Folk.: Μοντέρνα κουζίνα και design στο ισόγειο του Blend Hotel

Σε έναν χώρο που δίνει την αίσθηση αίθριας κατασκευής, γεμάτο κρεμαστά φυτά, το Folk. προτείνει μοντέρνες επιλογές για brunch και φαγητό.

27.6.2019 | 17:33
Folk.: Μοντέρνα κουζίνα και design στο ισόγειο του Blend Hotel
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Είναι ορισμένα ονόματα που σημαδεύουν μια ολόκληρη έννοια και καταχωρίζονται στο μυαλό μας ως αντιπροσωπευτικά της φιλοσοφίας που πρεσβεύουν.

 

Το Folk. θα μπορούσε να σημαίνει «ανοιχτό» κι αυτό είναι μόνο ένα από τα χαρακτηριστικά του νέου χώρου που δημιουργήθηκε από τους Εβίτα Κουτσοπούλου και Αlex Canvin, με την προσθήκη της Ναταλία Στρατήγη στο ισόγειο του Blend Hotel.

 

Αυτό από μόνο του αποδεικνύει την ευκολία πρόσβασης όλων, ενοίκων και μη, αφού το Folk. δεν μπορεί να μη σε εντυπωσιάσει, καλώντας σε στο εσωτερικό του με την πρώτη ματιά.

 

Folk.: Μοντέρνα κουζίνα και design στο ισόγειο του Blend Hotel
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Κι όταν μιλάμε για εσωτερικό, η κλασική έννοια καταρρίπτεται, από τη στιγμή που οι περιμετρικές τζαμαρίες που ανοίγουν ενώνουν το μέσα με το έξω. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση τα κρεμαστά φυτά και τα ιδιαίτερα φωτιστικά δημιουργούν μια αίσθηση αίθριας κατασκευής όπου επικρατεί το σκανδιναβικό design.

 

Τα ξύλινα έπιπλα και οι clean cut γραμμές φέρνουν την απλότητα στην πρώτη γραμμή της αισθητικής που ξεδιπλώνεται και στο μενού με πιάτα εμπνευσμένα από το ταξίδι του Alex στην Καλιφόρνια, όπου οι ταμπέλες δεν έχουν λόγο ύπαρξης και τα ποιοτικά υλικά συνδυάζονται δημιουργικά σε εξαιρετικές προτάσεις για brunch ή φαγητό.

 

Folk.: Μοντέρνα κουζίνα και design στο ισόγειο του Blend Hotel
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Το «αρπαγμένο» χειροποίητο μπριός, η χειροποίητη ricotta με μαρμελάδα κυδώνι, φράουλα ή ντομάτα, όπως και το τηγανητό άγριο ρύζι με αυγό μάτι, μπρόκολο, ανοιξιάτικα μπιζέλια και φύλλα μουστάρδας είναι κάποιες από τις γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.

 

Στο Folk. παρασκευάζονται επί τόπου υλικά όπως το γιαούρτι, οι μαρμελάδες, οι πίκλες, το ψωμί μπριός και το naan, ενώ πολλά προϊόντα φτάνουν ολόφρεσκα από γειτονικούς εκλεκτούς προμηθευτές όπως τα Καραμανλίδικα του Φάνη, απ' όπου το πρόβειο προσούτο, και το Elixir, που προμηθεύει τα πολύτιμα μπαχαρικά.

 

Ο καφές Taf αποτελεί επιλογή υψηλής ποιότητας και ακόμα και το νερό σερβίρεται αρωματισμένο με αγγούρι για να αποδείξει ότι η προσοχή στη λεπτομέρεια κάνει τεράστια διαφορά στην απόλαυση.

 

Folk.: Μοντέρνα κουζίνα και design στο ισόγειο του Blend Hotel
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Δίπλα στις γεύσεις θα βρεις μπίρες από εγχώριες μικροζυθοποιίες, κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα και κοκτέιλ που ολοκληρώνουν με τον πιο σωστό τρόπο την γαστρονομική σου εμπειρία.

 

Στο ιστορικό κτίριο όπου το 1841 άνοιξε το Γλυκισματοποιείον Παυλίδης βρίσκεται ένας χώρος που τιμά την ιστορία του, δημιουργώντας τη δική του αφήγηση.

 

Folk., Bύσσης 2, Μοναστηράκι, 210 3221219, FB: folkathens, Instagram: folkathens

Bύσσης 2, Μοναστηράκι
210 3221219
 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
ΤΣΕΚ ΒΑΓΙΑΣ στην Καλαμάτα: “Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά”  

«Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά» στην Καλαμάτα  

Αγλαϊα Κρεμέζη |
Scroll to top icon