Kitten & The Hip Live

Οι Kitten & The Hip από το Brighton έρχονται απόψε το βράδυ στo Τiki.

LIFOTEAM 17.11.2013 | 00:00

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου η Enter Events παρουσιάζει στην Ελλάδα μια από τις πιο φρέσκες κι ανερχόμενες μπάντες στο χώρο του Electroswing. Κατ' ευθείαν από το Brighton το εκρηκτικό δίδυμο των Kitten & the Hip έρχεται να σας προσφέρει ισχυρές δόσεις από Bubblegum Pop και Electro Swing όπως δεν τις έχετε ακούσει ποτέ πριν.

Όταν το 2011 ο πολυπράγμων Ashley Slater συναντούσε την τραγουδοποιό Kitten Quinn και ξεκίνησαν τη συνεργασία τους για να γράψουν τραγούδια κανείς δε περίμενε ότι ο συνδυασμός τους θα αποδεικνυόταν τόσο καλός, εκρηκτικός κι απρόβλεπτος που θα τους οδηγούσε στο να σχηματίσουν τους Kitten & the Hip.

Αξίζει ιδιαίτερης μνείας ο Ashley Slater που έχει διανύσει μια μεγάλη διαδρομή στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας κι έχει συνεργαστεί με μερικά από τα καλύτερα ονόματα παγκοσμίως. Λάτρης του τρομπονιού ξεκίνησε την πορεία του στην Αγγλία στις αρχές της δεκαετίας του '80 σπουδάζοντας στο Εθνικό κέντρο Ορχηστικών σπουδών και συμμετέχοντας στην αναρχική big band κολλεκτίβα "Loose Tubes". Στα αμέσως επόμενα χρόνια έγινε bass και tenor Τρομπονίστας για καλλιτέχνες όπως George Russell, Carla Bley, Andrew Poppy, El Sonido de Londres, Billy Jenkins, Django Bates και Andy Sheppard. Την ίδια περίοδο συνεργαζόταν ως session musician recording για τους The The, Fairground Attraction, Julia Fordham και τους Rolling Stones. Στα τέλη των 80's μαζί με τον John Eacott τραγουδούσαν κι έγραφαν τραγούδια για το funk band project τους με τίτλο Microgroove και κυκλοφόρησαν ένα album με τίτλο "The Human Groove" το 1988. Το 1993, ο Norman Cook, a.k.a. Fatboy Slim, αφού έκανε remix σε ένα από τα κομμάτια των Microgroove's, "Walkin'" συνεργάστηκε μαζί τους για να σχηματίσουν τους Freakpower και έγραψαν ένα εξαιρετικό hit single με τίτλο "Turn On, Tune In, Cop Out". Οι Freakpower κυκλοφόρησαν 2 album, "Drive Thru Booty" και "More of Everything for Everybody". Έχει ηχογραφήσει με τον Dimitri from Paris και τον Rui da Silva κι έχει συνεισφέρει σε φωνητικά στα album του Fatboy Slim, ενώ σε συνεργασία με τους Jazz Jamaica All Stars συμμετείχε σε τουρνέ με τους Sam Rivers, Hermeto Pascoal, Roy Nathanson's Jazz Passengers, Hugh Masekela και Dub Pistols. Επίσης, έχει εμφανιστεί με τον Elvis Costello και την Debbie Harry στο London Jazz Festival.

 

ΠΟΤΕ17/11/2013 - 17/11/2013
ΠΟΥTIKI ATHENS
Οδηγός Μουσικής