Μαγικές Κατσαρόλες

Η Βάνα και ο Σήφης (o ιδιοκτήτης) κάνουν ένα ακόμα βήμα στην υπεράσπιση της τοπικής ελληνικής κουζίνας.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 11.10.2013 | 16:38

 

Οι Μαγικές Κατσαρόλες είναι ένα από τα πιο χαριτωμένα νέα εστιατόρια της πόλης. Η Βάνα και ο Σήφης (o ιδιοκτήτης) κάνουν ένα ακόμα βήμα στην υπεράσπιση της τοπικής ελληνικής κουζίνας, αποφασισμένοι να μεταδώσουν στο κοινό όσα ξέρουν για την ελληνική κουζίνα. Σίγουρα το δυνατό χαρτί τους είναι τα σπιτικά και νόστιμα πιάτα που σερβίρουν, όπως οι παλατιανοί κιοφτέδες που ζυμώνονται με φιστίκι Αιγίνης και συνοδεύονται με πολίτικη σαλάτα γιαούρτι και γλιστρίδα (€8). Εδώ μαγειρεύουν με αυτοπεποίθηση. Το επιβεβαιώνει το καλοφτιαγμένο κουνελάκι με λιαστό κρασί και κράνα, που αρωματίζεται ανάλαφρα με μαστίχα και συνοδεύεται από αληθινές φρέσκες τηγανητές πατάτες (€11). Από τις ελληνικές μακαρονάδες που φιγουράρουν στον κατάλογο δοκιμάσαμε τα Ματσάτα με μελιτζάνες και ντοματίνια, που η ευχάριστη καλοκαιρινή γεύση τους ενισχυόταν όμορφα από το καπνιστό τυρί Μετσοβόνε (€8) – ένα πιάτο που η καταγωγή του σε ταξιδεύει στη Φολέγανδρο. Εντυπωσιακή άφιξη στο τραπέζι έκανε το βολιώτικο σπετζοφάι με Bloody Mary (€6), όπου το μοσχαρίσιο λουκάνικο ήταν περασμένο σε μίνι σουβλάκι με πιπεριές ανάμεσα και αναπαυόταν κομψά πάνω σε σφηνάκια με τσιπουράτο ζωμό ντομάτας. Ωραία και νόστιμη ιδέα! Η φιλοσοφία της κουζίνας ακολουθεί αυστηρά τις εποχές κι έτσι στα χειμωνιάτικα μαγειρέματα θα βρίσκουμε ρόδια, κυδώνια, κολοκύθες και άγρια μανιτάρια. Εκτίμησα πολύ την ιδέα της αναζήτησης και παρουσίασης από τον Σήφη μιας σειράς ελληνικών τυριών, όπως το αρσενικό Νάξου, η πετρωτή Άνδρου με μαραθόσπορο, ο μελίτυρος Ρούμελης, το καπνιστό αγιοτύρι Χαλκιδικής, το ριγανο-πιπεράτο Μετσόβου, η κατσικίσια γραβιέρα Ρεθύμνου, το μανούρι Θεσσαλίας... σχεδόν πάνω από δεκαέξι διαφορετικά τυριά. Έρχονται με ξύλινο τρόλεϊ μπροστά στο τραπέζι σου. Ο Σήφης θα σου δώσει όποιες πληροφορίες θέλεις για τα τυριά, θα κόψει το τυρί της επιλογής σου στην ποσότητα που θέλεις, θα το ζυγίσει στη μικρή ζυγαριά του και θα το συνοδεύσει με σπιτικές μαρμελάδες και τσάτνεϊ.

Ζησιμοπούλου 47, Π. Φάληρο
210 9418821
 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Πού και τι θα τρώμε και θα πίνουμε τους επόμενους μήνες στην Αθήνα

Πού και τι θα τρώμε και θα πίνουμε τους επόμενους μήνες στην Αθήνα

Ζωή Παρασίδη |
Scroll to top icon