Κάτι πολύ νόστιμο παίζει τελευταία στον Πειραιά και οι φίλοι του κρέατος θα το διαπιστώσουν απ' την πρώτη κιόλας μπουκιά. Ο λόγος για το Lykos Steak House, τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της περιοχής, που αξίζει σίγουρα την προσοχή σου.
Δύο άνθρωποι με δυνατή προϋπηρεσία στον χώρο, ο Βαγγέλης Λύκος, κρεοπώλης τρίτης γενιάς, και ο Θανάσης Βασίλαινας του ιστορικού εστιατορίου ένωσαν τις δυνάμεις τους στον χώρο όπου λειτουργούσε ο γνωστός Βασίλαινας και δημιούργησαν ένα σύγχρονο steak house με κορυφαίο κρέας.
Επιλέγοντας από διάφορες φάρμες της Ελλάδας, το κρέας που φτάνει στη σχάρα του Lykos μπορεί να είναι διαφορετικής κοπής και από άλλο κομμάτι κάθε μέρα, είναι όμως ό,τι πιο ποιοτικό κυκλοφορεί στην αγορά.
Έτσι, τη μια μέρα μπορεί να φας ένα ζουμερό T-Bone και την άλλη ένα Rib Eye που επιλέγεις απ' τη βιτρίνα-ψυγείο (μπορείς και να αγοράσεις για το σπίτι). Θα το ζυγίσουν μπροστά σου και θα βλέπεις να το ετοιμάζουν στην open κουζίνα όσο θα απολαμβάνεις ένα υπέροχο ποτήρι κρασί καθισμένος σε έναν απ' τους αναπαυτικούς δερμάτινους καναπέδες.
Σπαλομπριζόλα από μοσχίδα Νάξου, ωραία χοιρινά Σπάρτης και χειροποίητα λουκάνικα είναι κάποιες απ' τις προτάσεις που φιγουράρουν στον κατάλογο, όπου θα βρεις και μερικά μαγειρευτά, όπως το κριθαρώτο με μοσχαρίσια μάγουλα ή το αρνίσιο μπούτι στη λαδόκολλα με μελωμένες πατάτες, πλάι σε ξεχωριστά ορεκτικά, όπως ο πουρές πουτάτας με λάδι τρούφας ή το τσιγαριστό σταμναγκάθι.
Lykos Steak House, Αιτωλικού 72, 210 4612457, Facebook, www.lykossteakhouse.gr