High spirits

Εκλεκτοί μεζέδες και καλό τσίπουρο σ’ έναν ανεπιτήδευτο χώρο στον Κεραμεικό.

ΑΠΟ ΤΟΝ COOKO, 15.4.2010 | 13:26

Μια φίλη προ ημερών μου είχε προτείνει το Ζυμομέλι, ένα τσιπουράδικο που άνοιξαν πρόσφατα ο Χρήστος και ο Παντελής, έναν χώρο εμπνευσμένο από την ελληνική παράδοση, με την απλότητα ενός τσιπουράδικου και τις πινελιές που έβαλαν άνθρωποι με γούστο. Μπήκαμε σχεδόν μόλις είχαν ανοίξει και καθίσαμε σε μια γωνία για να έχουμε άποψη όλου του χώρου. Η κουζίνα του περίβλεπτη και αυτό γιατί δεν έχει τίποτα να κρύψει, αφού ο Παντελής, ο σεφ μας, έχει τεράστια εμπειρία σε μεγάλα και καλά εστιατόρια, η οποία του δίνει την άνεση να εκτίθεται. Μόλις καθίσαμε ήρθε και το καλωσόρισμα, μια κρητική ρακή, που προμήνυε τη συνέχεια. Μεζεδάκια άρχισαν να παρελαύνουν από μπροστά μας, ντοματοκεφτέδες, ρεβίθια με ντομάτα και φέτα, σύγκλινο Μάνης, πλευρώτους με χαλούμι ψητό, σχεδόν όλα με αγάπη στο αλάτι, που σε κάνει να θες να πιεις κι άλλο. Όλη αυτή την ώρα νεαρόκοσμος εισρέει στον χώρο, με διάθεση για κουβέντα, τσίπουρο και ωραία μεζεδάκια. Αφού εξυπηρέτησε τους πελάτες του, ο Χρήστος έκατσε μαζί μας και μας ανέλυε τον τρόπο που επιλέγει το τσίπουρο από Έλληνες μικρούς παραγωγούς και ταυτόχρονα γέμιζε τα ποτήρια μας με διαφορετικές ποικιλίες. Μετά από πολλά καραφάκια, ένα γιαούρτι με γλυκό δαμασκηνό από τη μια και γλυκό κυδώνι από την άλλη, φύγαμε χαρούμενοι για την κλίνη μας.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon