«Πού Χάθηκες, Μπερναντέτ»: Η Κέιτ Μπλάνσετ νοσταλγεί το παρελθόν της

Η ηρωίδα της διπλανής πόρτας λέγεται Μπερναντέτ Φοξ

LIFOTEAM 3.9.2019 | 10:00

Από τον σκηνοθέτη του Boyhood έρχεται μια υπέροχη ανθρωποκεντρική ιστορία με έμφαση στα ανεκπλήρωτα όνειρα που σου χτυπούν την πόρτα τη στιγμή που δεν το περιμένεις. Όλοι, λοιπόν, αναρωτιούνται: «Πού Χάθηκες, Μπερναντέτ».


Ο αγαπητός του κοινού Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ έχει μεταφέρει παλαιότερα στην οθόνη ιστορίες που συχνά είχαν στο επίκεντρο ιδιαίτερους χαρακτήρες. Από τη δεκαετία του '90 με τα «Νεανικά Μπερδέματα» και την «Άγρια Νύχτα στη Μικρή Πόλη» μέχρι και την περίφημη τριλογία «Πριν το Ξημέρωμα», «Πριν το Ηλιοβασίλεμα» και «Πριν τα Μεσάνυχτα» –το οποίο γυρίστηκε και στη χώρα μας– ο Λινκλέιτερ εστίαζε πάντα στους χαρακτήρες των ταινιών του. Η νέα του ταινία «Πού Χάθηκες, Μπερναντέτ» το επιβεβαιώνει από κάθε άποψη.

 

«Πού Χάθηκες, Μπερναντέτ»: Η Κέιτ Μπλάνσετ νοσταλγεί το παρελθόν της

 


Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Κέιτ Μπλάνσετ στο ρόλο της ηρωίδας του τίτλου. Η Μπερναντέτ ζει πια μια συμβατική ζωή με τον σύζυγό της και τη 13χρονη κόρη τους. Έχει αποστασιοποιηθεί από την τέχνη της αρχιτεκτονικής που κάποτε την ανέδειξε και είναι θέμα χρόνου να κάνει την απαραίτητη επιστροφή της. Η διάσημη ηθοποιός είναι γνωστό πως δεν περιορίζεται σε στερεότυπους ρόλους και δοκιμάζει να υποδυθεί διαφορετικούς χαρακτήρες επί της οθόνης, πάντα με επιτυχία. Ανήσυχη και με ευαισθησίες, η Μπλάνσετ καταπιάνεται με κάθε ρόλο και δίνει σε κάθε της ερμηνεία τον αντίστοιχο «τόνο» που χρειάζεται.

 

«Πού Χάθηκες, Μπερναντέτ»: Η Κέιτ Μπλάνσετ νοσταλγεί το παρελθόν της


Η θεματική των χαμένων ονείρων έχει απασχολήσει πολλούς δημιουργούς του κινηματογραφικού χώρου. Με τη συνεργασία αυτή, ο Λινκλέιτερ και η Μπλάνσετ καταφέρνουν να δώσουν στο κοινό ένα δίλημμα και μια απόφαση που θα χρειαστεί να πάρει η Μπερναντέτ για να προχωρήσει τη ζωή της πριν να είναι αργά. Άραγε, είναι αδύνατον για κάποιον να επιστρέψει σε αυτό που τον έκανε χαρούμενο; Τι θυσίες χρειάζεται να κάνει για να το πετύχει; Και, τέλος, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις πάνω του και στους γύρω του; Την απάντηση θα δώσει η χαρισματική ηρωίδα.

 

5 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από την ODEON και την AUDIOVISUAL


Δείτε το τρέιλερ:

 
Οδηγός Σινεμά