Αυστραλία: Ο Καλομπάρης γεμίζει τα εστιατόριά του με Έλληνες σεφ

Τι λέει ο πολυβραβευμένος ομογενής σεφ

LIFOTEAM 31.5.2013 | 15:02

 

Εντυπωσιασμένος δηλώνει ο πολυβραβευμένος ομογενής σεφ της Αυστραλίας, Γιώργος Καλομπάρης, με τους Έλληνες σεφ και φροντίζει να τους προσλαμβάνει στα εστιατόριά του.

«Λαμβάνω 40 βιογραφικά την ημέρα από Έλληνες σεφ. Τα προσόντα των Ελλήνων σεφ σε αρκετές περιπτώσεις είναι τόσο εντυπωσιακά που δεν μπορώ να τα προσπεράσω εύκολα. 'Ασε που επειδή θέλουν να κτίσουν μία καλύτερη ζωή στην Αυστραλία έχουν περισσότερο πάθος, κέφι και μεράκι για τη δουλειά τους» δήλωσε ο Γιώργος Καλομπάρης στον «Νέο Κόσμο».

 

Ο Γ. Καλομπάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μελβούρνη, αλλά η παιδεία του είναι αυστηρά ελληνική. Η καριέρα του ξεκίνησε στο ξενοδοχείο Sofitel της Μελβούρνης, ενώ το 2003 αντιπροσώπευσε τη χώρα του στο Bocuse d'Or International Culinary Grand Prix της Λιόν, επιτυγχάνοντας την καλύτερη βαθμολογία που πέτυχε ποτέ Αυστραλός μάγειρας. Ασχολούμενος με τη μοριακή γαστρονομία έχει πολλά εστιατόρια στη Μελβούρνη, αλλά και το Belvedere Club στο πεντάστερο boutique hotel Belvedere της Μυκόνου. 'Εχει εκδώσει πέντε βιβλία μαγειρικής, ενώ, επίσης, είναι κριτής στο αυστραλέζικο «Masterchef».

Παράλληλα με τα γυρίσματα του «Masterchef», στη θέση του παλιού Press Club, που έκλεισε πρόσφατα ανοίγει το εστιατόριο Γκάζι, με ελληνικό street food (πρόχειρο φαγητό) και κοκτέιλ.

 

«Η έμπνευσή μου όντως προέρχεται από το "βρώμικο" στην Ελλάδα. Ο πολύς κόσμος δεν ξέρει αυτόν τον γευστικό παράδεισο που κρύβεται σε πολλές γωνιές της Αθήνας. Είναι θεϊκή εμπειρία να τρως ομελέτα με λουκάνικο στις 11.30 το βράδυ σε μία "τρύπα", σε μία γωνιά της Αθήνας. Γεύση και εμπειρία αξέχαστη. Στο τέλος του μήνα ταξιδεύω στην Ελλάδα και ανυπομονώ να ζήσω πάλι αυτή τη στιγμή με καλή παρέα και μία μπύρα ανά χείρας» είπε στη συνέντευξή του.

 

Το προσωπικό στα μαγαζιά του Καλομπάρη ανέρχεται σε μερικές εκατοντάδες. Και επειδή δεν είναι όλοι Έλληνες, κάθε δεύτερο Σάββατο το προσωπικό παρακολουθεί μαθήματα ελληνικής γλώσσας. Και δε μαθαίνουν μόνο τη γλώσσα. Μαθαίνουν για την ελληνική κουλτούρα, για το ελληνικό φαγητό, για όλα αυτά που είναι σημαντικά για να καταλάβει κάποιος τι σημαίνει Έλληνας, ελληνική φιλοξενία, ελληνικός τρόπος ζωής, όπως λέει ο ίδιος.