ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.6.2024 | 19:35

ενόχληση στη δουλειά

Φιλοι και φίλες εργάζομαι στην ίδια εταιρία με τον σύντροφο μου (εκεινος δουλευε ηδη 5μηνες, εγω πηγα σχετικα προσφατα με άλλη ειδικευση από εκεινον) με τον όποιον ζούμε μαζι και έχουμε μια πολύ δομημένη και όμορφη σχέση τα τελευταία 2 χρόνια . Είμαστε σε διαφορετικά τμήματα της εταιρίας αλλά συνεργαζόμαστε πολλές φορές. Τον τελευταίο καιρό μια συνάδελφος από το τμήμα μου έχει μια ενοχλητική στάση απέναντι μου, όταν έρχεται στο γραφείο μου μου μιλάει τσιτωμενα και με μια προσποιητή ευγενια, όταν είναι μπροστά ο σύντροφος μου μου μιλάει υπεροπτικά και απαξιωτικά. Αυτό ήταν το πρώτο πράγματα που παρατήρησα γιατί μου έκανε εντύπωση αυτή η διαφορά στον τρόπο ομιλίας και στάσης. Σε δεύτερο βαθμο, την έχω δει τυχαια να σκαναρει τον σύντροφο μου απο πάνω μέχρι κάτω και μετά να βλέπει αν κοιτάω κι εγω. Την τελευταία εβδομάδα είχα αναλάβει ένα project για το οποίο θα έπρεπε να συνεργαστώ με άτομο του τμήματος του συντρόφου μου και επειδή και οι δύο έχουμε υπεύθυνες θεσεις, επιλέξαμε να το δουλέψουμε μαζί, και αυτή η συνάδελφος με το που το έμαθε, μου ζήτησε να αναλάβει βοηθητικά το project και να συνεργαστεί και αυτη με τον σύντροφο μου. Δεν υπάρχει κάποιος στο γραφείο που να μην γνωρίζει ότι είμαστε σε σχέση και μάλιστα έχουμε και οι δύο δημιουργήσει καλές σχεσεις , έως και φιλικές, με κάποιους από την εταιρία (και πριν πάω εγώ, ο συντροφος μου με ειχε γνωρισει στους/στις συναδελφους λογω και κοινου αντικειμενου). Εγώ πάλι και ο σύντροφος μου έχουμε μια πολύ αγαπημένη σχέση και είμαστε πολυ ερωτευμένοι. Επειδή ακριβώς υπάρχει ειλικρίνεια, του ανέφερα αυτά που σας λέω και το ποσο εχω αρχισει να ενοχλουμαι στη δουλεια, και μου είπε ότι δεν έχει παρατηρήσει την αλλόκοτη συμπεριφορά που ανεφερα και πως ούτως ή άλλως δεν έχει μιλήσει ποτέ πάνω από το τυπικο με αυτή τη συναδελφο, οπότε αν έχει κάποιο θέμα είναι σίγουρα δικό της. Εγώ επειδή θέλω να κάνω την δουλειά μου ανενόχλητα και δεν μαρεσει κάποιος να μπλέκεται συνεχώς ούτε στη δουλειά μου αλλά ούτε και στην προσωπική μου ζωή, τι μου προτείνετε να κάνω πριν εκνευριστω εντελώς από αυτή τη προβληματική συμπεριφορά της; Έχω ξανασυναντησει γυναίκες (και αντρες) που αρέσκονται να ανακατεύουν τον κόσμο και έχουν αντιζηλίες αλλά εγώ δεν αρεσκομαι σε αυτό και το αποφεύγω στους ανθρώπους. Επειδή όμως είναι η δουλειά μου και μάλιστα ειμαι ενθουσιασμενη με αυτη, τι λέτε να κανω;
2
 
 
 
 
σχόλια

Δεν θέλει να σας ανακατεψει να σας χωρισει θέλει και να σε κάνει να πέσεις στα μάτια του, οποτε να της κόψεις τον βήχα. Εάν την αφήσεις θα αποθράσυνθει τελείως και θα μετά θα έχεις χοντρό πρόβλημα. Απαξιωτικά εκείνη απαξιωτικά κι εσύ. Να καταλάβει ότι η συμπεριφορά της δεν είναι ανεκτή. Οι άντρες ποτέ δεν τα παρατηρούν αυτά και στο τελος μπορει να βγεις και φαντασιοπληκτη οπότε άφησε απ έξω τον σύντροφο σου. Κι επειδή είμαι σίγουρη είναι οτι ειναι ύπουλη μην αποκαλύπτεις τίποτα που αφορα την σχέση σας στον χώρο εργασίας Το θεμα βεβαια ειναι και τι σταση θα κρατησει ο φίλος σου απεναντι της. Ας ελπίσουμε να είναι απόσταση.

Από τη στιγμή που γράφεις και τονίζεις ότι έχετε μία πολύ επιτυχημένη και ειλικρινή σχέση με το σύντροφό σου, αποκλείω την πιθανότητα να της την έχει "πέσει" κρυφά και να την τσάντισε οπότε σου φέρεται απαξιωτικά μπροστά του.
Επομένως, η μοναδική πιθανότητα που απομένει είναι ότι αφενός ζηλεύει τη σχέση σας που είναι καλή και αφετέρου το ότι επιπλέον καταφέρατε να εργάζεστε στην ίδια εταιρία, ακόμα περισσότερο.
Το λογικό λοιπόν, είναι πως έχει δίκιο ο σύντροφός σου ότι το θέμα είναι καθαρά δικό της. Και μάλλον, επειδή εκείνη δεν ανέχεται αυτή την κατάσταση προσπαθεί να κάνει χαλάστρα ανάμεσά σας όσο μπορεί.
Βρίσκω θετικό ότι είστε απλοί συνάδελφοι. Εάν ήταν προϊσταμένη σου, τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα και οι ισορροπίες πιο λεπτές.
Πιάστην κάποια στιγμή που θα είστε λάσκα και θα έχετε ελεύθερο χρόνο και πες της απορημένα αλλά ήρεμα, ότι έχεις παρατηρήσει αυτή την παράδοξη στάση της.
Ώστε να κρίνεις στη συνέχεια από την αντίδραση και τις εξηγήσεις που θα σου δώσει τί ακριβώς συμβαίνει. Και όχι, μην αφήσεις να φανεί το παραμικρό ίχνος εκνευρισμού.

Scroll to top icon