Gill Manly, tribute to Nina Simone

H καταπληκτική φωνή της Gill Manly, ταξιδεύει μέχρι τη χώρα μας για να ταξιδέψει το κοινό του Gazarte στον κόσμο της soul και των Blues.

LIFOTEAM 7.3.2014 | 00:00

Είναι γεγονός πως κάθε προσπάθεια για να επαναφέρουμε στη μνήμη μας στιγμιότυπα από τη ζωή και τις δημιουργίες της θρυλικής Nina Simone, αποτελεί κάτι σαν μυσταγωγία. Μια συγκινησιακή ατμόσφαιρα, μελωδίες που όλοι μας έχουμε συνδυάσει με ιστορίες που θέλουμε να θυμόμαστε, ή να ξεχάσουμε και πάνω απ΄όλα η προσπάθειά μας να κρατήσουμε την μουσική που αγαπάμε τόσο ζωντανή, ώστε να μη χαθεί ποτέ.

Οι ιστορικές εμφανίσεις της Nina Simone στο Ronnie Scott's, έχουν μείνει στο αρχείο της παγκόσμιας μουσικής ως κάτι το ανεπανάληπτο. Οι καταπληκτικές της ερμηνείες και ο μοναδικός της τρόπος να τραγουδάει πρώτα με την ψυχή και μετά με τη φωνή της, σκιαγραφούσαν τα χαρακτηριστικά μίας καλλιτέχνιδας που πρόκειται να αποτελέσει έμπνευση για πολλούς καλλιτέχνες, και μη. Η ιστορία την δικαίωσε. Αυτή την ατμόσφαιρα, το συναίσθημα και τη ζωτικότητα των συναυλιών της Nina, έρχεται μετά από πολλά χρόνια να μας μεταδώσει ίσως η πιο κατάλληλη για την περίσταση Gill Manly.

Έπειτα από την Sold Out παράστασή της στο Ronnie Scott's με τίτλο"Nina Simone Songbook", η καταπληκτική φωνή της Gill, ταξιδεύει μέχρι τη χώρα μας για να ταξιδέψει το κοινό του Gazarte στον κόσμο της soul και των Blues, με οδηγό της την αγάπη για την ιστορία της μεγάλης της έμπνευσης, και όπλο της μία φωνή που είναι ικανή να συγκινεί, να εμπνέει και να ταξιδεύει. Αυτή είναι η Gill Manly.

Αποτελεί μία από τις πιο πολυσυζητημένες φωνές της τελευταίας εικοσαετίας στη σκηνή του Λονδίνου και σίγουρα όχι άδικα. Ο τελευταίος της δίσκος "The Lies of Handsome Men" αποτελεί ένα πραγματικό διαμάντι. Μία μουσική κυκλοφορία γεμάτη από στιγμιότυπα-συνθέσεις αγαπημένων της συνθετών. Μιλώντας για ονόματα όπως  Michel Legrand, Dave Friscberg και Dudley Moore, σε συνδυασμό με την ανεπανάληπτα αισθαντική φωνή της Gill, καταλαβαίνει κανείς, πως κάτι καινούριο και εξαιρετικά εμπνευσμένο γεννιέται. Έζησε και διδάχθηκε τη μουσική πλάι σε σημαντικά ονόματα, όπως Eartha Kitt,Mark Murphy, Tony Bennett . Έχτισε ένα τεράστιο ρεπερτόριο, αλλά και ένα προσωπικό στυλ τόσο χαρακτηριστικό, που παρόλο το μουσικό υπόβαθροτο οποίο την όριζε, πάντα είχε κάτι νέο να προσφέρει. Κάτι το οποίο της χάρισε τη δική της θέση, και μία μεγάλη μερίδα φανατικού κοινού στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και παγκοσμίως.

ΠΟΤΕ07/03/2014 - 07/03/2014
ΠΟΥGAZARTE
Οδηγός Μουσικής