Kόκκινο στη γεύση

Απέναντι από την Ακρόπολη, το νέο restaurant-bar της Αθήνας υπόσχεται γαστριμαργικές συγκινήσεις.

CookO, 7.10.2009 | 22:30

Είναι απίστευτο πώς μερικά πράγματα, όσο συχνά και αν τα βλέπεις, δεν χάνουν ποτέ το ενδιαφέρον τους. Ό λόγος για την Ακρόπολη και το πόσο υπέροχη φαίνεται από την ταράτσα του Mataroa, μια νέα και πολλά υποσχόμενη άφιξη στον χώρο των restaurant-bar της Αθηνάς. Η αλήθεια είναι ότι το επέλεξα για φαγητό και ήμουν πολύ περίεργος να διαπιστώσω τι άνοιξε στον χώρο που βρισκόταν το κίτρινο ποδήλατο. Industrial chic, μεταλλικές κατασκευές και ιδιαίτερο design στην επίπλωση είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη διακόσμηση, που δείχνει να ταιριάζει τόσο πολύ στο περιβάλλον.

Η βαθυκόκκινη μπάρα του είναι κυρίαρχη στον χώρο και πολύ καλά εκπαιδευμένη στα κοκτέιλ και οι μουσικές funky, groovy. Όλο το concept είναι στημένο για την καλοπέρασή μας. Έφτασε και η ώρα του φαγητού. Ο σεφ Γιώργος Μισρίδης επιμελείται έναν κατάλογο, που είναι επηρεασμένος από τη Μεσόγειο, με βιολογικές καταβολές. Μια τάρτα κολοκύθι μαζί με μια σαλάτα με καππαρόφυλλα ανέβασαν τον πήχη της απόλαυσης και το ριζότο με τα πέντε είδη βιολογικού ρυζιού μάς μάγεψε. Μπιφτέκι γαλοπούλας στον ατμό με σάλτσα ιβίσκου και παγιάρ με τυρί και κόκκινη, γλυκιά πιπεριά, καθώς και ψαρονέφρι με σάλτσα από ουίσκι, γέμισαν τη νύχτα με μυρωδιές και γεύσεις.

Η Ακρόπολη απέναντι να μας κοιτά, οι μουσικές να ξεσηκώσουν, σιγά σιγά ζεσταίνεται η ατμόσφαιρα και ανεβαίνει η διάθεση: τώρα είναι η ώρα να για να πάμε στο μπαρ και να λικνιστούμε πίνοντας. Μόνο που δεν είχαμε πάρει το επιδόρπιο, το οποίο μας ήρθε εκεί, μια ποικιλία από διάφορά σπιτικά παγωτά αλλά και σεμιφρέντο σοκολάτα. Τότε έμαθα ότι μπορεί κανείς, μέχρι τη 1:00 π.μ., να φάει στο μπαρ κάποια από τα πιάτα του μενού.

 

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon