Hytra Taverna

Οι ταλαντούχοι σεφ Νίκος Καραθάνος, Δημήτρης Δημητριάδης και Χρύσανθος Καραμολέγκος έχουν εμπνευστεί ένα μενού ελληνικό: πιάτα που σέβονται την παράδοση, με πιο μοντέρνα προσέγγιση.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 5.9.2013 | 15:08

Η Γαλάζια Hytra βρίσκεται στο ξενοδοχείο The Westin Athens, στο Astir Palace της Βουλιαγμένης. Από τη φετινή σεζόν, δίπλα στην γκουρμέ Γαλάζια Hytra, προστέθηκε και η Hytra Taverna. Μου άρεσε αυτή η ιδέα της προσέγγισης του καθημερινού φαγητού που έχουν στην Taverna. Οι ανήσυχοι και ταλαντούχοι σεφ Νίκος Καραθάνος, Δημήτρης Δημητριάδης και Χρύσανθος Καραμολέγκος έχουν εμπνευστεί ένα μενού ελληνικό: πιάτα που σέβονται την παράδοση, αλλά με πιο μοντέρνα προσέγγιση. Το διαπιστώνεις μόλις δοκιμάσεις την ελαφρά καπνισμένη μελιτζανοσαλάτα με κουκουνάρι και σταφίδες (€10) με τη βελούδινη υφή και την ευχάριστη γεύση, πριν περάσεις στους αφράτους κολοκυθοκεφτέδες (€10) που ευωδιάζουν δυόσμο και συνοδεύονται από ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού. Ό,τι πρέπει για να ερεθίσεις την όρεξη πριν προχωρήσεις σε ένα καλοφτιαγμένο πληθωρικό κεμπάπ (€16) από μαύρο χοίρο. Κάθε μπουκιά είναι έκρηξη νοστιμιάς και του πάει όμορφα το συνοδευτικό γιαούρτι με άνηθο και καρύδια. Τα σουτζουκάκια (€16) ζυμώνονται με κιμά μοσχαρίσιο και η απουσία του κύμινου τους χαρίζει μια άλλη προσωπικότητα, που αναδεικνύεται και με το ωραίο συνοδευτικό χούμους φέτας. Ακόμα και από τα πιάτα ημέρας, η μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος ψημένη ιδανικά. Εδώ ανακαλύπτεις τη γενναιοδωρία της καλής πρώτης ύλης που τιμάει δεόντως η αληθινή κουζίνα. Για το τέλος, ραβανί με εξαιρετικό παγωτό μαστίχα. Η ζεστή φιλοξενία από το ευγενικό προσωπικό θα σε κάνει να αισθανθείς όμορφα και χαλαρά, σαν να βρίσκεσαι σε διακοπές.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Μια σούπα για να μην φτιάξεις κολοκυθόσουπα ποτέ ξανά!

Μια σούπα για να μη φτιάξεις κολοκυθόσουπα ποτέ ξανά!

Μιχάλης Μιχαήλ |
Scroll to top icon