Αν βάλεις στο αυτί σου ένα κοχύλι, μπορεί να ακούσεις τον ήχο της θάλασσας. Το ίδιο αισθάνεσαι και στο εστιατόριο που βρίσκεται στην παραλία της Γιάλοβας και ξέρει πολύ καλά να δημιουργεί μια απόλαυση ψαροφαγίας. Ειδικά φέτος ο χώρος ανακαινίστηκε, μεγάλωσε και επεκτάθηκε για να μπορεί να φιλοξενήσει όλους όσοι αγαπούν τους θαλασσινούς θησαυρούς και λατρεύουν το άρωμα της φρεσκάδας που αναδεικνύεται σε κάθε συνταγή.

 

Εδώ καταφθάνουν καθημερινά οι ψαριές από τα καΐκια και η βιτρίνα γεμίζει με ολόφρεσκα θαλασσινά για να διαλέξεις εκείνο που σου κάνει όρεξη κάθε φορά. Από μπαρμπούνια και τσιπούρες μέχρι νόστιμα φαγκριά και συναγρίδες, ό,τι κι αν επιλέξεις ψήνεται με μαεστρία στα κάρβουνα, δίνοντας μια νοστιμιά που δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο. Άλλωστε, το ψάρι στα κάρβουνα μαζί με μια δροσιστική χωριάτικη ή χόρτα εποχής μπορεί να είναι η επιτομή του ελληνικού καλοκαιριού. Μαζί με τα ψητά ολόφρεσκα ψάρια θα απολαύσεις και μια σειρά από μαγειρευτά θαλασσινά πιάτα, όπως το ριζότο με σουπιές, τα αχνιστά μύδια και οι μακαρονάδες με θαλασσινά.

 

Το Κοχύλι

 

Αν είσαι λάτρης της ελληνικής κουζίνας, θα δοκιμάσεις κάποια από τα πιο νόστιμα λαδερά της ελληνικής κουζίνας, όπως το παραδοσιακό ιμάμ, αλλά και συνταγές που θυμίζουν κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι, όπως ο μουσακάς, τα σουτζουκάκια και ο εορταστικός μπακαλιάρος με σκορδαλιά – που εδώ μπορείς να φας κάθε μέρα του χρόνου.

 

Οι γεύσεις γίνονται ακόμα πιο νόστιμες δίπλα στη θάλασσα σε αυτή την πανέμορφη παραλία. Οι ετικέτες από την οινική λίστα συνδυάζονται τέλεια με κάθε πιάτο και η ελληνική φιλοξενία που εκφράζει το Κοχύλι είναι μια εμπειρία που κάνει τη Μεσσηνία αγαπημένο προορισμό.

 

Γιάλοβα Μεσσηνίας, 27230 23259

Facebook: Τo Κοχύλι / Kochili

Οδηγός Γεύσης