Step by Step
Εντυπωσιάζει το μεγάλο στρογγυλό τραπέζι, που πάνω του αιωρείται μια φλογερή κόκκινη σκάλα υπηρεσίας από παλιό αθηναϊκό κατεδαφισμένο σπίτι.
Ένα εστιατόριο που ενθαρρύνει την ιδέα της παρέας! Το καινούργιο Step by Step βρήκε τη θέση του σε μια γειτονιά του Χαλανδρίου που κυριολεκτικά σφύζει από ζωή. Λες και βρίσκεσαι το καλοκαίρι σε μυκονιάτικα σοκάκια. Εδώ τον χώρο επιμελήθηκε ο Kirios Criton. Εντυπωσιάζει το μεγάλο στρογγυλό τραπέζι, που πάνω του αιωρείται μια φλογερή κόκκινη σκάλα υπηρεσίας από παλιό αθηναϊκό κατεδαφισμένο σπίτι – μια διακοσμητική ιδέα που έδωσε και το όνομα στο Step by Step. Μεγάλη μπάρα με θέα στην κίνηση του δρόμου και σιδερένιες προθήκες με ελληνικά προϊόντα. Συνδυάζει καφέ, αφεψήματα από τον «Δρόμο του Τσαγιού», κρασί, έξυπνα κοκτέιλ, μουσική και μοντέρνες προτάσεις φαγητού με μεσογειακή προσέγγιση. Στην πρόσοψη του μαγαζιού κυριαρχούν οι αριθμοί 1-3-5-7-9 και αναρωτήθηκα αν έφτασα στο σωστό μαγαζί. Στη συνέχεια, όμως, ανακάλυψα ότι το έξυπνο αυτό παιχνίδι έχει ως βάση του τις τιμές ενός πρωτότυπου μενού. Τσιμπολόγημα με μικρά πιατάκια που έρχονται πάνω σε περιστρεφόμενα πλατό. Ό,τι πρέπει για τις παρέες. Από τα συντροφικά, όπως γράφει και ο κατάλογος, πιάτα, γευστικό και πετυχημένο ήταν το καρπάτσιο χταπόδι ραντισμένο με λευκό βαλσαμικό και αρωματικά (€7), όπως ήταν ωραία και τα μπαλάκια τυριού θωρακισμένα με ξηρούς καρπούς (€3). Αντιθέτως, τα sticks κοτόπουλου με ανανά (€5) δεν με ενθουσίασαν. Αποζημιώθηκα από τα ωραιότατα και καλοφτιαγμένα strozzapreti με ευωδιαστό πέστο βασιλικού, ντοματίνια και παρμεζάνα (€9) – τρώγονται απνευστί. Από τα κυρίως, το μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου που συνοδεύεται με μπασμάτι και σαλάτα (€11) δίνει άλλοθι για να κρατήσεις τη σιλουέτα σου. Το μενού προσφέρει νόστιμες προτάσεις με mini burgers, ζυμαρικά, πίτσες, ακόμα και steak Βlack Αngus με αρωματικό βούτυρο και λεμόνι. Στο Step by Step η νέα τάση για all day fun είναι η καθημερινότητα.