ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.8.2024 | 02:16

Λιμερεντία

Πέντε μήνες πέρα δώθε σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία που έληξαν με την κηδεία. "Ναι μπαμπά, είμαστε καλά, μην ανησυχείς. Θα βγεις σύντομα. Άφησε τη νοσοκόμα να σε ξυρίσει, σου πηγαίνει." Αγχώνομαι όταν προσπαθώ να θυμηθώ την ημερομηνία που πέθανε και δεν μου έρχεται άμεσα. Η ψυχαναγκαστική μου άγκυρα. Έναν μήνα μετά ήρθε μία δεύτερη κηδεία. Αυτή ήταν ανακουφιστική. Πρώτη φορά κάθομαι στον καναπέ του σαλονιού ήρεμος, σπρώχνω μακριά μου την χαρτούρα με το χέρι και αναλογίζομαι ότι επιτέλους τελείωσε όλο αυτό. Μετά νέο κακό. Καθόμαστε με την κοπέλα μου αργά το βράδυ στο αυτοκίνητο και της λέω τι συνέβη. Έτρεμαν τα χέρια μου. Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι θα μου συνέβαινε κάτι τέτοιο. Είχα ήδη αποφασίσει ότι θέλω να καπνίσω ενώ εκείνη με συμβούλευε υπομονετικά. Η σχέση είχε δείξει ότι δεν τραβούσε πολύ πριν από εκείνο το βράδυ. Λίγους μήνες αργότερα αποφασίζουμε να συζητήσουμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο και χωρίζουμε. Ανάβω ένα πούρο κάτω από το σπίτι της και τα δάκρυα κόβονται απότομα καθώς με παίρνει τηλέφωνο ο κολλητός μου για να τα πούμε. Όχι πολύ καιρό μετά, η αυτιστικούλα που μου αρέσει πήρε βαθειές ανάσες, ανασυγκροτήθηκε και μου είπε "όχι". Δεν το περίμενα. Στο κεφάλι μου οι ομοιότητες μας αποτελούσαν κάποιο είδος εγγύησης ότι θα με βλέπει και αυτή με τον ίδιο τρόπο. Apparently not. Είναι κωμικό το πως εξελίσσεται όλο αυτό. Είμαι θεατής σε αυτό που είχα σκεφτεί ότι θα ήταν το χειρότερο δυνατό σενάριο με αυτήν την κοπέλα. Όχι απλά η απόρριψη. Τα σημάδια είναι εκεί και το βλέπω να έρχεται σαν punchline από ένα σύμπαν που θέλει να σβήσει τον παιδικό εγωισμό μου. Έχουν συμβεί και άλλα που δεν έχω την ενέργεια να αναλύσω με αρκετά ασαφή τρόπο ώστε να ταιριάζουν σε ένα ανώνυμο post. Ίσως και αυτά που έγραψα να μην είναι αρκετά ασαφή. Απλά κάπως έπρεπε να τα εκφράσω μήπως και καταφέρω να κοιμηθώ απόψε. Κατέληξα λοιπόν σήμερα ότι ολόκληρη η ζωή μου, με εξαίρεση την υγεια μου (υποθέτω), βρίσκεται σε χάος. Έχω μαζέψει με τα χέρια μου ένα σακατεμμένο πράμα, έχω τυλίξει τα κομμάτια του με κολλητική ταινία για να δίνει την ψευδαίσθηση της συνοχής και προσπαθώ μάταια να το ταιριάξω σε ένα περιβάλλον που δεν συνεργάζεται.
7
 
 
 
 
σχόλια

Έχεις συγγραφικό ταλέντο, αυτό είναι σίγουρο.
Και ταλέντο στην ασάφεια.
Διαφωνώ εκεί που την λες ''αυτιστικούλα'' λόγω στιγματισμού του όρου αλλά κατά τ'' 'αλλά congrats για το γενικό feeling του κειμένου.
Να βρεις ό,τι ψάχνεις (ή και όχι).
Μπράβο και για τον τίτλο.
Ενδιαφέρων τύπος δείχνεις αν μη τι άλλο.

Το "χάος της ζωής σου" όπως το περιγράφεις, ταιριάζει απόλυτα με το χάος στο γραπτό σου λόγο, καθώς και με το ύφος της εξομολόγησης.
Αλλά, αφού θεωρείς ότι έχεις ακόμα την υγεία σου, αυτό είναι το βασικό.
Συνέχισε να γράφεις · η συγγραφή απελευθερώνει και λειτουργεί απολυτρωτικά πάνω στις εμμονές.

"Έχω μαζέψει με τα χέρια μου ένα σακατεμμένο πράμα, έχω τυλίξει τα κομμάτια του με κολλητική ταινία για να δίνει την ψευδαίσθηση της συνοχής και προσπαθώ μάταια να το ταιριάξω σε ένα περιβάλλον που δεν συνεργάζεται."

Ήθελα να σου γράψω ότι διαβάζοντας όλη την εξομολόγησή σου κάηκε ο εγκέφαλος μου (δεν κατάλαβα τίποτα κυριολεκτικά) αλλά μετά διάβασα την τελευταία περίοδο και είδα τη ζωή μου και τον εαυτό κου να περιγράφεται σε αυτές τελευταίες αράδες της εξομολόγησής σου.

Scroll to top icon