ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
31.7.2024 | 20:26

Αδιέξοδο

Είμαι στα 36 και μένω με τη μητέρα μου και τα δύο μου αδέρφια. Χάσαμε τον πατέρα μου πριν 1,5 χρόνο. Με την αδερφή μου οι σχέσεις μας είναι ανύπαρκτες. Για την ακρίβεια ποτέ δεν είχαμε καλές σχέσεις και από μικρή που ήταν πάντα μου φερόταν κακοποιητικά είτε με λόγια είτε ασκώντας μου βία. Μου έκοβε με το παραμικρό την καλημέρα κάτι που μπορεί να κρατούσε και 4 χρόνια. Τώρα δε μιλάμε φυσικά... σταμάτησε να μου μιλάει πριν 7 χρόνια για λόγους που μόνο η ίδια ξέρει και δε λέει. Να σημειωθεί εδώ ότι δείχνει να έχει ψυχολογικά προβλήματα και το λάθος ήταν που η μαμά μου κυρίως έβλεπε την αποκλίνουσα συμπεριφορά από τα παιδικά της χρόνια αλλά θεωρούσε πως είναι θέμα χαρακτήρα και μεγαλώνοντας θα ωρίμαζε... Κάτι φυσικά που δεν άλλαξε αλλά επιδεινώθηκε. Καθώς ακόμα είμαστε και οι τρεις ανύπαντροι και οι μισθοί ασταθείς και χαμηλοί για να νοικιάζαμε ο καθένας το δικό του σπίτι, η κατάσταση στο σπίτι είναι ασφυκτική. Δεν μπορώ πλέον όμως να υποφέρω την αρρωστημένη κατάσταση και ανακοίνωσα στη μαμά μου πως είτε παντρευτώ είτε όχι εγώ θα φύγω σε δικό μου σπίτι. Η απάντησή της ήταν - μιας και περιμένει να φύγουμε από το σπίτι μόνο σε περίπτωση γάμου - ότι " μόλις ξεπατώσουμε και τον άλλο γονιό, τότε ναι να φύγω". Δεν το περίμενα να μου πει τέτοιο πράγμα τη στιγμή που ξέρει ότι ο μπαμπάς έφυγε από καρκίνο και ότι η αδερφή μου έχει ψυχολογικά προβλήματα. Είμαι πολύ απογοητευμένη γιατί 1,5 χρόνο τώρα κάνω το παν να τη στηρίξω και έχω γίνει χαλί μιας και εργάζομαι από το σπίτι και δεν την άφησα ούτε στιγμή μόνη της. Σε αντίθεση με τον πατέρα μου που με καταλάβαινε, δεν έχω τέτοια απαίτηση από εκείνη γιατί είναι παιδί της. Δε θα ανεχτώ όμως να μου καταλογίζει ευθύνες για τίποτα. Μόνο λύπη αισθάνομαι και όσο περνάνε τα χρόνια απογοητεύομαι από δήθεν φίλους και συγγενείς και αισθάνομαι μόνη μου. Ο μόνος που με καταλαβαίνει και αναγνωρίζει την υπομονή μου είναι ο αδερφός μου.
3
 
 
 
 
σχόλια

κάνε αυτό που νομίζεις ότι είναι καλύτερο για σένα, χωρίς ανακοινώσεις και χωρίς να προετοιμάζεις το έδαφος. Βρες μια/έναν συγκάτοικο που να τα βρίσκετε μεταξύ σας και κάνε την ζωούλα σου. Μακριά κι αγαπημένοι.

Έχεις τα δικιά σου αλλά νομίζω ότι πρέπει να μπεις και στην θέση της λίγο. Είστε τρία παιδιά το ένα με ψυχολογικο προβλήμα και τα καταφέρνει με την δική σου κυριως στήριξη. Οπότε εάν φύγεις εσύ που δικαιολογημενα θέλεις τότε θα χάσει την πολύτιμη βοηθεια σου. Εάν έχεις κουραστεί εσύ φαντάζομαι πόσο θα έχει κουραστεί εκεινη και γι αυτο και ξεσπάει πάνω σου. Παρ όλα αυτά δεν χρειάζεται την άδεια της. Απλά δεν ξερω εάν έχεις υπολογίσει καλά τα έξοδα που απαιτούνται για να ζήσει κάνεις μόνος. Αν νομίζεις ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις σε αυτά τότε φύγε

Από όσα γράφεις, η μητέρα σου φαίνεται να έχει μεγαλύτερη αδυναμία στην αδελφή σου. Όπως και να έχει, το βλέπει όχι μόνο εγωιστικά, αλλά και εντελώς λανθασμένα. Το μόνο που τη δικαιολογεί κάπως, είναι πως ίσως ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το θάνατο του πατέρα σου και λόγω ανασφάλειας σού είπε αυτή την σκληρή κουβέντα.
Εσύ μη μασάς και μη δίνεις τόση σημασία. Σε μία άλλη στιγμή που θα κρίνεις ότι είναι η καλύτερη, να της το ξαναθέσεις και εννοείται, να το μεθοδεύσεις ώστε τελικά να το κάνεις.
Μίλα και με τον αδερφό σου που σε καταλαβαίνει και πείσε τον ότι δεν είναι πλέον θέμα υπομονής αφού αυτή έχει εξαντληθεί, προκειμένου να σε υποστηρίξει σε αυτή την απόφαση.
Έχεις δίκιο, με μία αδερφή που ίσως έχει ψυχολογικά και δε σου μιλά κάτω από την ίδια στέγη για 7 χρόνια, η κατάσταση είναι αφόρητη.
Στα 36 σου, είσαι αρκετά νέα για να κάτσεις να "θαφτείς" εκεί, αλλά ευτυχώς και αρκετά μεγάλη για να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου και να την αλλάξεις χωρίς να ακούς κανέναν.
Προχώρα, με ήρεμες και υπολογισμένες κινήσεις.

Scroll to top icon