Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, τρεις σημαντικοί σεφ μαγειρεύουν στο πανέμορφο δεντρόσπιτο του Ekies στη Χαλκιδική, για φιλανθρωπικό σκοπό. Με την επιμέλεια του executive chef Δημήτρη Παμπόρη, οι φετινοί προσκεκλημένοι chef θα επισκεφτούν για τρία ξεχωριστά γαστρονομικά σαββατοκύριακα το πολυβραβευμένο εστιατόριο Treehouse του Ekies All Senses Resort.
Παρουσιάζοντας μοναδικά μενού για περιορισμένο αριθμό ατόμων, ο κάθε σεφ αναδεικνύει το δικό του, ιδιαίτερο μαγειρικό χαρακτήρα σε μια εκδήλωση που προωθεί την υψηλή γαστρονομία και παράλληλα ενισχύει τον αστικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό "Μπορούμε" που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του σε όλη την Ελλάδα.
Φέτος μάλιστα, ακολουθώντας τις αρχές της αειφορίας, το Cooking for Charity θα πραγματοποιηθεί και με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Με βάση τις αρχές του zero waste, η προετοιμασία του φαγητού δεν θα αφήσει κανένα τρόφιμο αναξιοποίητο — ενώ ό,τι περισσέψει, θα οδηγηθεί σε κατάλληλη αδειοδοτημένη μονάδα βιοαερίου αντί να απορριφθεί. Παράλληλα, γυάλινες φιάλες, υλικά συσκευασίας και άλλα υλικά που σχετίζονται με το event θα δοθούν για ανακύκλωση.
Το πρώτο weekend (29 και 30 Ιουνίου) βρίσκει στο Treehouse τον Γκίκα Ξενάκη από το βραβευμένο εστιατόριο Aleria, ο οποίος αποτυπώνει την ελληνική γαστρονομική παράδοση και τον πλούτο της ελληνικής γης με το ξεχωριστό, δημιουργικό του στυλ.
Τη σκυτάλη αναλαμβάνει ο Γιάννης Παρίκος (27 και 28 Ιουλίου), chef του βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin εστιατορίου Bαρούλκο, ο οποίος κρατά τη βάση της γαλλικής γκουρμέ κουζίνας, προσθέτοντας αριστοτεχνικά στα πιάτα την ισορροπία και τα αρώματα της Μεσογείου.
Τέλος, το Cooking for Charity κλείνει με τον Άνταμ Κοντοβά (31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου) που ξεχωρίζει για τη multi-culti δημιουργικότητά του αλλά και για τα βραβεία που απέσπασε στο Mylos Bar Restaurant στη Σαντορίνη.
Info
Cooking for Charity
T: +30 23750 91000
[email protected]
[email protected]
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0