Bon Iver

Bon Iver Facebook Twitter
0

Bon Iver, αμερικάνική indie folk μπάντα που συγκροτήθηκε από τον Justin Vernon το 2007 και κατάφεραν από την underground σκηνή να βρεθούν στα σαλόνια των grammys.

 

Το τελευταίο τους, ομότιτλο άλμπουμ, κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2011 και έκανε μεγάλη αίσθηση. Απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, απέκτησε αρκετούς πιστούς fan και πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων Grammy καλύτερου νέου καλλιτέχνη, καλύτερου εναλλακτικού άλμπουμ και υποψηφιότητα για δίσκο της χρονιάς.

 

 

 

 

Με μεγάλη ανυπομονησία, τελικά τους άκουσα την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου σε έναν εξαιρετικό και ιστορικό χώρο, το Ράδιο Σίτυ της Νέας Υόρκης. Η βραδιά αυτή ήταν μια απο τις πέντε εμφανίσεις που πραγματοποίησαν στη Νέα Υόρκη  και οι οποίες αποτελούν και το τέλος της Αμερικάνικης περιοδείας τους, μιας και στη συνέχεια έρχονται στην Ευρώπη. Η βραδιά αυτή έτυχε να προβληθεί live από το youtube και ολόκληρο το σέτ ήταν διαθέσιμο μέσω streaming για δύο εικοσιτετράωρα.

 

 

 

 

Η μπάντα αποτελούνταν από συνολικά 9 μουσικούς οι οποίοι κατάφεραν να εκφράσουν ο καθένας την μοναδικότητά του στον ήχο δημιουργώντας όμως συγχρόνως ένα ενοποιημένο και ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια υπήρχαν μικρά κενά με σόλο από βιολιά και σαξόφωνα τα οποία συνέδεαν άρτια τα κομμάτια μεταξύ τους. Εντυπωσιακός ήταν ο τρόπος που οι Bon Iver δημιουργούσαν συναισθήματα και εικόνες μέσω του ήχου τους.

 

 

 

 

Όσον αφορά τη σκηνική εμφάνιση, υπήρχε πολύ χαμηλός φωτισμός ο οποίος έδινε έμφαση στον ήχο και όχι στον καλλιτέχνη. Σε κάποια σημεία όμως δεν μπορούσες να διακρίνεις την μπάντα (ούτε κάν στη βιντεοσκόπηση) γεγονός το οποίο μπορούσε να γίνει ενοχλητικό. Ένα μικρό σκηνικό με υφάσματα και φωτάκια το οποίο με κάποιες minimal προβολές και φωτισμούς συμπλήρωνε την όλη ατμόσφαιρα. Ο ίδιος ο χώρος του Ράδιο Σίτυ επίσης προσέθεσε αίσθηση δέους και μια επιπλέον ομορφιά στη συναυλία και φυσικά συντέλεσε την μαγικότατα της βραδιάς.

 

 

 

 

Σημαντική παρατήρηση είναι η ένθερμη ανταπόκριση του κοινού. Ο κόσμος φαινόταν διαφορετικός από άλλες συναυλίες, ένιωθες μία περίεργη έκφραση σεβασμού και θαυμασμού. Επίσης υπήρχε διαδραστικότητα μιας και παρόλο τον μεγάλο αριθμό του κοινού, που ήταν περίπου 6000, ο Justin Vernon κρατούσε επαφή, άκουγε, απαντούσε και μίλαγε με το κοινό.

 

 

 

 

 

Σε γενικές γραμμές οι Bon Iver ανταποκρίθηκαν απόλυτα στις προσδοκίες όλων με τον πολύ άρτιο ήχο, τον συντονισμό της ομάδας και το φωνητικό επίπεδο. Τέλος, νομίζω πως ήταν από τις ‘συλλεκτικές’ εμφανίσεις του Vernon αφότου ξύρισε το μούσι – σήμα κατατεθέν

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ