ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.9.2024 | 16:33

Είμαι στεναχωρημένη.

Όσα με στεναχωρούν,δεν εξαρτώνται από εμένα.Έχω την ελπίδα ότι κάποια πράγματα ίσως αλλάξουν,χωρίς να είμαι αισιόδοξη όμως.Μου λείπουν πολύ κάποια άτομα από το παρελθόν,μου λείπει η θαλπωρή που ένιωθα κοντά τους.Η στεναχώρια μου γινόταν πιο μικρή.
5
 
 
 
 
σχόλια

Ξέρεις, μπορεί τα πράγματα που σε στεναχωρούν να μην εξαρτώνται από εσένα, αλλά υπάρχει ένα μικρό μυστικό: ούτε η ηρεμία εξαρτάται από τους άλλους. Οι αναμνήσεις σου δίνουν ζεστασιά, αλλά αυτό που μπορείς να δημιουργήσεις τώρα είναι δικό σου και μόνο. Αν δεν μπορείς να αλλάξεις όσα σε βαραίνουν, μπορείς τουλάχιστον να σταματήσεις να περιμένεις να ελαφρύνουν από μόνα τους. Η ζωή γίνεται καλύτερη όταν σταματάς να περιμένεις από κανέναν να λύσει τα δικά σου προβλήματα. Και τότε, όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, γίνεται πιο απλή – γιατί ξαφνικά, όλα τα μεγάλα βάρη αποκτούν λιγότερη σημασία.

Σου εύχομαι αν δε γίνεται να υπάρξεις ξανά στη ζωή των ατόμων που λες ότι είχες στο παρελθόν, τουλάχιστον να είσαι από τους τυχερούς ανθρώπους που η ζωή εμφανίζει νέους ανθρώπους στη θέση αυτών που σου πήρε μακριά.
Ή που τέλος πάντων με κάποιο τρόπο δεν υπάρχει ποτέ έλλειψη ανθρώπων στη ζωή σου.
Είναι πολύ σημαντικό γιατί όσο κι αν πονάς για το παρελθόν, τουλάχιστον έχεις κάποιους ανθρώπους να συζητάς, ακόμα κι αυτό, δηλαδή το ότι σου λείπουν κάποιοι από το παρελθόν σου.
Αν σου συμβαίνει αυτό έχεις τουλάχιστον κάτι.
Κατά τα άλλα σου εύχομαι καλή δύναμη.

Ένας σοφός άνθρωπος είπε κάποτε το εξής : "Μόνο δύο ειδών πράγματα στη ζωή δε με στεναχωρούν · αυτά που έχουν γίνει και αυτά που δεν έχουν γίνει".
Όσο για αυτά που σε στεναχωρούν τώρα και δεν εξαρτούνται από σένα, κράτα τις ευχάριστες αναμνήσεις από το παρελθόν και παίρνε δύναμη από εκεί.

Προσπάθησε να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν για να ξεχνιέσαι. Μην μένεις στο παρελθόν. Για να μην είναι δίπλα σου οσοι σου λειπουν θα υπάρχει λόγος. Προχώρα και βρες ανθρώπους που θα σε νοιάζονται και θα είναι εκεί για σένα.

Scroll to top icon