Seasonal best

Άψογα υλικά για την εποχική ελληνική κουζίνα που σερβίρεται στο νεοκλασικό της Νεάπολης.

ΑΠΟ ΤΟΝ COOKO, 4.3.2010 | 16:03

Το νεοκλασικό στη Νεάπολη στέγαζε για χρόνια το εστιατόριο Καλλίστη. Πριν από δυο χρόνια το ανέλαβε μια καινούργια ομάδα, η Νίκη Τρέσσου, η Ευδοκία Φυλακούρη και ο Μανώλης Ξανθάκης, και το μετονόμασε σε Καλλίστη Γεύσις. Οι δυο κυρίες με την πολύχρονη πείρα αλλά και τη συνεχή τους αναζήτηση φροντίζουν τη γαστρονομική απόλαυση και ο κύριος την άρτια εξυπηρέτηση και την οινική απόλαυση. Κάθε φορά που πηγαίνω με περιμένει η έκπληξη ενός νέου μενού. Αυτό συμβαίνει γιατί πάντα ψάχνουν υλικά εποχής, ελληνικά και από μικρούς παραγωγούς, για να έχουν τον έλεγχο της ποιότητας. Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι κάθε φορά οι συνταγές που στηρίζονται στην ελληνική κουζίνα διακρίνονται από δημιουργικότητα και φρέσκιες ιδέες. Έτσι, ακολουθώντας την εποχή, το μενού έχει κατά βάση νηστίσιμα. Για καλωσόρισμα ήρθε ένας τραχανάς με πλευρώτους και φρέσκο κρεμμυδάκι σβησμένος σε κρασί, ενώ μετά από λίγο δοκίμασα ένα νοστιμότατο γιουβέτσι από γαρίδα με πράσινη ντομάτα και βασιλικό, μαζί με μια σαλάτα με σγουρό μαρούλι, σπανάκι και τουρσί από αγκινάρα. Τα πιάτα συνοδεύτηκαν από κόκκινο κρασί. Μια καινούργια δημιουργία από τις σεφ που με ενθουσίασε είναι το φρέσκο καλαμάρι συνοδεία κρεμμυδιού και κάππαρης γιαχνί αρωματισμένο με ξύδι. Το κυρίως, όμως, ήταν ξιφίας με σταμναγκάθι ζεματιστό και αρωματισμένο με λεμόνι. Το νηστίσιμο μενού εμπλουτίζεται καθ' όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα, που γίνεται αμιγώς νηστίσιμο. Ο Μάρτιος είναι μήνας οινογευσίας για το Καλλίστη Γεύσις· κάθε Πέμπτη παρουσιάζονται παραγωγοί από όλη την Ελλάδα και ακολουθεί προσαρμοσμένο μενού με €30. Οι γαστρονομικές εκπλήξεις κορυφώθηκαν με το παγωτό μπουγάτσας.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon