Κερδίστε προσκλήσεις για την πρεμιέρα της ταινίας «Χοντρός και Λιγνός»

Το κωμικό δίδυμο που άφησε ιστορία επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

LIFOTEAM 14.1.2019 | 10:00

Το κωμικό δίδυμο που άφησε ιστορία επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για να μας διηγηθεί μια κρυφή αλλά και πολύ τρυφερή σελίδα της ιστορίας του. Η κινηματογραφική βιογραφία σε σενάριο Τζεφ Πόουπ και σκηνοθεσία του Τζον Σ. Μπέιρντ παρουσιάζει ένα εύστοχο πορτρέτο της δυνατής φιλίας των δύο αντρών, ενώ αποτίνει έναν συγκινητικό φόρο τιμής σε αυτούς τους θρύλους της κωμωδίας.

 

Στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους θα απολαύσουμε τους εξαιρετικούς Τζον Σ. Ράιλι και Στιβ Κούγκαν, καθώς μεταμορφώνονται αριστοτεχνικά στο εμβληματικό δίδυμο που έγραψε ιστορία από τα τέλη της δεκαετίας του 1920 μέχρι τα τέλη του 1940. Η LiFO και η Tanweer σας χαρίζουν 20 διπλές προσκλήσεις για να παρακολουθήσετε την πρεμιέρα της ταινίας ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΑΙ ΛΙΓΝΟΣ (Stan & Ollie) που θα γίνει στο Αθήναιον τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 19:30!

 

Κερδίστε προσκλήσεις για την πρεμιέρα της ταινίας «Χοντρός και Λιγνός»

 

Η ταινία ξεκινά όταν η χρυσή εποχή τους ως βασιλιάδες της κωμωδίας στο Χόλιγουντ έχει πλέον περάσει. Οι εμβληματικοί Σταν και Όλι, όπως ήταν τα λιγότερα γνωστά στο ελληνικό κοινό ονόματά τους, περιοδεύουν τότε στη Μεγάλη Βρετανία σε μία απεγνωσμένη απόπειρα να δώσουν νέα πνοή στην καριέρα τους. Αυτή η κωμική δύναμη της φύσης συγκεντρώνει ορδές θαυμαστών που γοητεύονται από τις ξεκαρδιστικές ερμηνείες των δύο θρύλων!

 

Όμως, καθώς η περιοδεία πλησιάζει στο μεγάλο φινάλε, το δίδυμο αντιμετωπίζει απειλητικά φαντάσματα του κοινού παρελθόντος. Οι δύο άντρες, που νιώθουν ότι το κύκνειο άσμα πλησιάζει, έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξανά πόση αγάπη τρέφει ο ένας για τον άλλον.

 

Ο Σταν Λόρελ και ο Όλιβερ Χάρντι θεωρούνται ένα από τα σπουδαιότερα κωμικά δίδυμα στην ιστορία του κινηματογράφου. Ανάμεσα στο 1927 και το 1950 έκαναν πάνω από 107 κινηματογραφικές εμφανίσεις ορίζοντας την έννοια του κωμικού διδύμου με τη μεταδοτική χημεία τους και τα ξεκαρδιστικά νούμερα που έμοιαζαν αβίαστα. Το δίδυμο ανήκε στους λίγους σταρ του βωβού κινηματογράφου που επιβίωσε και έλαμψε και στην εποχή του ομιλούντος κινηματογράφου!

 

Κερδίστε προσκλήσεις για την πρεμιέρα της ταινίας «Χοντρός και Λιγνός»


Ο σεναριογράφος της ταινίας, Τζεφ Πόουπ, είχε μία συλλογή με τα έργα τους και ξεκίνησε να αναζητά την αλήθεια πίσω από τα ινδάλματα ανακαλύπτοντας έτσι τους ανθρώπους πίσω από τους θρύλους. Ενώ λοιπόν ο Χάρντι έπαιρνε τον έλεγχο μπροστά στον φακό ενώ ο Λόρελ ήταν το δημιουργικό μυαλό που επέβλεπε κάθε όψη της παραγωγής.

 

Η ταινία αποκαλύπτει ωστόσο ότι, ενώ το δίδυμο στη δουλειά ήταν αχώριστο, εκτός φακού ήταν απλώς δύο συνάδελφοι. «Δεν ήταν ποτέ πραγματικά κοντά, μέχρι που ξεκίνησαν τις περιοδείες και ζούσαν με τα λιγοστά τους χρήματα. Η ταινία δείχνει πώς ήρθαν κοντά στη ζωή» λέει ο σεναριογράφος.

 

Η ταινία θα προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 24 Ιανουαρίου 

 

Για να πάρεις μέρος κάνε follow στον λογαριασμό της LiFO στο instagram (@lifomag) και στείλε direct message (DM) γράφοντας «ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΑΙ ΛΙΓΝΟΣ» και το ονοματεπώνυμό σου. Οι νικητές έχουν ενημερωθεί μέσω DM στο Instagram.

*Οι προσκλήσεις αφορούν την avant premiere που θα γίνει στο Αθήναιον τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 19:30 (ώρα έναρξης: 20:00)

 

Κερδίστε προσκλήσεις για την πρεμιέρα της ταινίας «Χοντρός και Λιγνός»

Οδηγός Σινεμά