Barbarossa Athens: Παριανή φιλοξενία στο Χαλάνδρι

Κυκλαδίτικη κουζίνα στο αθηναϊκό «αδερφάκι» του γνωστού εστιατορίου της Νάουσας

29.11.2017 | 14:14
Barbarossa Athens: Παριανή φιλοξενία στο Χαλάνδρι
Από τη Νάουσα έως την Αθήνα η απόσταση δεν είναι μεγάλη και το Barbarossa Athens που λειτουργεί στο Χαλάνδρι το επιβεβαιώνει.

 

Το όνομα Barbarossa στην Πάρο είναι συνυφασμένο με το παλιό μικρό ενετικό λιμάνι της Νάουσας και το εστιατόριο που δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού.

 

Εκεί, στο πλέον φωτογραφημένο σημείο του πανέμορφου κυκλαδίτικου νησιού, το εστιατόριο Barbarossa είναι μια διαχρονική αξία, αφού για δεκαετίες δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να δοκιμάσουν εξαιρετικές θαλασσινές γεύσεις και να κρατήσουν εικόνες από αυτές που παραμένουν στη μνήμη σου ανεξίτηλες.

 

Η «ψυχή» του Barbarossa, ο Ευγένης, κρατώντας τη σκυτάλη που παρέλαβε από τον πατέρα του Γιώργο, έχει δημιουργήσει ένα εστιατόριο όπου η παράδοση δένει αρμονικά με τις σύγχρονες αρχές της υποδειγματικής εστίασης σε ένα μείγμα γευστικής εμπειρίας που «παράγει» ευχαριστημένους πελάτες.

 

Από τη Νάουσα έως την Αθήνα η απόσταση δεν είναι μεγάλη και το Barbarossa Athens που λειτουργεί στο Χαλάνδρι το επιβεβαιώνει. Είναι καλοσχεδιασμένο, με τις δικές του διακοσμητικές αρχές, και προσφέρει εξαιρετικό φαγητό, έχει δηλαδή τον συνδυασμό των στοιχείων που του δίνει ξεχωριστή προσωπικότητα και μπορεί να σε προσελκύσει ακόμη και αν δεν έχεις επισκεφτεί το περίφημο εστιατόριο στο λιμανάκι της Νάουσας.

 

Ο Ευγένης, πάντως, είναι εκεί για να σε υποδεχτεί με τον παριανό τρόπο, το ίδιο και η ομάδα της κουζίνας με επικεφαλής τον σεφ Δημήτρη Νίκολη, που έδωσε εξαιρετικά δείγματα μαγειρικής γραφής το καλοκαίρι στην Πάρο. Με κέφι και διάθεση, τα πιάτα που βγαίνουν από την κουζίνα εκφράζουν φρεσκάδα, ποιότητα και κυρίως νοστιμιά.

 

Το ανακαλύπτεις στο ξεκίνημα με νησιώτικη σαλάτα με αυγουλάτα ντοματίνια, παριανά καππαρόφυλλα και ξινομυζήθρα με ελαιόλαδο (€10,50). Από τη λίστα του μενού με τα μαριναρισμένα πήραμε γεύση από καλοφτιαγμένο ταρτάρ σολομού με κρέμα wasabi και αυγά σολομού. (€14).

 

Ακολουθούν οι πικάντικες και ζουμερές γαρίδες που συνδυάζονται όμορφα με φέτα, βόνγκολε, ντοματίνια καραμελωμένα και λάδι αρωματισμένο με τσίλι (€15,50), ένα πιάτο που η θαλασσινή γεύση του αφήνει την καλοδεχούμενη πικάντικη επίγευση.

 

Τα πληθωρικά νιόκι πατάτας, μαγειρεμένα με γαρίδες, καραβίδα και άγρια μανιτάρια (€16,50), αποδείχτηκαν πιάτο κλάσης, με αρωματική και γευστική ένταση. Δοκιμάστε οπωσδήποτε και το κριθαρώτο ολικής με καραβίδα, αγκινάρα, μελωμένα ντοματίνια και γλυκάνισο και θα συμφωνήσετε ότι αρώματα και γεύσεις συνδυάζονται στην εντέλεια (€16,50).

 

Barbarossa Athens: Παριανή φιλοξενία στο Χαλάνδρι
Τα πιάτα που βγαίνουν από την κουζίνα εκφράζουν φρεσκάδα, ποιότητα και κυρίως νοστιμιά.

 

Ο σεφ Δημήτρης Νίκολης εξηγεί: «Μαγειρεύω με σύγχρονες τεχνικές, αλλά ακολουθώ την παράδοση και σερβίρω “πειραγμένα” πιάτα της κυκλαδίτικης κουζίνας, με προϊόντα κυρίως από την Πάρο και άλλα κυκλαδονήσια».

 

Την εξαιρετική εικόνα της κουζίνας έρχεται να επιβεβαιώσει το μοσχαρίσιο κρέας Lompata, σιτεμένο για 42 ημέρες, κομμένο ταλιάτα και ψημένο σωστά, που μοσχοβολά γαλλικό βούτυρο αρωματισμένο με τρούφα και συνοδεύεται με τσιπς πατάτας (42,50 ευρώ για 2 άτομα).

 

Κρατήστε χώρο για τα επιδόρπια και κλείστε το δείπνο με αφράτους λουκουμάδες με μέλι, παγωτό και σοκολάτα, για τους οποίους ο σεφ πατάει στη συνταγή της μητέρας του. Υπέροχο είναι και το προφιτερόλ που σερβίρεται μπροστά στο τραπέζι από τεράστιο μπολ.

 

Η λίστα των κρασιών προσφέρει κλασικές επιλογές και τα παιδιά του σέρβις έχουν καλά αντανακλαστικά και ξέρουν την κουζίνα.

Εθν. Αντιστάσεως 39, Χαλάνδρι
210 6841156
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon