Big in Japan

Εμπνευσμένος εξωτισμός στην ανοιχτή κουζίνα του νέου hot spot στο Κολωνάκι.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 26.11.2009 | 03:56

«Εχετε κάνει κράτηση;» ρώτησε ευγενικά μια νεαρή κοπέλα που η εμφάνισή της παρέπεμπε σε μοντέλο, στην είσοδο του Inbi. Το ολοκαίνουργιο γιαπωνέζικο εστιατόριο στην καρδιά του Κολωνακίου έχει ήδη μπει στην ατζέντα της κοσμικής Αθήνας. Μακρύς ο κατάλογος των κρατήσεων που είναι σε αναμονή.

Inbi στα γιαπωνέζικα σημαίνει ερωτισμός και ο διάκοσμος διά χειρός Γιώργου Μέρλου αποπνέει αυτό ακριβώς. Υποβλητικός φωτισμός στη είσοδο, με τη σκουρόχρωμη μπάρα για ένα κοκτέιλ στα όρθια και στη συνέχεια η στενόμακρη σάλα που αποθεώνει το μινιμαλιστικό ντιζάιν. Παίρνω θέση σε ένα τραπέζι ακριβώς μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα. Ντυμένη με σκούρο ξύλο, με έντονο φωτισμό, σου επιτρέπει να παρακολουθείς τη λευκοντυμένη ομάδα των μαγείρων να ετοιμάζει τα μικρά πιάτα που σερβίρονται στα τραπέζια.

Αν η μόδα επιτάσσει τι θα φορεθεί φέτος και η εφαρμογή της περνάει άνετα και στο φαγητό, τότε ίσως να μην είναι τυχαίο το γεγονός ότι στον χώρο του Inbi μέχρι πριν λίγο καιρό λειτουργούσε ατελιέ υψηλής ραπτικής. Οι τάσεις και το κοινό συνεργάζονται αρμονικά στις αλλαγές των διατροφικών συνηθειών. Όπως όλα δείχνουν, η γιαπωνέζικη κουζίνα κερδίζει τους φιλοπερίεργους ουρανίσκους που προσπαθούν να προσαρμοστούν στα τερτίπια της μόδας. Η μόδα προστάζει, βλέπεις.

Πρώτη ημέρα της εβδομάδας και η σάλα δεν αργεί να κατακλυστεί από κόσμο όλων των ηλικιών αλλά και από παρέες που απολαμβάνουν κάποιο από τα εξαιρετικά πρωτότυπα κοκτέιλ της λίστας, την οποία επιμελείται με τέχνη ο Δημήτρης Μπενάκης, που έχει θητεύσει στο Matsuhisa της Μυκόνου και της Αθήνας.

Το μενού είναι πλούσιο και σε ταξιδεύει στη γιαπωνέζικη γαστρονομία.

Από τα ορεκτικά, το Seafood Harumaki, που είναι σπρινγκ ρολ θαλασσινών με πόνζου αϊόλι σος, ήταν γευστικό και το φύλλο του αέρινο.

Ακολούθησαν μικρές μπουκιές χοιρινό Gyoza με λαχανικά, τυλιγμένες σε γιαπωνέζικο φύλλο σιταριού, με συνοδεία τσίλι σόγια σος. Η γεύση του χοιρινού ήταν αδύναμη, ακόμη και με την ενίσχυση της πικάντικης σος. Καταγράφω το καλοφτιαγμένο τατάκι τόνου με πόνζου σος. Απολαυστική αποδείχθηκε η τεμπούρα με αβοκάντο αλλά και με ποικιλία λαχανικών. Από τα κυρίως, δοκίμασα το γνωστό Black Cod, τον μαύρο μπακαλιάρο με σος από πράσινο μήλο και πάστα σόγιας. Η βελούδινη σάρκα του λιώνει στο στόμα, αφήνοντας μια ελαφριά γλυκόξινη νότα από το miso μήλου, ενώ το κρεσέντο έρχεται στην επίγευση, όταν παίρνει τα ηνία η πάστα σόγιας. Καλή η εκτέλεση, αλλά όχι η καλύτερη που έχω δοκιμάσει.

Οι γαρίδες και τα χτένια ενισχύονται με νότες τζίντζερ σος και λάδι τρούφας σε ένα σύνολο που, όταν το διαβάζεις στο μενού, σου τρέχουν τα σάλια, αλλά στην πράξη δεν σε απογειώνει γευστικά. Τα σούσι που ακολούθησαν ήταν εύγευστα και καλοφτιαγμένα. Το δροσερό σακέ έρεε από μια καράφα φτιαγμένη από κορμό μπαμπού και έδενε τέλεια με τις γεύσεις. Το Inbi έχει στυλ, άποψη και, παρά τις τσουχτερές τιμές, έχει γίνει το hot spot της αθηναϊκής society.

 

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon