10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το ελληνικό γιαούρτι!

Κρι Κρι το ελληνικό γιαούρτι με γάλα ημέρας.

LIFOTEAM 14.1.2015 | 08:46

Το ελληνικό γιαούρτι, είναι ελληνικό και τέλος! Δεν χωράει αμφισβήτηση! Το έχουμε πει και το ξαναλέμε, ότι η χώρα μας έχει αρκετά αρνητικά… αλλά και δεκάδες καλά!

 

Ένα από τα καλά είναι και το ελληνικό γιαούρτι Κρι Κρι με γάλα ημέρας.

Ψάξαμε και βρήκαμε 10 πράγματα που δεν ήξερες για το ελληνικό γιαούρτι:

  1. Η Κρι Κρι είναι η πρώτη ελληνική γαλακτοβιομηχανία που δημιούργησε μία νέα κατηγορία στον κλάδο: τα προϊόντα με γάλα ημέρας!
  2. Ο νομός Σερρών με τις όμορες περιοχές είναι ο πρώτος επαρχιακός νομός σε παραγωγή φρέσκου γάλακτος.
  3. Το γιαούρτι της χώρας μας, εξάγεται σε πάνω από 30 χώρες.
  4. Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε προβιοτικά, τα οποία συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και προάγουν την παραγωγή εντερικών αντισωμάτων.
  5. Μια μερίδα γιαούρτι (245 γρ) είναι ικανή να καλύψει το 49% των ημερήσιων αναγκών μας σε ασβέστιο και το 38% σε Φώσφορο.
  6. Η Κρι Κρι δημιούργησε νέο εργοστάσιο 2πλάσιας παραγωγική ικανότητας σε σχέση με το προηγούμενο, για καλύψει τις ανάγκες για ελληνικό γιαούρτι στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  7. Ανάλογα µε τα λιπαρά του, διακρίνεται σε: Πλήρες µε 10% λιπαρά (κυρίως στραγγιστό), Πλήρες αγελάδος µε 3-4% λιπαρά, Ηµιάπαχο µε 1-2% λιπαρά και Άπαχο µε 0% λιπαρά.
  8. Στο internet κυκλοφορούν πάνω από 5000 διαφορετικές συνταγές με γιαούρτι.
  9. Είναι φήμη ότι μπορείς να φτιάξεις το δικό σου γιαούρτι. Δεν είναι σαν το κρασί!
  10. Στο blog της Κρι Κρι μπορείς να βρεις και άλλους λόγους γιατί πρέπει να καταναλώνεις γιαούρτι.