ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.8.2024 | 17:46

Συμβουλή

Δεκαέξι χρονών είχα μια συμμαθήτρια, η οποία ήταν πανέμορφη. Ξεκινήσαμε να κάνουμε παρέα και κάποια στιγμή της εξέφρασα το ενδιαφέρον μου και αυτή το πήρε στην πλάκα. Εγώ ήμουν αρκετά καλός μαθητής, κοντός όμως και ασχημούτσικος, όπως μου έλεγαν οι γονείς μου, αλλά είχα μια προσωπικότητα και τους έγραφα όλους εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Ήθελα να περάσω στο Πανεπιστήμιο και πέρασα από τους πρώτους. Η κοπέλα πέρασε σε άλλη Σχολή. Συνεχίσαμε να κάνουμε παρέα, αν και πάντοτε με έθετε σε δεύτερη μοίρα - ναι μεν με συμπαθεί, αλλά έχει πολλούς καλύτερους για να περάσει όμορφες στιγμές. Και μου μιλούσε για τον χ,ψ,ζ τύπο που πέρασε μαζί του μέρα/ες, βδομάδες ή και μήνες. Όλοι αυτοί ήταν μηδενικά στα δικά μου τα μάτια και συμφωνούσαμε γενικώς ότι δεν αξίζουν, αλλά ποτέ δεν μου έδωσε μια ευκαιρία διότι με θεωρούσε κατώτερο σωματικά, από ό,τι καταλαβαίνω. Είμαι κοντός, 1,60, αλλά δεν είμαι και ο κουασιμόδος, ούτε τόσο χάλια. Για να μην σας κουράζω θα έλεγα 20 χρόνια μετά ότι υπέστην μια κακοποίηση για την οποία φταίω ο ίδιος και όχι εκείνη, διότι άκουγα όλα τα γκομενικά της με απίστευτες λεπτομέρειες, έχοντας την εντύπωση ότι κάποια στιγμή θα με εκτιμήσει, διότι ήμουν εντάξει απέναντί της. Κάποια στιγμή έπιασα δουλειά - διευθυντική θέση - σε μεγάλη εταιρεία στο αντικείμενό μου, και μάλιστα εκείνο τον καιρό είχα και μια σχέση με μια κοπέλα λίγο μικρότερη η οποία δεν είχε τελειώσει ΑΕΙ. Η άλλη κοπέλα είχε τελειώσει ΑΕΙ. Όταν βγήκαμε με παρέα, ήταν η πρώτη φορά που εγώ έφερνα σχέση και μια από τις λίγες όπου η άλλη κοπέλα δεν έφερνε σχέση, μίλησε με πολύ προσβλητικά λόγια για το επίπεδο της σχέσης μου και της είπε χύμα στο κύμα ότι εμείς είχαμε συμφωνήσει από τα 16 ότι θα παντρευόμασταν. Αυτό ήταν ένα μεγάλο ψέμα, αλλά η κοπέλα αυτή απομακρύνθηκε και με χώρισε χωρίς να δεχτεί δεύτερη κουβέντα. Αυτή η στάση της κοπέλας ήταν η μόνη σοβαρή στάση που βρήκα μπροστά μου στα 20 χρόνια μετά το σχολείο. Όταν μετά από μερικές ημέρες ρώτησα την άλλη κοπέλα γιατί το έκανε αυτό μου είπε ότι αυτή ήταν η αλήθεια της και ότι πάντα μαζί μου ήθελε να είναι. Εκεί ξέσπασα και της είπα τότε τι ήταν ο α,β,γ,δ,ε... ν που την συνόδευαν όλα αυτά τα χρόνια και μου είπε πως ήταν ένα τεστ για να δω πόσο πιστός είμαι. Αποχώρησα χωρίς να της πω απολύτως τίποτα και πλέον παρακολουθούμαι εντατικά από συνάδελφο ψυχίατρο, λαμβάνοντας την απαραίτητη αγωγή για να ορθοποδήσω, με εντατικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας. Θα ήθελα να σας πω το εξής. Όταν σας κάνουν τη μούρη κρέας, όταν σας υποδουλώνουν και το νιώθει η ψυχή σας μην αναρωτιέστε αν κάνατε εσείς το λάθος, όσο και αν νομίζετε ότι αγαπάτε το άλλο πρόσωπο. Κάνετε λάθος.
7
 
 
 
 
σχόλια

Ψεμματα σου λεει. Δεν σε θελει. Ποτε δεν σε ηθελε. Τωρα που πλησιαζει τα 40 φοβαται μη μεινει γεροντοκορη, κοιταει να καβατζωθει. Ειδικα αν εχεις μια διευθυντικη θεση. Σε θεωρει και αφελη, αρα ευκολα χειραγωγησιμο. Ο ερωτας μας κανει πολλες φορες αφελεις. Απομακρυνσου αμεσα απο μια κακοποιητικη γυναικα.

Διάβασα το "Εκεί ξέσπασα και της είπα τότε τι ήταν ο α,β,γ,δ,ε... ν που την συνόδευαν όλα αυτά τα χρόνια και μου είπε πως ήταν ένα τεστ για να δω πόσο πιστός είμαι" και νευρίασα. Ψυχοπαθής ναρκισσίστρια με σαδιστική ΚΑΙ χειριστική συμπεριφορά ΚΑΙ μανίες/εμμονές. Σου αξίζει κάτι καλύτερο. Σεβάσου τον εαυτό σου και ξέχνα την!

Συγγνώμη κιόλας αλλά δεν βλέπω καμία κακοποίηση το μόνο που διακρίνω είναι χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποιθηση. Δεν σε ανάγκασε κανένας να συναναστρεφεσαι μαζί της και να ακούς για τα ερωτικά της από την στιγμή που δεν την έβλεπες σαν φίλη. Οπότε δεν σε υποδούλωσε ούτε σου έκανε την μούρη κρέας. Είπε μια μπαρούφα για να δικαιολόγηθει επειδή ζήλεψε την σχεση σου. Η δε πρώην σου επίσης γιατί σε χώρισε χωρίς δεύτερη κουβέντα; Μήπως επειδή όταν την προσέβαλε η φίλη σου δεν την υπερασπιστήκες; Δεν την πήρες να φυγετε; Μήπως συνεχίσες να είσαι φίλος με την κοπελα που την προσεβαλε; Ένας αχταρμάς κοινώς, τουλάχιστον ζητησες βοηθεια και την έβγαλες από την ζωή σου έστω και αργά.

ε οχι ρε φίλε καθίσες και ταραξες το είναι σου για αυτήν κ τις προβληματαρες της Μα τι στο καλό ΕΓΩΙΣΜΟΣ ρεεεε ξυπνατε Δεν θέλουν μια δεν θέλετε 100 κ κάθεστε κ κοιτάτε απο την κάθε μλκσμενη (ισχύει και για τις γυναίκες αυτό που τρέχετε πίσω απ τον κάθε κρετινο)

"Συνάδελφος ψυχίατρος", άρα είσαι και εσύ ψυχίατρος ή τουλάχιστο γιατρός.
Απλά, σου ήταν αφόρητο να παραμένεις για 20 χρόνια στη friendzone · παραδέξου το :
"Συμφωνούσαμε γενικώς ότι δεν αξίζουν" γράφεις, επομένως πέρα από τις δικές σου καθαρά ιδιοτελείς προθέσεις (τις οποίες είχε απορρίψει εξαρχής ολοφάνερα), της έκανες επιπλέον γνωστές άμεσα ή έμμεσα τις απόψεις σου και για όσους έβρισκε · επειδή όμως είχες εκδηλώσει από την αρχή πώς την έβλεπες, έπαιρνε τάχα μου το μέρος σου ότι δεν αξίζουν ώστε να μην το παίρνεις κατάκαρδα και νοιώθεις κατώτερος · ενώ από την άλλη, εσύ έδενες "σκοινί κορδόνι" τις δηλώσεις της σαν άλλη Πηνελόπη που υφαίνει νυφικό προσμένοντας τον Οδυσσέα...
Και αφού σε άφησε ελεύθερο να βγάζεις όσο κομπλεξισμό διέθετες απέναντί της για 20 ολόκληρα χρόνια ενώ παράλληλα είχες γίνει στενός κορσές (και ας λες πως ήσουν εντάξει μαζί της), στο "φύλαγε" μία και καλή μαζεμένο όταν μετά από όλα τα προηγούμενα της παρουσίασες τη σχέση σου.
Τότε εσύ, πέφτοντας από τα σύννεφα ξέσπασες και της είπες εκ νέου "τί ήταν ο α, β, γ, δ, ...ν που την συνόδευαν όλα αυτά τα χρόνια" και νόμιζες με αυτό ότι θα ανακαλύψει...την Αμερική.
Καλά σου είπε στη συνέχεια, και φαντάζομαι θα γέλαγε μέσα της την ώρα που στό 'λεγε. Νόμιζες τόσα χρόνια πως ο κόσμος όλος περιστρέφεται γύρω από σένα, είδες όμως μία και καλή ότι δεν είναι έτσι.
Οπότε, τη "συμβουλή" για το ποιος κάνει τη μούρη κρέας σε ποιον, άστην καλύτερα στην άκρη.

Scroll to top icon