Πέρα

Τσάι σε κομψά πολίτικα φλιτζανάκια, κιουνεφέ και καταϊφάκι κι όλες εκείνες οι μεγάλες μικρο-απολαύσεις της παλιάς Πόλης σε μια υπέροχη φωλιά στην Αιόλου

30.10.2018 | 17:00
Πέρα
Δεν πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις τα απίθανα γλυκά: το πολίτικο προφιτερόλ και το κιουνεφέ και το ζεστό κανταΐφι με τυρί που ψήνεται και σιροπιάζεται τη στιγμή που παραγγέλνεται.

 

Στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Αιόλου 57, υπάρχει ένα μικρό εστιατόριο που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Το όνομά του προέρχεται από την περιοχή γύρω από την οδό Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης, η οποία αρχίζει από την πλατεία Ταξίμ και καταλήγει στον Γαλατά, την παλιά συνοικία των Ελλήνων.


Οι ιδιοκτήτες του, έχοντας και οι ίδιοι γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πόλη, σε περιμένουν εκεί καθημερινά για να σου προσφέρουν αυθεντικές πολίτικες γεύσεις, χωρίς να λείπουν και πιάτα με αναφορές απ' όλη την Ανατολή, τη Συρία, τον Λίβανο κ.α.

 

Πέρα
Extra Tip: Αν δεν έχεις χρόνο να κάτσεις στο μαγαζί για να απολαύσεις τις λιχουδιές, μπορείς να πάρεις στο χέρι ό,τι τραβάει η όρεξή σου!


Εκεί θα δοκιμάσεις υπέροχα πεϊνιρλί φτιαγμένα με φρέσκο ζυμάρι, με σουτζούκι, παστουρμά κ.λπ., λαχταριστά λαχματζούν και, φυσικά, μία από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, το Πέρα Κεμπάμπ.


Στο Πέρα θα βρεις και πολλές vegetarian και vegan επιλογές, όπως κεμπάπ και μπέργκερ από φακή, φαλάφελ ή χούμους.
Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις τα απίθανα γλυκά τους, το πολίτικο προφιτερόλ και το κιουνεφέ, ζεστό κανταΐφι με τυρί που ψήνεται και σιροπιάζεται τη στιγμή που παραγγέλνεται και έρχεται σε τρεις γεύσεις, κλασική, με φιστίκι ή σοκολάτα.

 

Πέρα
Εκεί θα δοκιμάσεις υπέροχα πεϊνιρλί φτιαγμένα με φρέσκο ζυμάρι, με σουτζούκι, παστουρμά κ.λπ., λαχταριστά λαχματζούν και, φυσικά, μία από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, το Πέρα Κεμπάμπ.


Οι vegan της παρέας θα ενθουσιαστούν με το ασουρέ που γίνεται με βραστό σιτάρι, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.

 

Και επειδή η πολίτικη κουζίνα, αν και είναι σκέτος πειρασμός, σε κάποιους ίσως πέφτει λίγο βαριά, σας ενημερώνουμε ότι στο Πέρα δεν χρησιμοποιούν τηγάνι αλλά όλα γίνονται ψητά, έτσι ώστε να είναι ελαφριά και παράλληλα να διατηρούν την απίστευτη γεύση τους.

 

Pera, Αιόλου 57, Αθήνα, 21 0323 2368, Facebook: Pera

Αιόλου 57, Αθήνα
21 0323 2368
 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βασίλης Οικονομίδης |
Scroll to top icon