Βεντήρη Roast House: εδώ ειδικεύονται στο κρέας αλλά έχουν και τα σωστά συνοδευτικά

Ένα new entry που λατρεύει το κρέας μόλις έφτασε στο κέντρο

8.6.2017 | 11:20

 

Tα καινούργια εστιατόρια της πόλης δείχνουν ολοένα μεγαλύτερη προτίμηση στο κρέας. Αυτήν τη φιλοσοφία ασπάζεται στο μενού του το καινούργιο εστιατόριο Βεντήρη Roast House πίσω από το Χίλτον. Η μεγάλη σάλα του είναι υπερπαραγωγή και σε προϊδεάζει για κάτι προσεγμένο. Τα διακοσμητικά στοιχεία που δίνουν τον τόνο είναι το άφθονο ξύλο, ο χαλκός, το παλιό τούβλο, το δέρμα και οι πολυέλαιοι σε παράταξη. Εντυπωσιακή η εμφάνιση του χώρου, με νότες χλιδής, επιλογή ίσως λίγο ασυνήθιστη για την εποχή. Κουζίνα ανοιχτή, με τζάμια που επιτρέπουν να βλέπεις τον ξυλόφουρνο, τις σούβλες και τους μάγειρες, την Εύα Ζώτο, τον Διονύση Αναστόπουλο και τον Σαντικάι Εμιλιάνο, που είναι προσηλωμένοι στα πιάτα που ετοιμάζουν.

 

Στο έμπα αντικρίζεις ένα ψυγείο ωρίμανσης με κρέατα που είναι σαν να κρέμεται από το ταβάνι. Παίρνεις θέση στον αναπαυτικό καναπέ και ξεφυλλίζεις τον μεγάλο κατάλογο που προσφέρει πολλές επιλογές, καλύπτοντας όλα τα γούστα. Δίνει ιδέες ορεκτικές από τον ξυλόφουρνο, τη σούβλα, τον φούρνο και τα κάρβουνα. Μελετώντας προσεκτικά το μενού, ανακαλύπτεις επίσης μια μεγάλη λίστα με ενδιαφέροντα τυριά από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, τέσσερις διαφορετικές προτάσεις σε λουκάνικα που συνοδεύονται από πουρέ πατάτας αλλά και χορταστικά τυλιχτά με πίτα χειροποίητη από καλαμπόκι και σιτάρι που συνδυάζεται με γουρουνόπουλο ή και κοντοσούβλι από κοτόπουλο.

 

Γι’ αρχή δοκιμάσαμε μία από τις πέντε διαφορετικές πίτες που βγαίνουν από τον ξυλόφουρνο, τη χορτόπιτα με σπανάκι, μυρώνια, μάραθο, φρέσκο κρεμμυδάκι και κατσικίσια φέτα (€7). Είναι αρωματική και γευστική, αφού αυτή την εποχή τα χόρτα είναι στα καλύτερά τους. Σερβίρεται πάνω σε ξύλο και στην εμφάνιση θυμίζει τη βαρκούλα του πεϊνιρλί, αλλά η ζύμη κλείνει στα πλάγια, αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα στην κορυφή που φιγουράρουν τα χόρτα. Θα την ήθελα με περισσότερη γέμιση για να μην υπερτερεί η ψημένη ζύμη. Η ποικιλία ψητών λαχανικών συνοδεύεται με κομμάτια τυρί Μετσοβόνε ψητό (€8) που έχει λιώσει και αγκαλιάζει τα λαχανικά. Το κάπνισμα του τυριού δίνει ένταση στη γεύση των λαχανικών κι έτσι τρώγεται ευχάριστα.

 

Από τη σούβλα τιμήθηκε όπως του έπρεπε το νοστιμότατο κοντοσούβλι από φιλέτο μπούτι κοτόπουλου (€10) που έρχεται περασμένο στη σούβλα και σερβίρεται πάνω σε ξύλο. Καλοφτιαγμένο και ζουμερό το κεμπάπ νεροβούβαλου Κερκίνης, που ψήνεται μαστόρικα στα κάρβουνα και συνοδεύεται από αφράτα πιτάκια, όμορφα πικάντικη πηχτή σάλτσα ντομάτας και αρωματικό γιαούρτι (€16). Ακολούθησε η ταλιάτα από μοσχαρίσιο διάφραγμα Black Angus που φτάνει στο τραπέζι ψημένη μεν, αλλά ο σερβιτόρος αναλαμβάνει να τη φλαμπάρει με Jack Daniels (€20). Οι φλόγες, εντυπωσιακές, ξεπηδούν από το μεταλλικό σκεύος και μόλις καταλαγιάσουν, η ταλιάτα κόβεται αριστοτεχνικά σε λεπτές φέτες και σερβίρεται αμέσως. Νόστιμες είναι και οι πατάτες φούρνου, αρωματισμένες με δενδρολίβανο, που συνοδεύουν το πιάτο.

 

Το προσωπικό είναι ευγενικό, πρόθυμο και αποτελεσματικό. Θα κλείσετε γλυκά με μελωμένη πορτοκαλόπιτα που ακομπανιάρει παγωτό καϊμάκι (€6,50) και για πιο παραδοσιακή προσέγγιση επιλέξτε παγωτό καϊμάκι που περιχύνεται με γλυκό κουταλιού βύσσινο (€5,50). Η λίστα κρασιών παρουσιάζει ενδιαφέρουσες επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα που παρουσιάζονται ανά περιοχή. Αρκετές είναι οι ετικέτες σε ελληνικές μπίρες και αποστάγματα. Για το τέλος, κερνούν σφηνάκι με λικέρ μαστίχα για την καλή χώνεψη.

 

Βεντήρη Roast House: εδώ ειδικεύονται στο κρέας αλλά έχουν και τα σωστά συνοδευτικά

 

Βεντήρη Roast House: εδώ ειδικεύονται στο κρέας αλλά έχουν και τα σωστά συνοδευτικά

 

Βεντήρη Roast House: εδώ ειδικεύονται στο κρέας αλλά έχουν και τα σωστά συνοδευτικά

 

 

Βεντήρη 5
210 7295491
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon