Ramino: Xαρακτηριστικά πιάτα της ιταλικής γαστρονομίας μέσα από σύγχρονες τεχνικές
Στο Vitello tonnato το μοσχαρίσιο φιλέτο έχει ψηθεί σε κενό αέρος και συνοδεύεται από κρέμα τόνου και χαβιάρι αγγουριού, το ταρτάρ συνδυάζεται με τηγανητή μαγιονέζα και φρέσκια τρούφα, ενώ τα χειροποίητα τορτελόνι γεμίζονται με στρατσιατέλα μοτσαρέλας.
Η λέξη «φινέτσα» είναι ιταλική και δεν είμαι σίγουρη ότι μπορεί να μεταφραστεί με ακρίβεια σε κάποια άλλη γλώσσα. Μπορεί όμως να μεταφραστεί μέσα από την ατμόσφαιρα και τη γεύση της ιταλικής παράδοσης, εκεί όπου ο ρομαντισμός και το ταμπεραμέντο συναντιούνται για να δημιουργήσουν γαστρονομικά αριστουργήματα.
Αυτά τα αριστουργήματα ετοιμάζει ο σεφ Βασίλης Καφαλούκος στο νέο μενού του Ramino, παρουσιάζοντας χαρακτηριστικά πιάτα της ιταλικής γαστρονομίας μέσα από σύγχρονες τεχνικές. Το progressive food styling έρχεται σε ενδιαφέρουσα αντίθεση με τον ρομαντισμό του χώρου, όπου το στοιχείο του χαλκού επικρατεί για να ορίσει την έννοια cosy resto.
H ποιότητα των υλικών είναι η καλύτερη που μπορεί να επιλέξει κανείς και το ταλέντο του σεφ συνδυάζεται με μια μακρόχρονη εμπειρία που του επιτρέπει να πειραματιστεί και να δημιουργήσει μοναδικές συνταγές. Το Vitello tonnato παρουσιάζεται σε μια νέα εκδοχή, με το μοσχαρίσιο φιλέτο να έχει ψηθεί σε κενό αέρος και να συνοδεύεται από κρέμα τόνου και χαβιάρι αγγουριού.
Το ταρτάρ συνδυάζεται με τηγανητή μαγιονέζα και φρέσκια τρούφα. Τα χειροποίητα τορτελόνι γεμίζονται με στρατσιατέλα μοτσαρέλας. Τα Caesar flavored arancini με ρυζοκροκέτες και κοτόπουλο δημιουργούν έναν απρόσμενο συνδυασμό και η Pizza Zucca σε ενθουσιάζει με την κρέμα κολοκύθας που συνοδεύει την εξαιρετική πανσέτα.
Άλλωστε, τα περισσότερα αλλαντικά στο Ramino είναι χειροποίητα και καπνίζονται in house για να αναδείξουν όλη τη γεύση και το άρωμά τους. Όσο για τα υπόλοιπα υλικά, όλα καταφθάνουν ολόφρεσκα, ενώ κάποιες ιδιαίτερες πρώτες ύλες εισάγονται αποκλειστικά από περιοχές της Ιταλίας για να δώσουν την αυθεντικότητα της καταγωγής τους στα πιάτα του μενού.
Στο κλείσιμο του γεύματος μην παραλείψεις κάποιο από τα γλυκά, που είναι εξίσου εντυπωσιακά. (Αν προτιμήσεις τιραμισού, θα σερβιριστείς ένα γλαστράκι που μοσχοβολά espresso, crumble μόκα και κρέμα μασκαρπόνε.)
Σε έναν χώρο όπου η ιταλική παράδοση συνδυάζεται με τη σύγχρονη εκδοχή της γαστρονομίας, ο Όμιλος Καστελόριζο υπογράφει την ποιότητα και την υψηλή αισθητική ως στοιχεία αδιαπραγμάτευτα.
Στο Ramino Cosy Italian Resto, το αγαπημένο ιταλικό των Νοτίων και όχι μόνο, θα βρεις ένα σύγχρονο μενού που συμπληρώνει αρμονικά τον ρομαντισμό της ιταλικής ατμόσφαιρας, δίνοντας τον δικό του ορισμό στη λέξη «φινέτσα».
Λ. Δημάρχου Α. Μεταξά 38, Γλυφάδα, 210 894 4430, www.raminoresto.gr, FB: raminoresto, Instagram: raminoresto