Bella vespa: Η επιτυχημένη συνταγή της Γλυφάδας, τώρα στο Κολωνάκι
Ποιες άλλες εκπλήξεις βρίσκονται στα άμεσα σχέδια του εστιατορίου
Στα δύο χρόνια της λειτουργίας του στη Γλυφάδα το Bella Vespa κατάφερε να αναδείξει την ποιότητα του φαγητού που σερβίρει και αυτός ήταν ο λόγος που το εστιατόριο ήταν ένα από τα επιτυχημένα στην αγορά του παραθαλάσσιου προαστίου. Την εμπειρία αυτή αλλά και την επιτυχία τους επιθυμούν να μεταφέρουν οι άνθρωποι του εστιατορίου στο Κολωνάκι, όπου πριν από λίγες ημέρες άνοιξε το νέο Bella Vespa.
Έχοντας την εμπειρία του πρώτου εστιατορίου, η ομάδα της κουζίνας, επικεφαλής της οποίας είναι ο σεφ Δημήτρης Χατζηδημητρίου, δεν έχει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα προσαρμογής των πρώτων ημερών, έτσι τα πιάτα που σερβίρονται φαίνονται ώριμα και δουλεμένα. Το μενού κοιτάζει κατάματα την Ιταλία, διατηρώντας κάποια αγαπημένα πιάτα από το γλυφαδιώτικο μαγαζί, ενώ έχει ενισχυθεί με νέες γευστικές προτάσεις.
Αφού γευτείς την πολύ καλή φοκάτσια που φτιάχνει ο σεφ, θα ξεκινήσεις με σεβίτσε μυλοκόπι που παντρεύεται νόστιμα με καραμελωμένη γλυκοπατάτα, συνδυασμός που κάνει ωραίο κοντράστ στη γεύση (€16). Η καλή πρώτη ύλη πρωταγωνιστεί στο λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο καρπάτσιο που ενισχύεται με λαδολέμονο λευκής τρούφας, άγρια ρόκα και φλοίδες παρμεζάνας (€18).
Απτή απόδειξη της τεχνικής του σεφ είναι το κλασικό πιάτο βιτέλο τονάτο με το μοσχάρι και τη βελούδινη σάλτσα του τόνου, ενώ την ένταση δίνουν η λιαστή ντομάτα, το καππαρόμηλο και το ραπανάκι.
Καλοδουλεμένη είναι και η ευφάνταστη σαλάτα με το καρπάτσιο του ανανά μαριναρισμένο σε παπάγια, επάνω στο οποίο πατάει κόκκινη μιζούνα, καραμελωμένα φουντούκια και μπούτι πάπιας μαριναρισμένο σε αστεροειδή γλυκάνισο, βανίλια, λέμονγκρας, τζίντζερ και μαγειρεμένο σε κενό αέρος ‒ φουλ νοστιμιάς.
Με την πρώτη μπουκιά ενθουσιάζει η πίτσα με την ωραία χειροποίητη λεπτή νόστιμη ζύμη και την καλή ισορροπία ανάμεσα στο chorizo, στη σάλτσα ντομάτας και στη φρέσκια μοτσαρέλα (€14). Ο σεφ δηλώνει ότι του αρέσει η ιταλική κουζίνα γιατί με λίγα, ποιοτικά υλικά μπορεί να πετύχει καλό αποτέλεσμα. Και μάλιστα πιστεύει ότι σε αυτό το σημείο συναντιέται η ιταλική κουζίνα με την άλλη, μεγάλη του αγάπη, την κρητική.
Από τα ορεκτικά, το σπιτικό ραβιόλι με διακριτικό άρωμα δεντρολίβανο γεμίζεται με κατσικίσιο τυρί, αλλά καλύπτεται, στην εκδοχή που δοκίμασα, με υπερβολική κρέμα παρμεζάνας (€10). Τα νιόκι με σύγκλινο, μανιτάρια, κρέμα παρμεζάνας και ξύσμα μαύρης τρούφας δέχονται την ελληνική πινελιά και αποκαλύπτουν ισορροπία και πλούσια γεύση (€12).
Φινετσάτο και αρωματικό είναι το κυρίως πιάτο με το σοταρισμένο μυλοκόπι πάνω σε πουρέ σελινόριζας με απαλή υφή που μοσχοβολάει μοσχολέμονο και δίπλα τραγανά σπαράγγια (€22,50).
Ο επίλογος του δείπνου γράφεται με μους κάστανο σε βάση σοκολάτας και σταγόνες καραμέλας. Η οινική λίστα με επιλογές από τον ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα προσφέρει ιδέες για να συνοδεύσετε τα πιάτα σας.
Στο Bella Vespa θα περάσεις όμορφα μεσημέρι ή βράδυ, αφού και το σέρβις είναι πολύ ευγενικό. Στα άμεσα σχέδια του εστιατορίου είναι η δημιουργία μιας εβδομαδιαίας κάρτας με light πιάτα για το μεσημέρι αλλά και οι προτάσεις του brunch.