ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.6.2024 | 20:12

Νιώθω άσχημα

Από τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν,έχω σχέση με ένα παιδί,και είμαστε πολύ καλά μαζί.Αυτό το καλοκαίρι,θέλει να πάμε διακοπές οι δυό μας,και το θέλω πολύ κι εγώ.Το πρόβλημα όμως είναι πως εγώ θέλω να καλύψω εξ ολοκλήρου όλα τα έξοδα που μου αναλογούν,αλλά δέν μπορώ.Εκείνος πάλι,δέν δέχεται κουβέντα επ'αυτού,και μου λέει ότι θα τα καλύψει όλα εκείνος και για τους δυό μας και να μήν με απασχολεί το θέμα.Είμαι 21 ετών,είμαι φοιτήτρια και δέν εργάζομαι,εκείνος είναι 25 και έχει δική του δουλειά με καλές οικονομικές απολαβές.Αυτό όμως για εμένα δέν λέει κάτι.Θέλω να είμαστε ισότιμοι.Όλο αυτό το διάστημα που είμαστε μαζί,στην πλειονότητα των περιπτώσεων πληρώνει εκείνος(φροντίζω βέβαια να πηγαίνουμε σε όσο το δυνατόν πιό οικονομικά μέρη ώστε να μήν ξοδεύεται περισσότερο)και κάποιες πολύ λιγοστές φορές έχω πληρώσει εγώ και για τους δυό μας.Του έχω κάνει και 3 φορές δώρο,ώστε να το αντισταθμίζω.Δέν θέλει λέει να πληρώνω εφόσον δέν εργάζομαι.Έχουμε βρεί το μέρος που θα πάμε,βρήκε ξενοδοχείο και έκανε προκράτηση χωρίς επιβάρυνση,αλλά του είπαν πως το πολύ σε μία εβδομάδα θέλουν την οριστική κράτηση με μία προκαταβολή.Εκείνος ήθελε να κάνει κράτηση αμέσως,αλλά εγώ του είπα μία δικαιολογία ώστε να του απαντήσω σε 3-4 μέρες.Έχω μαζέψει κάποια χρήματα από αυτά που μου δίνουν οι γονείς μου,θα πάρω και ένα καλό ποσό από τη γιαγιά μου που δέν μου χαλάει χατίρι,αλλά και πάλι δέν βγαίνουν τα κουκιά για να καλύψω πλήρως τα δικά μου έστω έξοδα.Για το μέρος που θα πάμε,για το ξενοδοχείο που θα μείνουμε για 2 εβδομάδες και μάλιστα τον Αύγουστο σύν όλα τα άλλα,είναι πολλά τα χρήματα κι εγώ δέν μπορώ να ανταποκριθώ.Μου λέει συνέχεια να μή με νοιάζει για τίποτα,πως αυτό που μετράει είναι πως θα είμαστε οι δυό μας,αλλά εγώ δέν νιώθω καλά.Δέν θέλω να γίνομαι φόρτωμα οικονομικό σε κανέναν,ούτε καν σε αυτόν με τον οποίο έχω σχέση.Και θέλω τόσο πολύ να το ζήσω αυτό... θέλω τόσο πολύ να βρεθούμε οι δυό μας μακριά από όλους...! Έχω αγχωθεί τρομερά.
9
 
 
 
 
σχόλια

Πολύ σωστά σκέφτεσαι. Πάτε διακοπές λιγότερες μέρες ή σε φθηνότερο μέρος ή σε φθηνότερο ξενοδοχείο ώστε τα χρήματα που έχεις να σε φτάνουν ώστε να βάλεις περίπου τα μισά.

Εχω βρεθει στην θεση σου παρ ολο που εργαζομουν. Σου προτεινω να πας και με τα μισά σου χρήματα να του κανεις ενα βραδυ το τραπεζι και με τα υπόλοιπα να πληρώνεις τα έξοδα σου για όσο θα ειστε εκεί και για όσο σου φτάσουν.

Μην αγχώνεσαι και ζήσε το όνειρο. Μία φορά το ζει κανείς.
Και με τα χρήματα αυτά που έχεις μαζέψει, κάνε του ένα ακριβότερο δώρο από τα υπόλοιπα που του έχεις κάνει μέχρι τώρα.
Στο φινάλε, δεν θα είσαι για πάντα φοιτήτρια · κάποια στιγμή θα τελειώσεις και θα βρεις και εσύ δουλειά.

Τι να σου πω φίλη εξ;Στην ηλικία σου δεν είχα τέτοιους ενδοιασμούς,μια χαρά δεχομουν και τα κεράσματα και τα ταξίδια και τα δώρα.Ισως είχα μια αλαζονεία λόγω νεότητας και ομορφιάς.Παρατηρω πως έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα και το μισά μισά ,παίζει πολύ.Κατα τη γνώμη μου αυτό είναι κάτι πολύ αντιερωτικο,για να μη πω άλλη πιο αισχρή λέξη.Υπαρχουν πολλοί τρόποι να ανταποδώσεις ,χωρίς να ανοίξεις το πορτοφόλι σου απαραίτητα.
Το μισά μισά,άντε να το δεχτώ για ένα ζευγάρι που είναι στο ίδιο οικονομικό level.Αλλα εσύ μας λες πως ο φίλος σου έχει δική του δουλειά και εσύ ακόμα σπουδάζεις και δεν έχεις έσοδα.Τι συζητάμε τώρα;Να πας χωρίς καθόλου ενοχές και να περάσεις καλά.Και όταν με το καλό πιάσεις δουλειά και έχεις δικά σου χρήματα,θα του παίρνεις δωράκια ανά τακτά διαστήματα και κάπως έτσι θα του ανταποδώσεις τις οποιες παροχές,χωρίς αυτό το μίζερο μισά μισά!

Στις ανεπτυγμενες χωρες του εξωτερικου ισχυει το μισα μισα και ειναι τελειως λογικο. Στις υπαναπτυκτες και στο Ελλαδισταν ισχυει ακομα πως τη γυναικα πρεπει να την αγορασεις κατα καποιο τροπο γι αυτο και εχουμε θεσμο της προικας που καλα κρατα.
Σιγουρα σε αυτες τις περιπτωσεις δε χρειαζεται να ανοιγουν πορτοφολι αρκει που ανοιγουν κατι αλλο.
Τα δωρακια που θα του παιρνει μετα δε λενε τιποτα αφου θα της κανει και αυτος δωρα περα απο τις παροχες στα υπολοιπα.
Ποιος βαζει το χερι στην τσεπη ειναι που μετρα γι αυτο πρεπει να σχετιζονται ατομα ιδιου πανω κατω κυβισμου στα οικονομικα αφου ο ερωτας δεν κρατα για παντα.
Αποδειξη ποσα και ποσα ζευγαρια χωριζουν ακομα και μετα απο χρονια για οικονομικες διαφορες.
Πουθενα δεν υποβιβαζεται η γυναικα οσο στην Ελλαδα.Και τα μισα μισα ειναι μια καλη αρχη για να ξεκαθαριζει το τοπιο.

Σωστά τα λες.Η Ελλάδα είναι μια υπαναπτυκτη χώρα,βαλκανικού τύπου.Μεχρι λοιπόν να γίνει μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα,όπου άντρες και γυναίκες θα έχουν ίσες επαγγελματικές και μισθολογικές ευκαιρίες,ας κρατήσουμε κάποια πατροπαράδοτα έθιμα.Γιατι οι χώρες στις οποίες αναφέρεσαι ,είναι πολύ μπροστά σε όλους τους τομείς και ο μέσος μισθός μιας Γερμανίδας πχ είναι κατά πολύ ανώτερος σε σχέση με μιας Ελληνίδας.
Συνοπτικά λοιπόν,αν ένας άντρας κερδίζει 1.500,2000,3000και η γυναίκα 700,το θεωρω ξεφτίλα να βάζει την γυναίκα να πληρώνει τα μισά.Οταν φτάσει και η γυναίκα σ αυτά τα ποσά ,το ξανά συζητάμε.Αν τώρα βγάζουν και οι 2 από 700,αναγκαστικά θα πάνε όλα δια του 2 γιατί αλλιώς δεν βγαίνει.Η περίπτωση της εξ. πάντως δεν είναι αυτή η κατηγορία.

Scroll to top icon