ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.5.2024 | 18:46

Είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού

όταν έχεις σχέση με μία κοπέλα που είναι πολύ εμφανίσιμη,να έρχεσαι κάποιες φορές σε δύσκολη θέση επειδή συγκεντρώνει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των άλλων; Ίσως και να ζηλεύεις λίγο; Ήθελα τη γνώμη σας επειδή πρώτη φορά είμαι με κάποια τόσο όμορφη(αντικειμενικά,και όχι επειδή εγώ τη βλέπω έτσι)και πραγματικά είναι φορές που νιώθω άβολα.Εκείνη δέν μου έχει δώσει αφορμές να ζηλέψω και απ'ότι έχω καταλάβει δέν θεωρεί την εξωτερική της εμφάνιση ως κάποιο ιδιαίτερο προσόν.Πώς να το διαχειριστώ ώστε να μήν φτάσω σε κατάσταση που θα με κυριεύσει η ζήλεια; Δέν έχω πάθει κάτι τέτοιο στο παρελθόν και φυσικά δέν θέλω να το πάθω,αλλά ώς γνωστόν,"ποτέ μή λές ποτέ".
4
 
 
 
 
σχόλια

Όλοι οι άνθρωποι κοιτάνε γύρω τους, παρατηρούν, χωρίς απαραίτητα να ζητούν κάτι από τους άλλους ή να εχουν καποιο σκοπό. Το αδιακριτο, επίμονο βλέμμα είναι πράγματι ενοχλητικό. Εγώ προσωπικά νιώθω άβολα και όταν κοιτάνε εμένα την ίδια αδιάκριτα και επίμονα, όπως και τον σύντροφο μου. Ωστόσο, ως προς την ζηλεια έχω να πω οτι είναι μια μεγάλη συζήτηση. Πολύ απλοϊκά θα σου πω πως δεν είναι κακό να νιώσεις περίεργα (να το αναγνωριζεις οταν συμβαινει και να το αγκαλιαζεις), σε επόμενο επίπεδο θα σου πρότεινα μια στωική σκέψη επί του θέματος. Εμένα με έχει βοηθήσει η στωικη φιλοσοφία στο πως να προστατεύσω την προσωπική μου γαλήνη απέναντι στους εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχοσύνθεση.

Τί λύση περιμένεις να σου βρω αν εσύ ο ίδιος δε μπορείς να κυριαρχήσεις στα συναισθήματά σου όπως αυτό της ζήλειας ; Και ιδίως, από τη στιγμή που δεν σου έχει δώσει την παραμικρή αφορμή ;
Ένα θα σου πω και κράτα το : Έχω γνωρίσει άνδρες (και όχι μόνο έναν) που καμαρώνουν τόσο για την ομορφιά της γυναίκας που έχουν δίπλα τους, ώστε γουστάρουν να μαζεύει όσο το δυνατόν περισσότερα αντρικά βλέμματα πάνω της όταν κυκλοφορούν στο δρόμο. Επειδή τους αρκεί που νοιώθουν οι ίδιοι αυτοπεποίθηση μέσα τους και ότι βρίσκονται όλα "υπό έλεγχο".
Σκέψου λίγο στο παράδειγμα που σου δίνω και προσπάθησε να είσαι και να της φέρεσαι cool. Μη ζηλεύεις και πάνω από όλα μην το δείχνεις, επειδή θα δηλητηριάσεις έτσι τη σχέση σου.

Scroll to top icon