Πριν από 164 χρόνια, ο Ευστάθιος Βαρβαγιάννης αποφάσισε να εγκαταλείψει την Οδησσό και να εγκατασταθεί μόνιμα στο Πλωμάρι, ιδρύοντας την Ποτοποιΐα Βαρβαγιάννη. Έφερε μαζί του την τέχνη της απόσταξης αλλά και τον πρώτο αποστακτήρα, αγορασμένο από την Κωνσταντινούπολη, ως θεμέλιο λίθο της νέας του επιχείρησης. 

 

Σήμερα, η έκτη γενιά της οικογένειας, ο Γιάννης, ο Ανδρέας, η Φωτεινή, η Μαρία, ο Γιάννης, η Ειρήνη και ο Γιάννης, κρατούν στα χέρια τους έναν πολύτιμο οικογενειακό θησαυρό, κρατώντας ζωντανό το όραμα της παλιάς ποτοποιίας και των προγόνων τους, ενώ μιλούν άπταιστα τη γλώσσα της εποχής. 

 

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΟΥΖΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ:

 

ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΠΡΑΣΙΝΟ 

Το απαλό ούζο της οικογένειας Βαρβαγιάννη, στους 42 βαθμούς. 

 

ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΜΠΛΕ 

Το κλασικό, στους 46 βαθμούς. Αυστηρό αλλά και πλούσιο, απευθύνεται στους λάτρεις του αυθεντικού ούζου. 

 

Oύζο Βαρβαγιάννη

 

ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΕΥΖΩΝ 

Ένα ξηρό ούζο που δημιουργήθηκε το 1950. Με αρώματα άγριων βοτάνων και γλυκάνισου και τον έντονο αλκοολικό τίτλο των 47 βαθμών.

 

ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ 

Το Ούζο Αφροδίτη γεννήθηκε το 1962. Προϊόν πολλαπλών αποστάξεων, μακρά επίγευση και με αλκοολικό τίτλο 48 βαθμών, αφήνει ένα έντονο γευστικό αποτύπωμα.

 

Οι 4 τύπου ούζου Βαρβαγιάννη είναι από απόσταξη 100% με αργές διαδικασίες σε μικρούς χάλκινους άμβυκες με εξαιρετικής ποιότητας γλυκάνισο και το κρυστάλλινο νερό Πλωμαρίου.

Οδηγός Γεύσης