότερα τα φύλα, και η πλειοψηφία των ανθρώπων που τη ρίχνει, το κάνει επειδή δε γουστάρει (εμφανισιακά ή για κάποιον άλλο λόγο) αυτόν/ή που την "πέφτει" ή "κάνει κρούση" ή όπως θες πέστο. Δεν το κάνει η πλειοψηφία για τη χαρά της απόρριψης. Απλά δε γουστάρει σεξουαλικά/ερωτικά τον άλλο.
Εσύ, μου πιάνεις μία μειοψηφία που ηδονίζεται να απορρίπτει, ακόμα και να τους αρέσει ο άλλος. (Κάποια μέρα, θυμήσου να σου γράψω ένα τρανταχτό παράδειγμα με τον David Bowie).
Μιλάμε λοιπόν, για μία μειοψηφία μισανθρώπων, σαδιστών, κομπλεξικών ανθρώπων. Εγώ στο αρχικό μου σχόλιο, για την πλειοψηφία μίλησα και σύμφωνα με την εξομολόγηση που διάβασα. Όταν δηλαδή, δε σου αρέσει κάποιος/α και τον/την φτύνεις, άκομψα τις περισσότερες φορές. Τότε μιλάμε για χυλόπιτα.
Συμφωνούμε, ότι την πρωτοβουλία να την "πέσει" την έχει κυρίως ο άνδρας, ακόμα και σήμερα.
Εσύ όμως, δείχνεις να αποκλείεις το γεγονός και ότι πολλές γυναίκες (ιδίως σήμερα), έχουν μεγαλύτερη άνεση να εκφράσουν με λόγια σε έναν άνδρα το θαυμασμό τους και πόσο τους αρέσει...
Να σου πω πόσοι δεσμευμένοι ή παντρεμένοι υπάρχουν εκεί έξω που τους την πέφτουν γυναίκες ακόμα και φίλων τους στεγνά και στα ίσα ; Έχω και δικά μου παραδείγματα φίλων/γνωστών, αλλά και από μένα προσωπικά ειδικά για μία περίοδο που ήμουν κάποτε αρραβωνιασμένος. Κανονικό πέσιμο από γυναίκες σου λέω !
Πίστεψέ με, ο τελευταίος που τα έβαζαν όταν έτρωγαν "χυλόπιτα" από μένα, ήταν ο εαυτός τους. Συνέχεια εχθρικά με αντιμετώπιζαν από εκεί και πέρα. Λες και έκανα έγκλημα. Είχαν δεδομένο ότι θα ενδώσω.
Πέρα από αυτό, πόσες ψωνισμένες και "απελευθερωμένες" γυναίκες που τα έχουν όλα υπάρχουν και που νομίζουν ότι με το που θα κοιτάξουν τον άνδρα τον "έχουν ήδη και στο τσεπάκι" τους, έχεις υπόψη ; Και μετά, αν για οποιονδήποτε λόγο δεν "τους κάτσει" τον στολίζουν καλά καλά στις φίλες τους και αμφισβητούν μέχρι και τον ανδρισμό του !
Δεν αμφέβαλλα ποτέ για τις εμπειρίες σου, ούτε και εσύ όμως να αμφιβάλλεις για τις δικές μου.
Μου αρέσει να συζητάμε και δε με ενοχλεί ακόμα και αν δεν τα γράψεις λακωνικά. Πάντα σε διαβάζω με ενδιαφέρον.
Αν λοιπόν μετά από όλα αυτά (τα ομολογουμένως καθόλου λακωνικά από τη μεριά μου) ακόμα πιστεύεις ότι δεν κατάλαβα, ας τιμωρηθώ !

Προσωπικά συμφωνώ και με τις γυναίκες που θυμώνουν με τους άντρες που τις απορρίπτουν όπως λέει η Rainbow, αυτή είναι η σωστή αντίδραση, ακόμα και το να πουν και καμιά άσχημη κουβέντα για το σύνολο των ανδρών λόγω εκνευρισμού αλλά συμφωνώ και με τους άντρες που θα αντιδράσουν έτσι όταν τους απορρίπτουν οι γυναίκες ή όταν είναι ερωτικά αόρατοι γι' αυτές.
Πραγματική ισότητα δηλαδή γιατί είναι αυτή η φυσιολογική ανθρώπινη αντίδραση.
Αλλά δυστυχώς έχουμε μάθει οι άντρες να φορτώνονται ένα σωρό άσχημους χαρακτηρισμούς λόγω του φύλου τους όταν θυμώνουν λόγω απόρριψης ή όταν δεν τους δίνουν σημασία ενώ οι γυναίκες να θεωρούνται a priori οι ατυχήσασες και να δικαιολογείται ο θυμός τους προς τους άντρες όταν τις απορρίπτουν ή όταν δεν τους δίνουν σημασία.
Ενώ ο άντρας που θα θυμώσει όταν απορριφθεί ή όταν είναι ερωτικά αόρατος αυτόματα χαρακτηρίζεται μισογύνης ή ίνσελ κι ένα σωρό άλλα πράγματα.
Η ταμπέλα του μισογυνισμού πλέον μπαίνει παντού.
Σύγχυση και μονόπλευρη αντιμετώπιση.
Οι άνθρωποι που τάχα παλεύουν για την εξάλειψη των διακρίσεων κάνουν οι ίδιοι τις περισσότερες διακρίσεις, έτσι πάει δυστυχώς. Κι αυτό συμβαίνει μόνο όταν τους συμφέρει.

Προς Rainbow: Οι άντρες που αναφέρεις έχουν δώσει το πράσινο φως στις γυναίκες για να γίνουν η πέμπτη κατάκτηση της βραδιάς ή η δέκατη-εικοστή κατάκτηση του μήνα.
Επειδή δυστυχώς το ότι με όσες πιο πολλές πας και με όσες περισσότερες το κάνεις μαζί τους τόσο περισσότερη μαγκιά θεωρείται.
Ή το να βρίσκεται κάποιος σε ένα μέρος με την κοπέλα του και να πάει πίσω από την πλάτη της να πει σε μια άλλη ''συγνώμη, σε είδα και δεν μπορώ να σε βγάλω από το μυαλό μου, πάρε το τηλέφωνό μου'' ή να την κοιτάει επίμονα όλο το βράδυ όσο η δικιά του δεν είναι μπροστά, αυτό δεν είναι πράσινο φως για γνωριμία από ερωτικό σκίρτημα.
Είναι επίδειξη σεξουαλικής αντρικής ισχύος. Καμία σχέση με αυθεντικά ερωτικά συναισθήματα.
Ο άλλος που είναι ελεύθερος και μπορεί να λιώνει για πάρτη της, μόνος πάει, μόνος έρχεται.
Γιατί δυστυχώς παίζουν ένα σωρό πράγματα ρόλο για να γίνει το connection μεταξύ δύο ανθρώπων.
Οπότε όταν οι γυναίκες θεωρούν ''πράσινο φως'' την κατάσταση που σου περιέγραψα, αναπόφευκτα και δυστυχώς θα πληγωθούν μετά.

Scroll to top icon