Η φωτογράφος Αιμιλία Παναγιώτου μας μιλάει για τη δουλειά της και την πόλη!

Facebook Twitter
0


Η Αιμιλία Παναγιώτου είναι φωτογράφος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή, στις 20:00 θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσής της "Replika" στο Coo bar. Με αυτή την αφορμή μίλησε για τη δουλειά της και για το πώς βλέπει τη Θεσσαλονίκη.

Πες μας λίγα λόγια για εσένα και για την έκθεση.  Τί θα δει κάποιος
που θα έρθει;
Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Σπούδασα στην Αθήνα, αλλά επέλεξα να επιστρέψω στην πόλη μου, τη Θεσσαλονίκη. Το θέμα της έκθεσης είναι το πως επηρεάζει την προσωπικότητά μας η σύγχρονη ζωή στα μεγάλα αστικά κέντρα. Χάνουμε τον εαυτό μας, γινόμαστε απρόσωποι. Αυτό θα δει κάποιος στην έκθεση. Εικόνες ανθρώπων σαν "Ρέπλικες".


Με ποιο τρόπο έχει επηρεάσει τη δουλειά σου η Θεσσαλονίκη;

Για μένα η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη ζωντανή με κόσμο δραστήριο και ανήσυχο που διψά για νέα πράγματα. Αυτό συν ότι είναι αρκετά ανθρώπινη και μπορώ και κινούμαι σχετικά ευέλικτα επηρεάζει θετικά τη δουλειά μου και τον τρόπο που ζω.


Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σημείο στην πόλη που σε εμπνέει;
Θεωρώ το Καπάνι ένα μέρος γεμάτο χρώμα και ζωή.


Ποιους φωτογράφους θαυμάζεις και ποιοι έχουν επηρεάσει το τρόπο που φωτογραφίζεις;
Όταν είδα εικόνες του Gregory Crewdson νομίζω ότι επηρεάστηκα αρκετά. Μου αρέσει πολύ, επίσης, η δουλειά της Julia Fullerton-Batten.


Υπάρχει κάποιο τραγούδι το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν
soundtrack της Θεσσαλονίκης;
Επειδή η Θεσσαλονίκη αναδιοργανώνεται (θέλω να πιστεύω) και έχει και αρκετά νέο κόσμο, ίσως το "The Youth" από Mgmt θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν soundtrack, έχει ακουστεί και αρκετά στα μπαρ της πόλης...



Ποια είναι η αγαπημένη σου διαδρομή μέσα στην πόλη. Αν μπορούσες να εξαφανίσεις ένα κτήριο ή ένα μνημείο, ποιο θα ήταν αυτό;

Μ' αρέσει να περπατάω στο κέντρο και στην παραλία. Δε θα εξαφάνιζα τίποτα. Όλα είναι ιστορία. Θα μου άρεσε όμως αν στο κέντρο της πόλης, όπως στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, κάποια κτήρια διατηρούνταν αντί να ρημάζουν όπως σήμερα.



Οι φωτογραφίες είναι από την έκθεση

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ