ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.6.2024 | 14:06

Σχέση χωρίς μέλλον, αλλά...

Είμαι 40 ετών και έχω σχέση με μια γυναίκα κατά πολύ μεγαλύτερή μου... Όλα ξεκίνησαν πιο πολύ ως ''παιχνίδι'', αλλά αυτό δεν άργησε να εξελιχθεί σε μια πολύ ειλικρινή και βαθιά σχέση... Την αγάπησα πολύ και εκείνη το ίδιο... Πέρα όμως από αυτό, υπάρχει και μια πολύ μεγάλη αλληλοεκτίμηση και ένας απίστευτος αλληλοσεβασμός. Μιλάμε για όλα, χωρίς να φοβόμαστε για το πώς θα αντιδράσει ο άλλος και γενικά υπάρχει μια πολύ καλή χημεία, συν το ότι, μου συμπεριφέρεται άψογα και φυσικά το ίδιο άψογα της συμπεριφέρομαι και εγώ...Ίσως αυτό να οφείλεται και στο ότι, συνέπεσε να θέλουμε τα ίδια πράγματα την ίδια χρονική στιγμή... Ποιο είναι το πρόβλημα: Ναι, θέλω πολύ να είμαι μαζί της και εκείνη το ίδιο, αλλά η πολύ μεγάλη διαφορά ηλικίας, εξ αρχής αποτελεί εμπόδιο για την εξέλιξη της όλης σχέσης, με το πρόβλημα να το έχω κυρίως εγώ, διότι, για φανταστείτε τις αντιδράσεις της οικογένειάς μου όταν μάθουν για την τόσο μεγάλη διαφορά ηλικίας... Ήδη έχουν αρχίσει να με ρωτάνε κάποια πράγματα (εντάξει, δεν με πιέζουν, αλλά καταλαβαίνετε τί εννοώ) και εγώ δεν έχω τί να τους απαντήσω, λόγω ακριβώς τους ζητήματος της πολύ μεγάλης διαφοράς ηλικίας, που αν το μάθουν, θα τους έρθει το ταβάνι στο κεφάλι και λογικό είναι...Εγώ είμαι σε μια απολύτως παραγωγική ηλικία και εκείνη είναι δεκαετίες μεγαλύτερή μου...Συν το ότι, κρυβόμαστε από όλους τους κοινούς μας γνωστούς, λες και κάνουμε κάτι κακό...Και φυσικά, όλα αυτά εμποδίζουν την εξέλιξη της σχέσης, ό,τι και αν σημαίνει η λέξη ''εξέλιξη'' μέσα σε μια σχέση... Και τώρα θα πει κάποιος: Καλά δεν το ήξερες αυτό από την αρχή; Ναι, το ήξερα, αλλά δεν πίστευα ότι θα δέναμε και τόσο πολύ... Συν το ότι, για να είμαι απολύτως ειλικρινής, έχω την τάση να μπλέκω σε αδιέξοδες καταστάσεις... Για να ακριβολογώ, είμαι κάπως παρορμητικός και δεν σκέφτομαι ρεαλιστικά... Δεν το κρύβω ότι, μου έχει γίνει απαραίτητη και το ίδιο ισχύει και από την δική της πλευρά ως προς εμένα...Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μην ξέρω πλέον τί να κάνω... Δεν θέλω να χωρίσω σε καμία περίπτωση, αλλά και μη δυνατότητα εξέλιξης με κάνει να στενοχωριέμαι και να μην μπορώ να το διαχειριστώ... Στον αντίποδα, υπάρχει απίστευτη χημεία και αλληλοκατανόηση... Η ίδια προσπαθεί να δείχνει ότι όλο αυτό το αντιμετωπίζει χαλαρά, αλλά μέσα από κάποιες αντιδράσεις και από κάποια λεγόμενά της, δείχνει ότι δεν επιθυμεί να με χάσει, παρουσιάζοντας μια συμπεριφορά με αρκετά ισχυρά σημάδια κτητικότητας προς το πρόσωπό μου, κάνοντάς ασφαλώς από αγάπη... Και αν παρ' ελπίδα χωρίζαμε, σίγουρα αυτό θα την στενοχωρούσε πάρα πολύ (όπως και εμένα, άλλωστε).Φορές φορές σκέφτομαι ότι, ίσως δεν έπρεπε να το ξεκινήσω ποτέ (διότι εγώ ήμουν αυτός που την προσέγγισε)... Από την άλλη, δεν το μετανιώνω... Έκανα αυτό που επιθυμούσα, χωρίς να ενοχλώ και κανέναν, εδώ που τα λέμε... Τί να κάνω; Πώς να το διαχειριστώ όλο αυτό; Είμαι πολύ μπερδεμένος και στενοχωρημένος...
5
 
 
 
 
σχόλια

Γνωρισα καποτε ενα τετοιο ζευγαρι. και συναναστραφηκαμε μεσω κοινων γνωστων για λιγο. Αυτη μια γηραια κυρια πολυ εως υπερβολικα περιποιημενη εκεινος ενας ωραιος αντρας στην ηλικια των παιδιων της. Εμειναν μαζι εως το τελος της. Παντα αναρωτιομουν τι ηταν αυτο που τον τραβουσε κοντα της. Σημασια εχει πως οταν εκεινη "εφυγε" αυτος εμεινε μονος και δεν εφτιαξε ποτε τη ζωη του κι ηταν κατι που τον πειραζε. Παντως για να το σκεφτεσαι εχει αρχισει ηδη η αντιστροφη μετρηση οπότε δεν χρειαζεσαι γνωμες. Θα σου ελεγα να μη μεινετε φιλοι γιατι με τοσο δυνατα συναισθηματα δεν θα μπορεσεις να δοθεις στην επομενη και θα ειναι αδικο.

Μέχρι ένα σημείο το καταλαβαίνω να σε επηρεάζει η γνώμη των δικών σου αλλά είναι δική σου ή ζωή δεν μπορείς να επιλέγεις και να ζεις με βάση τα θέλω των άλλων. Λες δεκαετίες μεγαλύτερη οπότε κάπου στα 60 ; Εάν ήταν το ανάποδο θα το θεωρουσαν φυσιολογικό υποθέτω κι όχι ταμπού. Τέλος πάντων δεν χρωστάς εξηγήσεις στην οικογένεια σου ούτε την άδεια τους οποτε δεν βλέπω κανένα αδιέξοδο πέρα από το εάν επιθυμείς να δημιουργήσεις οικογένεια. Εκει υπαρχει ισως θεμα.Διαφορετικά να κάνεις αυτό που αισθάνεσαι αφου αγαπιεστε και ταιριάζετε τόσο πολύ είναι κρίμα να μην είστε μαζί.

Είσαι μπερδεμένος, ας προσπαθήσω να σε ξεμπερδέψω.
Θα βάλεις κάτω τον εαυτό σου και θα τον ρωτήσεις ποιές είναι οι πραγματικές προτεραιότητες για σένα :
- Το να είσαι πέρα από όλα τα άλλα με αυτή τη γυναίκα ;
- Η γνώμη των δικών σου και του περίγυρου ;
- Η παραγωγική σου ηλικία που πάει στράφι και αυτό θα φανεί κάποια στιγμή στο μέλλον ;
Ξεκαθάρισε τί από αυτά τα τρία σε νοιάζει περισσότερο και σου γράφω επιπλέον τα παρακάτω :
Όπως λες, αυτή η γυναίκα είναι τουλάχιστον 60 χρονών αυτή τη στιγμή. Μεγάλη διαφορά, που όσο περνούν τα χρόνια θα φαίνεται και στους δύο, ακόμα μεγαλύτερη. Και αν και δεν θέλω να σε προκαταβάλω, μόνο και μόνο που σκέφτεσαι μέσα σου από τώρα όλα αυτά που εξομολογείσαι, ήδη υποσυνείδητα έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για εκείνη.
Διαφορετικά, δε θα χρειαζόσουν συμβουλές · θα αρκούσε αυτό που λέει η καρδιά σου.
Σε αυτού του είδους τις σχέσεις, η γυναίκα γεμίζει με τα χρόνια πλήθος αρνητικά συναισθήματα όπως ζήλεια και ανασφάλειες, που τις φορτώνει όλο και περισσότερο στο σύντροφό της. Εκείνος με τη σειρά του, νοιώθει σιγά σιγά πως ασφυκτιά μέσα στη σχέση και αναζητά διεξόδους και "φρέσκο αέρα". Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει.
Κάτσε λοιπόν να κάνεις και μία ουσιαστική αυτοκριτική πριν προχωρήσεις στο ξεκαθάρισμα των τριών προτεραιοτήτων που σου έγραψα πιο πάνω.
Κυρίως, πάνω στην τάση σου να μπλέκεις σε αδιέξοδες καταστάσεις λόγω του ότι είσαι παρορμητικός (όπως γράφεις εσύ ο ίδιος).
Να θυμάσαι, ότι μερικές φορές είναι τελείως λάθος να ρισκάρεις στην αγάπη. Επειδή κάποιος "θα πληρώσει το μάρμαρο" στο τέλος και μάλιστα πολύ ακριβά.
Και μάντεψε : Από τους δυό σας, δεν θα είσαι εσύ αυτός !

Αν τη θες φίλε και σε καλύπτει τόσο, όσο λες, μείνε μαζί της. Δεν συναντάς κάθε μέρα έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορείς να επικοινωνείς έτσι σε κάθε επίπεδο.

Scroll to top icon